İlk Trafik Kazamı Yaptım
-
nevorapat bunu yazdıMx0TBT bunu yazdı
Benim arabayıda 2 hafta önce 100 de 100 karşı hatalı dur işaretinde beklemeyip yola fırlıyor ... eşime çocuma çok şukur bişe olmadı, araba kaskolu
şunu dicem eger senin araçtaki hasar çok buyuk değilse kaskonu bozdurma.
Kasko bozulunca ne oluyor ki ? Yani ben bunuda anlamıyorum, kasko yaptırıyoruz bozulmasın diye uğraşıyoruz XD ben elimden gelse bakımları bile kaskodan yaptırırım.En ufak şeyde kasko dan yaptırıyorum. Neymiş efendim kayıtlarda hasar kaydı çıkıyormuş değer kaybediyormus. abi çıksın satarken adama yalan mi söyleyecekler ? İlllaki kendin bile yaptırsam söylemek zorundasin. Ha şunu dersen kaskodan yaptirirsan 1k Maliyet çıkıyor ama elden yaptırırsan 750 papel oda senin bulduğun ustaya kalmış
Kasko indirim gider ,Aracın sende hata olmadığı halde kaskoya işli kaydın olursa , ilerde kaza yaptığında araç değer kaybı verilmiyor diye biliyorum.
-
Allah tekrarını yaşatmasın. Geçmiş olsun.
-
polise anlatsaydınız
temassız hasar var burda
-
Hocam geçmiş olsun.
Ters yöne giren araç kazada olmadığı için (teması, plakası, evraklar vs.) onu hesaba katmazlar. Sen şikayetci olup mahkemeye vs. verirsen araştırırlar. Diğer türlü kimsenin umrunda olmuyor pek.
@nevorapat hocam kasko'dan aracınızı 3 kese yaptırınca, kasko firmanız kasko poliçenizi fesh edebilir.
@Iruretta hocam trafik poliçeleri 43.000TL ye kadar hasarı karşılıyor. (Eğer trafik poliçesini yaptıran, Araç başına maddi hasar limitini arttırmamışsa)
43k nın üstündeki rakamı kaskonuz varsa karşılar ve karşı tarafa rücü eder. Kasko'nuz yoksa siz talep etmelisiniz karşı taraftan. Vermezse makeme vs. ile uğraşacaksınız.
-
Mx0TBT bunu yazdı
Benim arabayıda 2 hafta önce 100 de 100 karşı hatalı dur işaretinde beklemeyip yola fırlıyor ... eşime çocuma çok şukur bişe olmadı, araba kaskolu
şunu dicem eger senin araçtaki hasar çok buyuk değilse kaskonu bozdurma.
araç 92 model renault concorde hocam kaskom yok zaten bendede sadece çamurluk göçüğü var
-
Yasal olarak hakim değilim fakat şunu biliyorum bizim burda + şeklinde yol var sağdan herif hızlı geliyor öbürüde aşağıdan hızlı geliyor ikiside normalde hatalı ama sağdan çıkan ara sokaktan çıktığı için hatanın büyük kısmı onda yani ana yola birden atlıyor aşağıdan gelende ona çarpmamak için sola kırıyor kaldırıma çıkıp ordan boş araziye büyük taşların ortasına uçuyor kamera yok bir şey yok polise diyorlarki ilerdeki kameradan bakalım polisin önümde dediği şey şu "TEMAS YOK" yani bulsan bile bir şey yapamazsın
-
Bugün karakola gittim hiç ilgilenmeyiz falan demediler mobeseden baktık plaka okunmuyor , avm kamerası desen ondan beter çamur gibi. Bir işbilmez yüzünden durduk yere tadımız kaçtı.
Cevap veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum.
-
nevorapat bunu yazdı
Kasko bozulunca ne oluyor ki ? Yani ben bunuda anlamıyorum, kasko yaptırıyoruz bozulmasın diye uğraşıyoruz XD ben elimden gelse bakımları bile kaskodan yaptırırım.En ufak şeyde kasko dan yaptırıyorum. Neymiş efendim kayıtlarda hasar kaydı çıkıyormuş değer kaybediyormus. abi çıksın satarken adama yalan mi söyleyecekler ? İlllaki kendin bile yaptırsam söylemek zorundasin. Ha şunu dersen kaskodan yaptirirsan 1k Maliyet çıkıyor ama elden yaptırırsan 750 papel oda senin bulduğun ustaya kalmış
Aah hocam ahh, ben de senin gibi düşünüyordum zamanında.
Kırmızı ışıkta beklerken karı kıza bakiyim derken öndeki araba durmuş ben de farketmeden arkadan bindirdim.
1K masrafı vardı vurduğum arabanın, cebimden yaptırsam 750 TL verecektim.
Eş dost, yaptırsın sikorta hiç uğraşma dedi. Ben de onları dinleme hatasını yaptım.
Şimdi yaklaşık 3 senedir senelik 750 tl fazla ödüyorum sikortaya neredeyse..
Kasko da aynı şekilde, sen arabaya vurdun 30-40K masrafı çıktığında, kaskodan yaptır.
Ama 1-2K para için kaskoyu bozarsan, birdahaki seneye o paranın fazlasını ödemek zorunda kalırsın yenilemek için..