folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder İlk Defa Akıllı Telefon Kullanacak Birinin Bilmesi Gerekenler?

İlk Defa Akıllı Telefon Kullanacak Birinin Bilmesi Gerekenler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mali0
    mali0's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar

Yeni 6 yıl aradan sonra n70 mi bırakıp yeni telefon aldım samsung galaxy w amacım yeni telefon aldım layyn havaları değil n70 kullana kullana telefon teknolojisinin çok gerisinde kaldım neler çıkmış yav.

Şimdi ben telefona ne yaparsam nasıl kullanım olanakları olur neler yüklemem şarttır şuan için yada başka önerisi olan arkadaşlar neler der?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

ben androide (htc wildfire) geçmeden önce renksiz tuşlu telefon kullanıyordum, bana göre temel bilgiler dışında bilmen gereken bir şey yok.

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

N70 gibi makına TÜRKİYE CUMHURİYETINDE yok :)

Ömrü hayatımda ki kendısı 28 seneyı tuketmıs bırı olarak en az 40 Cep Telefonu Degıstırdım :)
    En cok hosuma gıden telefon Nokıa N70 tir abıcım ya ...

Gerisi VSSS :)

İmza YOK !!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

öncelikle kapasitiv bir telefon kullanacaksın yani tırnaklarındala değil parmak uçlarınla çalışacak olan bir telefon ve ayrıca unutmaman gereken akıllı telefonlar hep senkronize çalışır... Android bir telefonun olacağı için sürekli google ile iletişim halinde olması gerekiyor bunun için de bir kablosuz bağlantıya ihtiyacın olacak tavsiyem sınırsız bir 3g internetine sahip olmalısın. Vodafone'da bir zamanlar sınırsız internet 8tl idi ama şuan sanırım abone almıyor onun yerine 2gb yada 4gblik internet paketleri kullanabilirsin. Kişilerin resimlerin (google picassa ile ) sürekli güncel ve senkronize olmalıdır. (tavsiyem) bunun haricinde akıllı telefonu gerçekten akıllı bir telefon olarak kullanmalısın yani notların kişilerin yapacakların hep telefondan takip etmelisin. Gezgin bir insan için navigasyon şart bunun için de en iyi uygulama google mapsdır yeni sürümü ile offline olarak gezinti yapabilirsin yine yeni sürümle birlikte gelen real time navigasyon sayesinde tüm yönleri sesli bir şekilde takip ettirebiliyor. Daha sonra facebook twitter firendlyfire gibi sosyal medyayı da akıllı telefonun ile takip edebilirsin yine bunları android marketten ücretsiz bir şekilde elde edebilirsin. Market önemli bir unsurdur android bir telefon için Türkiye politikaları yüzünden ücretli programlara erişimin malesef yok bunun için 3th part yazılımlar kullanman mümkün ya telefonunu "root" ederek. applanet blackmarth gibi market uygulamaları ile tüm programlara full olarak ücretsiz bir şekilde elde edebilirsin. Bu anlattıklarım "dummy" bir kullanıcı içlin yeterli. Daha profesyonel olarak kullanmak istersen iletişime geçebilirsin. Sana root yapmayı rom kurmayı öğretebilirim... Akıllı telefon tavsiyem de kesinlikle HTC Desire HD'dir.

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

cihaz akıllı zaten öğretir nasıl kullanman gerektiğini :)

memento mori.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mali0
    mali0's avatar
    Erkek

root etme işlemi nasıl yaptırılıyor telefoncuyamı gitmem lazım yoksa google amcaya mı sorim?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hele bir al kullan da sonra öğrenirsin

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Mali0 yollaıdıgım sıteden root , tamır , destek :) her turlu yardım alırsın ...

www.AndroidTelefonlari.com

İmza YOK !!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mali0
    mali0's avatar
    Erkek

KaRaKuLe bunu yazdı:
    -----------------------------

hele bir al kullan da sonra öğrenirsin

-----------------------------

Aldım bugün galaxy w aldım :D

suhatuna sende sağol

Bide N70 almış benim gibi etrafımda gürdüşüm tüm arkadaşlarım, tanıdıklar hiçbiride bu telefona nalet olsun demedi hep en az 3 yıl kullanmışlar hala kıyamyom gümüş aldım bütün boyası söküldü 80lik karılara döndü ama atamam onu bende ya

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Kural 1)

İşbu ürün ancak sahibi kadar akıllıdır.

Kural 2)

Akıl akıldan üstündür.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hast
    Hast's avatar
    Erkek

HTC desire HD kullanan birisi olarak henüz root etmeye ihtiyaç duymadım telefonumu, o google ücretli uygulamalarını Türkiyede satmıyor android market tam açılmadı felan olayları yüzündendi zaten bunu diyenlerin büyük çoğunluğuda telefonunda kpya uygulama kullanıyordu neden dediklerini anlamış değilim :) fakat artık Android Market tümden açık istersen para verip uygulamaların tam sürümlerinide kurabilirsin.

telefonunu özelliklerini bilmiyorum benimkisinin hafızası yok denicek kadar az olduğu için app2Sd kullanıyorum amaç uygulamaları SD karta taşıyor yer sorunum kalmıyor..

1.) sd karttaki dosyaları görüntüleye bilen bir uygulama kurmalısın ki oyun program felan bulunca kurabilesin.File manager, AndroXplorer. telefonu bilgisayara hafıza kartı olarak bağlayıp dosyayı bir yere atıp bu explorer ile oraya gidip uygulamayı kuruyorsun olayı bu.

2.) arka planda çalışan uygulamaları kapatan bir uygulama kurucaksınki kullanım süren artsın, ben advanced task killer free kullanıyorum.

3. android assistant mutlaka kur cihaza. Kurunca ne demek istediğimi anlarsın.

Neye yaradığını bilmiyorum VİSİONARY+ kurdum.. :)

abartıp ubuntu veya başka romlar kullanmak istiyorsan ROm manager kurarsın..

sonrasıda senin isteiğine kalmış artık keyfine göre ordan burdan bulup bulup uygulamaları kurarsın. :)

Not: Telefonunla sakın tartışmaya felan girme kaybedersin çok zeki oluyor Androidli telefonlar :)

Toplam Hit: 5221 Toplam Mesaj: 23