IMEI Kaydı
-
Beyler elimize bir Xperia S geçti. Yurtdışından gelme. Micro sim'im olmadığı için test edemiyorum ama sim lock'lu değil gibi görünüyor. Ama tabi imei kaydı yok. Benim bildiğim bunun vergi ödemesi yapılıp, 1 ay içerisinde ülkeye girmiş bir pasaportla imei kaydı yaptırılacak. Durum hala böyle mi? Alternatif bir yol var mı?
-
Telefon marka ve model nedir ?
-
Xperia S hocam.
-
Evet IMEI olayi 20 liraya bakar.İstanbuldaysan doğubanka götür 10 dakikaya halledip verirler.
-
İstanbulda değilim ama imei olayı derken? Pasaport kaydı mı? E-devlet şifresi ile beleş değil mi?
krypt tarafından 23/Mar/14 22:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Xperia S'deki chipset Snapdragon, imei atma,değiştirme olayı çok zor. JTAG ile yapılabiliyor ama elinde kalma riski çok yüksek.
Pasaport kaydı yaptırmaktan başka çaren yok gibi.
-
Yok be hocam.IMEI çakıyorlar kısacası.Pasaport kaydına para vermeye gerek yok.
-
PoLLBuLL bunu yazdı
Xperia S'deki chipset Snapdragon, imei atma,değiştirme olayı çok zor. JTAG ile yapılabiliyor ama elinde kalma riski çok yüksek.
Pasaport kaydı yaptırmaktan başka çaren yok gibi.
Elimde kalma riski derken brick riski mi hocam?
Şimdi tam zıt şeyler söylüyorsunuz arada kaldım :D Böyleyse gideyim hemen yarın imei attırayım.
Bir de mesela evde yatan eski telefonlardan birini götürsem, onun imei'sini bu Xperia'ya attırabilir miyim? Attırırsam imei'nin bloklanma ihtimali var mı?
krypt tarafından 23/Mar/14 23:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Yok yukarıdaki mürid hakli aslında ben ona dikkat etmedim.İşini bilen birisine götür hocam.Hatta IMEI numarasini sen götür ki ileride patlamasin.MTK işlemcili telefonun gözünü Seveyim adamlar menüye yer bile yapmislar IMEI girmek için.
-
Peki bu Octopus Box olayı nedir?
-
Gittiğim telefoncular yapılamıyor dedi. Birilerini aradılar, onlar da bu telefona olmuyor demiş. Zaten imei atma olayı eskisi kadar kolay değilmiş vs. Pasaport arıyorum artık.