İmdat : HDD Göçtü, Verileri Kurtarmalıyım
-
Merhaba, pc son günlerde durmadan takılıp kilitlendiği ve düzelmediği için adaptörü çıkararak kapatıp tekrar açıyordum ancak tabiri caizze HDD ebesini tersten gördü sanırım, win7 ve ubuntu yüklü, win7 açılış ekranında kalıyor ubuntu ise restart istiyor harddiskte sorun var falan diyor. live-cd olan bi ubuntudan açtım dosyaları alabilirim belki diye, 250-gb lık dosya sistemini açmaya çalıştığımda resimdeki hatayı veriyor, verilerimi nasıl kuratabilirim? http://i55.tinypic.com/dp8eg7.jpg
-
hoca sizin durum bir mi bilmiorum ama @heza nında hdd uçtu özel bi firmaya verdi 200 den kapı açmışlar kurtarmak için :D
-
cevap yazarken bağlantı koptuydu 1 saat önce.
HDD'yi 2 gün dinlendir.Buz dolabının en düşük ısıda sebzelik rafının içinde buzdolabı poşetine sarılı halde.
Daha sonra harici olarak güncel Windows 7 bi makinaya bağla. Konsoldan "fdisk /f /r diskadı" çek.Tamamlasın.
Daha sonra hdd regenerator 2011 (x1337 zorrentlerde falan var) adlı bir program var onu indir.Çalıştır o diskte.
İster Windows içinde ister bootable disk yap o programı.
Verileri kurtar.HDDyi süs yap.
-
harddiski söküp harici yap, başka bilgisayara bağlayıp getdataback i kur, lisanlısını bulursun nette, ordan çekersin. ama kesinlikle üstüne bişey yazma harddiskin, format da atma.
-
ibretlik konu vallahi gidim bi hdd kutusu alam
-
Önemli verilerin ntfs olan partisyonda mı yoksa linux dosya sisteminde mi?
-
geçmiş olsun. sabah anasayfada 5 tane hdd konusu vardı. bugün benimki de giderse 6 olacak.
-
barışın bi tane TBT işletim sistemi var sanırım slax ile yaptığı onla açınca hdddeki veriler gözüküyordu daha önce bi hdd yi öyle kurtarmıştım bi dene istersen
-
burakbet bunu yazdı:
-----------------------------
barışın bi tane TBT işletim sistemi var sanırım slax ile yaptığı onla açınca hdddeki veriler gözüküyordu daha önce bi hdd yi öyle kurtarmıştım bi dene istersen
-----------------------------linkini bulabilir misin hocam?
whoobay bunu yazdı:
-----------------------------
Önemli verilerin ntfs olan partisyonda mı yoksa linux dosya sisteminde mi?
-----------------------------ntfs de hocam, windows masaüstünde
-
aynısı başma geldi 3 gün uğraştım bibok kurtaramadım hayırlısı :D.
-
Yapacağın tek şey, o harddiski çalışan bir pcye taktıktan sonra o dosyalarının olduğu ntfs partisyona restore/fix chkdisk yapmaktır.