İmei Klonlama İle İlgili
-
Bildiğiniz gibi artık kendi pasaportunuz ile kayıt için bile devlet geçiriyor her türlü. Ucuz elektroniğe geçiş için bir kapı bırakmadı.
Ancak eski ceptelefonlarının imei kodları yeni telefonlara attırılabiliyor. Benim merak ettiğim bu durumda ne olur ?
0 cep telefonları kayıtsız yüzlerce lira fark var, evde bir kaç eski telefon var attırsam onların imeilerini karşılaşabileceğim en büyük sorun ne olur bilen varmı acaba?
100 TL pasaport kayda verene kadar 60-90 liraya bile ceptelefonları var artık onlardan birini alır imei attırım daha ucuz.?
-
karşılaşılan tek sorun internete giremez, mms alıp gönderemezsin
bunları yaparsan imeinin klonlandığı tespit ediliyor ve imei kapatılıyor
ha tabi operatörden ayar da istemeyeceksin.
başka bi sıkıntı yaşamazsın büyük ölçcekli
-
hat uzerınden ınternete gıreceksen denk bır ımeı klon olması gerek
+ her telefona ımeı yazılmıyor du
-
kady bunu yazdı:
-----------------------------hat uzerınden ınternete gıreceksen denk bır ımeı klon olması gerek
+ her telefona ımeı yazılmıyor du
-----------------------------bb5 nokialara seri yazılmıyor mesela.
onun dışında modele göre sorarsanız yardımcı olurum.
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------ben de pasaport bekliyorum da, telefonu bir yere verdik adam kıramadı.. htc evo 3d için durum nedir? istanbul taraflarında oturuyorum
-
nette ayarları kendin girelsin sorun olmaz sanılım.
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------ben de pasaport bekliyorum da, telefonu bir yere verdik adam kıramadı.. htc evo 3d için durum nedir? istanbul taraflarında oturuyorum
-----------------------------senin amacın unlock mu imei kayıt mı
kayıt sa ben yapmıyorum ama pıyasası 150 pasaport +100 devlete =250 oldugunu bılıyorum
unlock sa baskasına vermene bıle gerek yok
-
hocam şimdi normal koşullarda sen vermesende onlar imei bulup çakıyorlar. senin vereceğin yada onların çakacağı imei eski telefon olduğu için uyum sağlamıyor mesala 3g ayarlarında wap ayarlarnda mms ayarlarında sıkıntı çekiyorsun. o yüzden 100 lira vermen en mantıklısı
-
pasaport kaydı.. ben geçen yıl turkcell e 5 tl verdim. bu yıl 10-15 tl dir hocam 150 nereden çıktı :) tanıdık biri gelecek ona yaptırtacağız. ve evet vergi 100 tl..
-
bu kayıt olayı diğer ülkelerdede varmı?
-
avrupada görmedim öyle bir şey