İlk Python Uygulamam;Sevgili Günlük
-
Ka1nsha bunu yazdı
Sürüm farklılıgından olabilir :) yarın uykusuz bir şekilde bakarız hocam
bencede hocam sürümden kaynaklanıyor gibime geldi bende kendim uçbirmde çalıştırdığımda hata alıyorum fakat Pycharm'ın içinde çalıştırdığımda sorun olmuyor.
-
Sürüm kaynaklı hocam :
ka1nsha@ka1nsha-TWH:~/Masaüstü$ python3 enes.py
Günlüğüne Hoşgeldin,Günlük Yazmak için "Y" okumak için "O" Çıkmak için 'Ç' yi tuşlayın y
Hadi Bugun neler oldu anlat bana ? -
kullandiginiz editor varmidir hocam ? arayuz konusunda ne yapiliyor birde madem arastirma yaptiniz bu konularda aydinlatin biz tembel muridleri. (son 3-4 aydir sadece C yaziyorum)
-
Python'un gerçek gücünü görmen için bunları atlayıp doğrudan object oriented programming'e geçmeni tavsiye ederim. Günlük adında bir class vazıtasıyla bu programın aynısını yazmak ödevin olsun.
İlla böyle yazıcam diyorsan bu kaar if yerine switch-case kullan. Yok illa if kullanıcam diyorsan da if else kullan hocam.
krypt tarafından 10/Mar/14 10:48 tarihinde düzenlenmiştir -
rakkoc bunu yazdı
kullandiginiz editor varmidir hocam ? arayuz konusunda ne yapiliyor birde madem arastirma yaptiniz bu konularda aydinlatin biz tembel muridleri. (son 3-4 aydir sadece C yaziyorum)
Ben bilgi veriyim hacı abi PyCharm veya Eclipse çok güzel gidiyor adeta çay sigara , arayüz konusunda 4-5 alternatifin var ama VS gibi sürükle bırak mantığı değil kodluyorsun benim konum vardı Python projesi pypad diye ordan bakabilirsin.
-
-
KrypT bunu yazdı
Python'un gerçek gücünü görmen için bunları atlayıp doğrudan object oriented programming'e geçmeni tavsiye ederim. Günlük adında bir class vazıtasıyla bu programın aynısını yazmak ödevin olsun.
İlla böyle yazıcam diyorsan bu kaar if yerine switch-case kullan. Yok illa if kullanıcam diyorsan da if else kullan hocam.
henüz yeni başladığım için dedin olaya gelemedim hocam ama araştırayım biraz akşama birşeyler çıkar umarım önerin için teşekkürler.
-
niye böyle str ile aldın veri girişini input zaten str döndürüyor hocam ?
gunluk=str(input("Hadi Bugun neler oldu anlat bana ?"))# Günlüğün içeriğini al