folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İlginç Bir Şey Buldum Değerli Midir Acaba ?

İlginç Bir Şey Buldum Değerli Midir Acaba ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tariqat_Sapiii
    Tariqat_Sapiii's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Selam hocalar geçenlerde bir şey lazım oldu ve bizim bura da zilyon tane çeşitin olduğu ve tüm eskicilerin getirip bıraktığı depo gibi bir yer var büyük bir yer eskici deposu. İçeri girdim herşey tabii yerde atılı bir şekilde karman çorman birbirine karışmış felan tabii gezinirken gözüme direkt birşey çarptı URARTU FİGÜRÜ MEVCUT ÜZERİNDE ve hiçbir tepki göstermeden direkt aldım bunu tabii adam kıronun en önde gideni altından başka gözünde hiçbir şey değerli olmayan tiplerden. Yani koskoca elması göstersen avize kristali sanar amk o derece :D Neyse gittim yanına " abi bu ne çanak ne kadar dedim " oda şöyle gözünün ucuyla baktı 1 lira ver dedi verdim altım 1 tl ye :) İşin ilginç yanı sordum aldıktan sonra bunu nerden aldınız abi dedim anlattı. Ya bitane çok yaşlı bi teyze vardı gittik evine koca bi çelik kasası vardı odasında o kasadan çıktı bu dedi ezik olunca bizde attık kenara dedi felan diye geçiştirdi. Şimdi benim gözümde çelik kasa diyince direktman $$$$ işareti geldi amk :D Kadın çelik kasaya niye koysun bunu ? değerli bir şey belli ki ve tasın altına bi baktım ki ne göreyim " AKBANK 925 " yazıyor way amk dedim iş iyice ciddiye bindi :) Şimdi ben geldim google de araştırdım 1 tane bir şey bulamadım açıkcası. Resimleri upload ediyorum arkadaşlar böyle antika işinden anlayan varsa yada değerli eşyaların değerinden anlayan var ise lütfen fiyatını yazarsa sevinirim. 

Evli,Mutlu,Çocuklu (H) 70 Milyonda 1... Yapıcak Bişi Yok !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

925 gümüş demek değil mi ? antika olsa akbank logosunu onun üstünede damgalatmaz ki :S ama takipteyim 

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eray
    eray's avatar
    Erkek

http://www.womenist.net/tr/p-7174/urart-ilhamini-yasadigi-topraklarin-kulturunden-alan-bir-marka.html

bu konuyu okuyunca onun Akbank için yapılmış hediyelik bir obje olduğu ve değersiz olduğu kanısına vardım ben

eray tarafından 08/Ara/14 01:10 tarihinde düzenlenmiştir

Nihayet kendimle başbaşa kalabileceğim günler geldi..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tariqat_Sapiii
    Tariqat_Sapiii's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DeepHouse bunu yazdı

925 gümüş demek değil mi ? antika olsa akbank logosunu onun üstünede damgalatmaz ki :S ama takipteyim 

Hocam şimdi şöyle bir bilgiye ulaştım zamanında akbankın kuruluşunun 25. yılına özel gümüş para bastırmış akbank ve bunlar nadir olarak bulunup piyasada yüksek meblağlarda satılıyormuş. Ancak bunun gramajı çok ağır yani yaklaşık 500-600 gram gelir öküz gibi bişe amk :D bilmiyorum ki yani 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

sen o 1 liranı her türlü çıkartırsında kovalamak lazım hacı anlayan birine göstermek lazım teneke bi seye benzemio acıkcası 

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tariqat_Sapiii
    Tariqat_Sapiii's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    eray bunu yazdı

http://www.womenist.net/tr/p-7174/urart-ilhamini-yasadigi-topraklarin-kulturunden-alan-bir-marka.html

Bunu okudum ancak  net bi bilgiye ve resime ulaşamadım. Yani fiyatı ederi nedir ne değildir bilmiyorum. Dün bir gümüşçüye götürdüm yani öyle köşe başı gümüşçüsü değil adam bildiğin boyum kadar heykelden gümüş yaptırıyor özel mekanlara öyle büyük bi yer felan. Götürdüm şu ezik yeri düzeltebilirmiyiz dedim poşetin içinden çıkarttım verdim adam direkt yüzüme baktı boş boş 5-10 saniye ve sonra " sen bunu nerden buldun " diye şüpheci bi yaklaşımda bulununca " aha babalara geldik şimdi bide tarihi eser kaçakçılığından içeri girecez amk " dedim içimden. Durumu izah ettim adam özel makam aracıyla gel gidelim lütfen orayı bana göster bel ki daha vardır 1 kamyon 1 tır alırım felan diyince iyice kıllandım amk o yüzden konuyu buraya açtım yoksa açmicaktım öyle evimde dursun diyordum süs diye. Bide paraya ihtiyacım var O yüzden satmayı düşünüyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

gramajdan hesaplasan en kötü bin lira eder gibi geliyor. ama ipneler alırken çok daha ucuza alıyor. özel değeri varsa kuyumcuya temir ettirmek gerek.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek
    Tariqat_Sapiii bunu yazdı
    DeepHouse bunu yazdı

Hocam şimdi şöyle bir bilgiye ulaştım zamanında akbankın kuruluşunun 25. yılına özel gümüş para bastırmış akbank ve bunlar nadir olarak bulunup piyasada yüksek meblağlarda satılıyormuş. Ancak bunun gramajı çok ağır yani yaklaşık 500-600 gram gelir öküz gibi bişe amk :D bilmiyorum ki yani 

Benden sana bir tavsiye hocam, Çöp kutusuna atılmış gümüş tepsi buldum markasına ve modelıne netten baktım 22.50tl yazıyordu geri attım bende

Akşam kuyumcu ımalatında çalışan mahalledeki bir abiye sordum gerizekalı dedi o 22.50tl dediğin gümüş tepsiyi getirip bizde erittirseydin 130tl alırdın dedim :)

Beyazıta git sadekarların yanında mıhlayıcılar onların yanındada dökümculer vardır gümüş altın döker eritirler, ne kadar gramajı varsa o kadar ham maddeesinin fiyatını alırsın koy nete 50tl ağırda diyorsun git beyazıta 200tl en düşük pişmanım o tepsiyi attıgıma

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

iyi araştır hocam 925 bende gümüş diye biliyorum. 

Bu arada kadın mı basılı onun üstünde 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tariqat_Sapiii
    Tariqat_Sapiii's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    archair23 bunu yazdı

iyi araştır hocam 925 bende gümüş diye biliyorum. 

Bu arada kadın mı basılı onun üstünde 

Evet hocam URARTU FİGÜRLERİ MEVCUT 

@EricNortman ; Hocam ben Adana'dayım ama buradaki dökümcülerlede görüşecem yani öyle normal bir ağırlıkta değil rahat bi 500-600 gram ederi var ağır bayağı yani. Bakalım artık nedir ne değildir görecez :) Eywallah bilgilendirme için.

Toplam Hit: 7137 Toplam Mesaj: 35