İlk Kez Araç Alacak Birine Tavsiye
-
Hocalar https://dod.com.tr diye bir site denk geldi. Daha önce araç alan oldu mu acaba? Güvenli midir? Sanıyorum bayilerin araçları, 101 nokta ekspertiz ile satıyorlarmış. Bazı araclar uygun gibi geldi. (ytd) Vavacarstan bakıyordum, kaldırmışlar araçlar görünmüyor.
-
Hocam Fiat,Reno gruplarını tavsiye ederim.Parçası ucuz ustası bol arıza yaptığı zaman sizi çok üzmeyecek markalardır.Konfor vb konularda aman aman beklentiye girmezseniz uzun süre işinizi görecektir diye düşünüyorum.
Ben olsam önce ustaya gösterir ustadan ön onay aldıkdan sonra eksper'e sokardım.Direk eksper'e girip olumsuz cevap almak 2.000 3.000 tl ustaya küçük bir el emeği versen sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum.(motor ve kaporta aksamını her eksper anlamıyor)
Gittiğin şehirde tanıdık usta yoksa ki anladığım kadarı ile yok o bölgede ki taksicilerdne fikir alabilirsin.Onlar genelde uygun ve işini iyi yapanlara giderler.
Bende o bütçelerde 2010 dizel sybol var işimi görüyor üzmüyor tavsiye edebilirim(üst modellerini)..
Hasar kaydı varsa ki büyük ihtimal olacak rakam düşük olması seni yanıltmasın hangi yıl yaptığı önemli.Bu gün 30.000 tl çok para değil ancak 10 yıl önce nerdeyse yarım araba parasıydı.
İmkanın varsa beyaz renk tavsiye ederim.Diğer metalik renkler belli yaştan sonra boyalarda yanma,solma olabiliyor çok can sıkıcı bir durum..
Son tavsiye Kilis Antep ve Hatay bölgesinden araba alma :)) O bölgede çok fazla dolandırıcılık olayı oluyor(Mersinliyim bildiğim bölgeler).Adana yada Mersin bu konuda biraz daha iyidir..Yaşlı amca arabası yakalarsam 3-5 bakma al pişman etmez derim.Eksperlerin dediği gibi kaputu aç antifiriz yoksa geri kapat :))
-
tarzan bunu yazdı
Hocalar https://dod.com.tr diye bir site denk geldi. Daha önce araç alan oldu mu acaba? Güvenli midir? Sanıyorum bayilerin araçları, 101 nokta ekspertiz ile satıyorlarmış. Bazı araclar uygun gibi geldi. (ytd) Vavacarstan bakıyordum, kaldırmışlar araçlar görünmüyor.
Dod doğuş otonun hocam. Çalışanlar sonunda insan oldukları için güvenilir diyemem ama vavacarstan daha az kurumsal yada daha az güvenilir değildir.
-
500Bin bandında Toyota Yaris otomatik öneririm, zaten kadınlar için uygun ufak bir araç, ufak olmasına rağmen içi güzel ferahtır.
Eksper seçerken şuna dikkat edin: TSE onaylı bir firma olsun çünkü raporu notere işletme olayı var, yanlış hatırlamıyorsam aracı aldıkdan sonra 1000 KM içinde sorun sıkıntı çıkarsa (mesela araba ekli çıktı exper sorumlu olur).
Para aktarımı kesinlikle aracı alan ve satan arasında olsun vay efendim akrabam arkadasım hesabı vs. olmasın. Sen parayı atarken XX ABC XXXX Plakalı araç satış bedeli şeklinde açıklamaya yaz
Diğerlerini arkadaşlar yazmıslar zaten.
-
tarzan bunu yazdı
dod doğuş grubunun ikinci el araç satışı firması
-
Teşekkürler @Macidor ve @wert
Dün arkadasa sordum doğuş oto dedi. Evet doğuş otonunmuş.
-
tarcanlar oto ekspertizin olmadı hiç bir şehirden araç almam anlaştığınız farklı şehirlerde adama tarcanlara götürmek istiyorum de kem küm ediyorsa direk kapa telefonu :D
-
Dünya da otomotiv de Detroit, Tokyo ve Münih ekolü vardır.tokyo hariç diğerlerini ele güvensizdir bunu Kaliforniya lı okulların ilgili bölümleri söylüyor.paranızın fazla fazlasını alırsınız kazanırsınız.
-
Hocam zor bir süreç kolay gelsin, baya yazmışlar zaten. Ek söyleyeceğim öyle her expertize gitme, ben martta araba almaya gittiğimde satıcıda 1 haftalık ümran oto raporu vardı, satıcıyı ikna edip biraz uzak da olsa tarcanlara götürdüm, satıcının da bilmediği bir sürü şey çıktı. Expertiz kalitesi çok önemli para kolay kazanılmıyor 3-5 fazla verip kendini garantiye almalısın. Satış esnasında kesinlikle anlaştığınız tutarın tamamını iban'dan gönder bi kısmını elden almak isterse reddet, bu şekilde çok dolandırıcılık oluyor satış iptalinde adam sana sadece ibandan gelen parayı gönderiyor vs.
Araç tavsiyesi olarak ben Golf 5 aldım 460'a, çok çok memnunum bir çok yeni model araba kullandım golf konforu yok asla, ama memura gitmez çok yakıyor :)
-
Hocalar konuyu hortlatmak gibi olmasın, fakru zaruretten dolayı aracımızı bu sene almayı planlıyoruz, 630 bin liraya dasia sandero2012 model bulduk, benim sorum: bankalar 13 yaşındaki araca kredi verirler mi? araç 160 bin kilometrede

Lovenocturnal tarafından 25/Tem/25 20:42 tarihinde düzenlenmiştir
beygir eşek merkep mezopotamya eşeği aygır arap atı i̇ngiliz atı tarpan akhal-teke shetland midillisi tennessee yürüyüş atı kıvrak atı poitou eşeği. midilli mustang