folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesinde Okuyan Veya Mezun Olanlar ?

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesinde Okuyan Veya Mezun Olanlar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Amcam Erciyes Gaz'ın Genel Müdürü, Diğer Amcam kelebek mobilya'nın genel müdürü, öteki amcam Atlantik Halının genel müdürü, Babam Erbosan'ın genel müdürü, Dayım İstikbal'de Muhasebe Şefi(denetimci), Babamın kuzenleri biri Aldora mobilyayı kurdu, biri Bellona'da genel müdür, biri Demir Çeliğin dış ticaret müdürü; ama her biri neredeyse dövecek beni eğer işletme, iktisat okursam diye. Hukuk kazan, hayatını kurtar diye nutuk çekiyolar bu kadar referansım olmasına rağmen. Eğer aklında işletme kazanayım iş imkanı nasıl diye bir soru varsa ben cevaplamışımdır inşallah. Ama seni en iyi ben anlıyorum, böyle bir ÖSYM kurulu olduğu sürece Hukuk nasıl kazanılır tam bir muamma

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@fenerist07 hocam çok güzel açıklamışsın çok teşekkür ederim. Beni çok rahat şekilde ikna etti ama pederbeyi ikna eder mi bakacaz :D

Ben sayısaldan eşit ağırlığa geçecem. Peder bey ona karşı. illa Sayısalda kal diye. Sayısalın iş avantajı cart curt. bunca yıl sayısaldan okudun son sene eşit ağırlığa mı geçilirmiş falan fıstık. Lakin sayısal da ne ünide okumak ne de ileride mühendislik ve ya tıp türü bir meslek yapmayı istemiyorum. Sözel ezberim iyi ve zaten denemelerde bile gözlemlediğim sayısal olmama rağmen sözelcilerin de ea cılarında alayından iyi sözel yaptığım. Bunun yanında sayısal avantajım da var.

Hedefim Saydığın birinci sıra üniler. olmazsa ikiler ama daha aşağısına inmeyi kesinlikle düşünmüyorum zaten.

Tekrar sağol. bu konuda sıkıntılarım oldukça yardım isteğinde bulunacam inş :)

@Paragrafi eşit ağırlıkta tek garanti meslek hukuk olarak düşünüyo çoğu kişi. Feneristin de dediği gibi sıradan bir işletme okuyana kadar bencede kasıp en dandik ünide hukuk okuman daha avantajlıdır. ama kendini ispatlamış üniversitelerde işletme - iktisat okumana karşı olacaklarını zannetmiyorum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

eğer bir meslegin varsa boşa yorulma derim

benim meslek cnc nümerik kontrol ve gayet de güzel paralar kazanırken sanayide, itibarımız yoktu para kazanırken tekrar sölüyorum

baba dedi git sınava gir polis ol ki ben öss bile girmemiştim lise bitti ğinde velkelam aramız limoniydi düzelmesi açısından eyw dedik babamıza girdik polislik olmadı dediler bu puanla belki ögretmen olursun yazdık sondan 2 tane işletme fakültesi var ve çıktı geldi giderdin gitmezdin gittikk okduk beş yıl güç bela

lafın özü mezunda olduk ama hala diplomayı gidip almadım çünki bi işe yaramıyor du tekrar döndük sanayide çalısıyorum ticaret liseli gelmiş bizim fabrikanın muhasbesini tutuyo bi müddet karsında oturup boşa kaybettim 5 yıl geldi aklıma tabi bundan evel banka sınavları filan da denedim ama inan ma alayı para tuzağı ver 50 tl sana umut satalım gibi bişe

neyse bi liseliye baktım bi kendime inatım dır dedim bu okulu okduk bi halta yaramadı elin liselisi gelmiş muhasebe tutuyor smmm sınavlarına girim bi dedim tabi smmm odaları da gel senı hemen smmm yapalım demiyorlar 1500 tl dosya açtırma parasıla işe başlıyorsun 9 sınav hakkı için sonra staj başlatma sınavı için 150 tl sonra staj sınavını kazanıyorsun git staj yap 3 yıl onada eyv diyosun bu seferde smmm bürolarında hopp biz sneın ssk nı ödeyemeyiz ssk 1 gün yatırma tüm emegin boşa gider yani ssk nıda kendin ödüyorsun 280 tl :)) her ay ve hala bitmiyor stajer köle nın ızdırabı 3 yıl sonra yeterlilik sınavı var klasik :))

yani işin özü sende cırmalarsın bi meslegin varsa devam et ona sonra oku bugunlerde okumanın popülitesi düştü şaftı kaydı hatta oku oku boşta kal 27 li yaşlardan sonrada kimseden ne meslek ögrenilir nede tek kelime laf etmesi istenir Allah yardımcın olsun .. tavsiyem açık ögretim oku bi yandan da hayata atıl hem okul hem atılım olmuyor birde bakmışsınki mezun olduğunda üniv kazanamamış ark çoluk çocuga karışmış askerlik iş tamam sen sap gibi ortadasın ii düşün ona göre

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
Toplam Hit: 7384 Toplam Mesaj: 24