İlk R3D Çalışması
-
pc de normal filmi 3d ye çevirip gözlükle izleyebilirmiyiz :|
-
bende var :) 1 baya iyi. tebrikler :)
-
gözlük bulmak lazim xD
-
Gzx hocam çok başarılı olmuş her çalışman gibi :)
peki nasıl yapıldığı hakkında bilgi verebilirmisin resmin? 1 program buldum sol sağ birleştiriyor red/cyan falan yapıyorda..
denedim sonuç alamadım püf noktası nedir acaba?
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------gözlük bulmak lazim xD
-----------------------------
ebayden 3d glases yazarsan bulursun red cyan ,amber blue 2 turlu gozluk var 2 side guzelyoutubede 3d videolar var hatta 3d ozel player koymuslar
birde bu sitede baya bilgi var http://www.colorcode3d.com/
-
Fatih bunu yazdı:
inşallah dediğin gibi yakındır.
bir soru daha sorayım, bu gözümüze zarar verir mi?
-----------------------------hocam veriyor ben bu olayi cozene kadar 3-4 saat takıldım gözlükle sol gözüm kırmızı sağ gözüm mavi görüyordu uyumaya çalıştığımda gözümden deli gibi yaş akıyordu
ama dediğim gibi güneş gözlüğü gibi olanlar iyi onların sorun cikartcağını sanmam
Fatx olayın puf noktası orda zaten
insan insanın gözünü düşün 2 resmin acisini ona göre ayarla
bunuda kavramak için bi obje koy onune once sol gözünle bak arkadasindan sağ aradaki mesafe farkını kavra
-
SonKralice bunu yazdı:
ben gözlük taktim walla birsey anliyamadim ikiside ayni fark felan yok degisen birseyde yok :|
-----------------------------Normal gözlük değil. güneş gözlüğü takman gerek.
-
dealextreme'den 3d gözlüklerim geldi. burdaki resme de baktım final destination trailere de baktım bir değişiklik yok. pek bir şey anlamadım bu 3d işinden.
mesela şunu ha gözlükle izlemişim ha gözlüksüz tek fark gölgelerin azalması. http://www.youtube.com/watch?v=niGDLoopdns
gözümde bir problem olduğundan şüphelenmeye başladım.
-
defalarca denedim gözlükle hiçbir fark yok. ha 3d izlemişim ha normal. acaba diyorum doğuştan mı görüntüleri çözüyor benim gözler :).
-
Fatih bunu yazdı:
defalarca denedim gözlükle hiçbir fark yok. ha 3d izlemişim ha normal. acaba diyorum doğuştan mı görüntüleri çözüyor benim gözler :).
-----------------------------3D nin 2 çeşidi var şuan
1.Real 3D firmasının geliştirmiş olduğu bi sistem var normal güneş gözlüğü gibi
2.Red/cyan (kırmızı-mavi/yeşil) olan gözlükler
normalde yapılanlar red/cyan'dır
ama real 3d firmasının yaptığı işler daha farklı normal güneş gözlüğü gibidir göz yormaz + çok daha kaliteli sonuç verir ama sadece real3d firmasi yapıyor sanırım sadece şuan bunu