folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder İleri Düzey C++ Nasıl Öğrenilir?

İleri Düzey C++ Nasıl Öğrenilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Theholiqan
    Theholiqan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar istediğim şey c++ bilgimi geliştirmek ne bilim her konuda özellikle sistem programlama konusunda bilgiye ihtiyacım var doküman arıyorum ancak bulamıyorum ders notu olur herhangi bir doküman işe yarayan herşey verirseniz çok memnun olurum

Teşekkürler

Bize çağ dışı diyorlar Doğrudur; Çağlar açtık, çağlar kapattık Çağlar bizden geri!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    tuzeimum
    tuzeimum's avatar
    Erkek

Algoritma nedir? tamamıyla öğrenmenin çok katkısı olacaktır: http://adf.ly/GyoJO

Bu video dersler MIT-Singapur un ortaklığıyla oluşturulmuş. Dersler Türkçe dublajlı. "Bu dersle 10 senede yazacağın programı 1 yazarsın" diyor dersi veren hoca.

Birde forum sitelerindeki "Bu kod ne anlama gelir" gibi yazılar çok yararlı olacaktır.

İyi Çalışmalar...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

İyi bir ingilizcen yoksa ogrenemezsın turkce kaynak yok cunku

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

www.csystem.org

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    tuzeimum bunu yazdı

Algoritma nedir? tamamıyla öğrenmenin çok katkısı olacaktır: http://adf.ly/GyoJO

Bu video dersler MIT-Singapur un ortaklığıyla oluşturulmuş. Dersler Türkçe dublajlı. "Bu dersle 10 senede yazacağın programı 1 yazarsın" diyor dersi veren hoca.

Birde forum sitelerindeki "Bu kod ne anlama gelir" gibi yazılar çok yararlı olacaktır.

İyi Çalışmalar...

bizim bölüm başkanı çevirmiş ilk defa görüyorum :) 

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

çok enteresanmış, aslında stackoverflow'dan böyle bir derleme çıksa süper olur. meydan larousse gibi 999 ciltlik arşiv olur vallahi.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı
    tuzeimum bunu yazdı

İyi Çalışmalar...

bizim bölüm başkanı çevirmiş ilk defa görüyorum :) 

şunun c# ve ya java versiyonu olsa çok güzel olurdu. Neyse indirip izlemekte yara var (: 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Kesinlikle yanlış anlaşımasın fakat C++ dili tam öğrenilmeden Herb Shutter'ın kitapları okunursa dilden de hayattan da soğulunur. GOTW'deki (guru of the week) sorular genellikle çok ileri programlama sorularını içerir. STL, veri yapıları, şablonlar ve hata mekanizması konularında ufak bir eksikliğimiz bile olsa kafamızı çok karıştırır. Tecrübeyle sabittir.

Aşağıdaki gibi bir sıranın daha uygun olacağını düşünüyorum:

1) C++ dili,

2) Temel veri yapıları ve algoritmalar,

3) NYP konuları,

4) STL,

5) Şablonlar,

6) Hata yakalama mekanizması ve istisna işleme,

7) Harici kütüphaneler (boost, wxWidgets...)

C++ dili için Deitel&Deitel (ders kitabıdır!); Temel veri yapıları ve algoritmalar için internetteki kaynaklar; NYP konuları için yine internetteki kaynaklar, Bora Güngören - C++ ile nesne tabanlı programlama, STL için C ve Sistem Programcıları Derneği Kaan Aslan notları benim takip etmiş olduğum kaynaklar. Şablonlar için (ben henüz o basamağa gelemedim) Andrei Alexandrescu'nun Modern C++ Design: Generic Programming and Design Patterns Applied kitabı öneriliyor. Hata yakalama konusunda pek öyle sağlam kaynak araştırmadım (ufak çaplı aramalarım doyurucu bilgi vermedi fakat arama yaparken kullandığınız anahtar sözcük "istisna güvenli - exception safe" olmalı). wxWidgets bende doğal olarak gelişti (biraz MFC'ye benziyormuş, VB6 - winapi ikilisini kullandığım için uzak gelmedi sanırım).

Olaylara karışmayın!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Kesinlikle yanlış anlaşımasın fakat C++ dili tam öğrenilmeden Herb Shutter'ın kitapları okunursa dilden de hayattan da soğulunur. GOTW'deki (guru of the week) sorular genellikle çok ileri programlama sorularını içerir. STL, veri yapıları, şablonlar ve hata mekanizması konularında ufak bir eksikliğimiz bile olsa kafamızı çok karıştırır. Tecrübeyle sabittir.

Aşağıdaki gibi bir sıranın daha uygun olacağını düşünüyorum:

1) C++ dili,

2) Temel veri yapıları ve algoritmalar,

3) NYP konuları,

4) STL,

5) Şablonlar,

6) Hata yakalama mekanizması ve istisna işleme,

7) Harici kütüphaneler (boost, wxWidgets...)

C++ dili için Deitel&Deitel (ders kitabıdır!); Temel veri yapıları ve algoritmalar için internetteki kaynaklar; NYP konuları için yine internetteki kaynaklar, Bora Güngören - C++ ile nesne tabanlı programlama, STL için C ve Sistem Programcıları Derneği Kaan Aslan notları benim takip etmiş olduğum kaynaklar. Şablonlar için (ben henüz o basamağa gelemedim) Andrei Alexandrescu'nun Modern C++ Design: Generic Programming and Design Patterns Applied kitabı öneriliyor. Hata yakalama konusunda pek öyle sağlam kaynak araştırmadım (ufak çaplı aramalarım doyurucu bilgi vermedi fakat arama yaparken kullandığınız anahtar sözcük "istisna güvenli - exception safe" olmalı). wxWidgets bende doğal olarak gelişti (biraz MFC'ye benziyormuş, VB6 - winapi ikilisini kullandığım için uzak gelmedi sanırım).

bu yazı alıntılanır eyvallah hocam.

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

çizik

arbeit macht frei
Toplam Hit: 5534 Toplam Mesaj: 12