İlk Dönem Ortalaması
-
Selamın aleyküm arkadaslar ilk dönem ortalamam 66 civarı ikinci dönemim pek iyi gitmiyor 4-5 tane zayıf var yenı yasaya göre 50 ortalama ile geçiliyormuş ilk dönem ne kadar etkiler
-
Birincisi hangi okul, çan eğirisi var mı? yaz okulu mu var büt mü?
-
Lise yav :D
-
selam
benim ilk dönem 77 ortalamam var allaha şükür ilk sınavlara göre ortalama 89 geliyo :)
Şimdi senin sorunun şu:
Ortalamam 66 ikinci dönem 50 alsam ne kadar etkiler
şimdi sene soru ortalamasından bahsediyosan (66+50)/2= 58 oluyor.
yani bayağı düşürüyor 66 neresi 58 neresi o.O
Senin lise son sınıf olduğunu varsayarsak ve önceki 3 sene ortalamalarının 65 olduğunu varsayarsak :)
(65+65+65+58)/4 = 63,25 yapıyor. bence o kadar çok etkilemiyor ama yinede yüksek tutmaya çalış :)
-
Düşmesi önemli değil 50 yi tutturmam önemli ya amacım 50 yi tutturmak
-
mebden anladığım kadarıyla iki dönem aritmetik ortalaması 50 ve üzeriyse doğrudan sınıfı geçiyorsun .
örnek ilk dönem tüm derslerin not ortalaması 66 sınıfı geçmen için ikinci dönem minimum not ortalamanın 34 olması lazım.
-
bak nasıl biliyor musun . bende liseliyim :D bu hakkında epey bilgim var . sistem çok kolaylaştı aslında
benim ilk dönem 10 zayıf vardı . hepsini ilk yazılılarda düzelttim . nasıl oldu dersen .
ilk dönem atıyorum x dersinin ortalaması 30 . ikinci dönem bu dersin ortalamasını en az 70 getirmen lazım .
iki dönem in ortamlamalarını toplayıp 2 ' ye böldüğün zaman 50 olması gerekiyor.
birde şöyle birşey var mesela . ilk dönem ki dersin 10 . ikinci dönem 90 getirmek zorunda değilsin . 70 ve üstü getirdğin takdirde o dersten başarılı sayılıyorsun .
-
Tek sorunum su iki dönem ortalaması merakıydı şimdi içim rahatladı 40 bile getirsem ki rahat geliyor o zaman geçiyormuşum iyi bakalım :)
-
2 liseyide yazıyorum
Düz lise isen : Ortalaman ( 2 DÖNEMİN ORTALAMASI ) 50 yi geçerse ortalama ile geçiyorsun yanlız baraj derslerin kalıyor onlardan sorumlu geçiyorsun şöyle.
Dil ve anlatım
Tarih
CoğrafyaZayıf olsun , karnende ortalaman 50'yi geçsin , karnende ortalama ile geçti yazacak , yanlız Dil ve anlatım dersi baraj dersi olduğu için o dersten borçlu geçeceksin lise bitene kadar o dersi vermek zorundasın yoksa diploma alamıyorsun.
Anadolu lisesi ve dengi liselerdeysen ( FEN HARİÇ )
2 dönemin ortalaması 55'i geçmek zorunda şöyle ;
Dil ve anlatım
Tarih
CoğrafyaZayıf , ve ortalaman yetmiyor , karnende sorumlu geçti yazacak 3 zayıf olduğu için sınıfı geçeceksin fakat 3 tane dersten borçlu gececeksin.
Eğer o derslere 1 zayıf daha eklersen ki şöyleDil ve anlatım
Tarih
Coğrafya
EdebiyatBu sekilde sınıf tekrarı yazar karnende. Sınıf geçmek istiyorsun 3 zayıf ve ya karne ortalamanın 55 olması gerekiyor.
NOT: YENİ SİSTEMDE BU 4+4+4 SİSTEMİNDE TÜM OKULLARIN KARNE ORTALAMASI 50 OLDU FİLAN DİYORLAR AMA BİLMİYORUM EĞER ÖYLE OLURSA TÜM LİSELİLER İÇİN MUTLU HABER. ÇÜNKÜ FEN LİSESİNDEKİ ÇOCUGUN KARNE ORTALAMASI 70 OLMAK ZORUNDA , ANADOLUDAKİNİN 55 , SOSYAL BİLİMLERDEKİNİN 65 , DÜZ LİSEDEKİNİN 50
ŞİMDİ BUNU HEPSİNİ SABİT 50 YAPTILAR DİYE DUYDUM AMA BİLMİYORUM.
DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAMISSINDIR.
-
Herkesın 50 oldu dostum
-
ben 2.50 tutturuyodum mesela mat siksen veremedigim için hocayla taşşak geçiyodum :D