folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İlik Nakli Hakkında

İlik Nakli Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAKMAN
    HAKMAN's avatar
    Erkek

Kardeşler öncelike şurdan başlayım bu tamamen tecrübe ile alakalıdır.

İlik meselesine gelirsek Donör den özel bir iğne ile alınır bu kanla beraberdir bunun özel torbası vardır oraya alınır. Donör kişide 3-4 saat kadar dinlendikten sonra evine işine dönebilir. Yani kök hücreler kanla beraber çekilir..

Kan meseleside sevgili kardeşim Barış iyi bir örnek değildir. Kan vermek vücutta belli bir değişim uygular bu yüzden Doktorlar kan verme aralığını ortalama 3 ay olarak belirler. 2.5. ay geçip kan alınmayan kişiler gördüm. Barışın metobolizması farklıdır onu bilemem ama ortalama Doktorlar tarafında önerilen budur.

Hastalıkla ilgi gidiş ve gelişim uzun ve meşaketlidir zor bir dönem oluyor ..

Not: Türkiye de bu konuda iki merkez vardır. İstanbul Çapa Tıp - İbni Sina Ankara yeni açılmadı zannımca genede bakmak lazım..

Ben Mevlana değilim.. Adam ol öyle gel..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

birde kan vericek kişiler kesinlikle formu doğru doldursunlar kan vermeye yanıp tutşmama kızılayın dogum günümde çektiği mesajlarla bile mutlu olmama rağmen 2 senedir vücut deldirme işlemi yüzünden kan veremiyorum aslında o soruyu yanlış cevaplayıp verebilrimi ama kan verdiğim insanda olumsuz durumlar oluşabilir bu yğzden dikkatli olun. 

bazı kişilerde sırf test amaçlı kan veriyolar herhangi bir saglık kurumunda ücretsiz kan testi yaptırabilirsiniz.

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nef
    Nef's avatar
    Dişi

ben de çok istiyorum ilik vermeyi. takipteyim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek
    Nef bunu yazdı

hocam öncelikle gidip donör kaydı yaptırmalısın çapaya daha sonra uygun hasta bulunursa seni haberdar ediyolar

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nef
    Nef's avatar
    Dişi
    Baracuda bunu yazdı
    Nef bunu yazdı

hocam öncelikle gidip donör kaydı yaptırmalısın çapaya daha sonra uygun hasta bulunursa seni haberdar ediyolar

bi sene kadar beklemem gerekiyormuş bi kaç engel çıktı, gene de sağolun bi sene sonra kaydımı yaptırırım :) 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Videoya baktımda elima yağım titredi ya. Niye böyle rahatsız oldum anlamadım ki.

Bi de bende diyabet var kan veremiyorum sanıyordum meğerse verebiliyormuşum. İyi oldu bunu öğrendiğim.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saftiriksincap
    saftiriksincap's avatar
    Erkek

İlik  bağışlayan oldu mu buradan? Olduysa bi bilgilendirme alsak fena olmaz. Ben ve bi arkadaşım da bağışlamayı düşünüyoruz.

Hayat Murat Boz un memesi gibi, Rasim Ozan Kütahyalı çenesi gibi, Vahdettin in son senesi gibi, Bakir kızın Coşkun a veresi gibi, İran la İsrail arası gibi,Durum değişir kerhane numarası gibi, Çömelene birisinin vurası gibi,Yazı diyince bozukluğun turası gibi,Koç ya da Sabancı parası gibi, Oy verdiklerin niye yarasa gibi?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

bende çapaya ya donör olarak kan vermiştim kayit yaptirmiştim ama aşağı yukarı 3-4 sene geçti hala aramadılar.

ki zaten hemen aramalarını beklemiyorum çünkü bu ilik çok nadir uyuşuyormuş yani ilk önce 1.derece aileye bakyrlar akrabalara falan ilk bakılıyor

uyuşuyormu diye yoksa dışardan birininki ile uyuşması cok zayıf ihtimal demişti doktor he tuttugu olmuyor degil ama cok zayif siz yinede verin kan.

ayrıca öyle bağışlıyorum diyenler yanılmasın direk ilik almıyorlar :)

klasik bi kan verme işlemi o kanı  dünya sağlk örgütü datasına kaydediyorlar sonra uyuşan biri cıktıgı zaman sizi bi şekilde buluyorlar .

öyle hemen yine almyrlar bi sürü test daha yapiyorlar ondan sonra anca ilik verme işlemine geçiliyor :)

antivirus tarafından 23/Nis/13 23:53 tarihinde düzenlenmiştir

Nev-i Şahsına Münhasır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Ben koluma daha 1 kere serum bile taktırmadım iliği kanı nasıl verebilirim ki korkmadan 

Toplam Hit: 2726 Toplam Mesaj: 20