İletişim Bölümü Türkçe Karakter Hatası - PHP
-
Arkadaşlar malum tiklaveogren.com bi eğitim sayfamız var :) ama bir sorunumuz var ana sayfadaka iletişim bölümündeki gönderiler mail adresimize türkçe karakterler desteklenmemiş şekilde geliyor. Yani Türkçe karakter yok... Cavurca yazıyor :P Eğer yapabilecek ve anlayan varsa kaynak dosyalarını gönderebilrim arkadaşlar. Pm ile irtibata geçmeleri yeterli olur. Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var :(
-
Kodları paylassanız Daha saglıklı Bir Çözüm Bulunabilirdi Ama bana kalırsa baslık Bilgilerinden kaynaklanıyor
baslık Bilgilerine su kodu eklermisin
$header .= "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-9\n";
-
http://www.tahribat.com/doc.asp?docid=266 flash da tr karakter sorunu yoktur ama gönderme yaptığı php içinde aynısını uygula hocam biçimini utf bomsuz a çevir ve header'a SubZ3rr0 hocanın söylediğini ekle , sonra bi daha bakalım
-
hocam yukarıdaki dediklerinizi denedim olmadı. Hala türkçe karakter hatası var. dosyaları paylaşayım yapan bir arkadaş çıkarsa çok mutlu olurum
dosya indirme dizini: www.tiklaveogren.com/iletisimdosyalari.rar
-
up
-
Hocam burdakini bi denermisin bu haliyle tr karakter sorunu yapmıyor bende.
-
TxT bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam burdakini bi denermisin bu haliyle tr karakter sorunu yapmıyor bende.
Burdaki de aynı hatayı verecektir.Ben de vermiyor dersen sunucunun default lang ayarı Tr de ondan vermiyordur.
-
Ekte verdiğim dosya sunucu default ayarı EN olan serverda yine karakter sorunu verdimi ? Godady server lı bi site üzerinden denedim sorun yok, sizde bi bakabilirmisiniz hocam.
-
TxT bunu yazdı:
Ekte verdiğim dosya sunucu default ayarı EN olan serverda yine karakter sorunu verdimi ? Godady server lı bi site üzerinden denedim sorun yok, sizde bi bakabilirmisiniz hocam.
-----------------------------hocam verdi :) aynı değişen bir şey olmadı.
-
Şu Şekilde Denermisin
$extra .="Content-Type: text/html; charset=iso-8859-9\n";
yani extra adlı degişkenin sonuna türkce karakter setini ekliosun
-
SubZ3rr0 bunu yazdı:
-----------------------------Şu Şekilde Denermisin
$extra .="Content-Type: text/html; charset=iso-8859-9\n";
yani extra adlı degişkenin sonuna türkce karakter setini ekliosun
-----------------------------hocam bu seferde maili göndermiyor. Yada kodu ben yanlış yere ekledim :S