İmei Klonlanmış
-
Bu olay bugün benim komşumun başına geldi ne garip aynı anda turkcell müşteri hizmetlerini aradık en yakın Turkcell iletişim merkezine gidin yeni imei numarası versinler felan dedi bilmiyorum şuan son durum nedir.
müşteri hizmetleri şöyle dedi " bir şekilde ele geçiriyorlar imei numarasını "
adamlar neyin peşinde yaa lanet bir olay
Tim 'e git yada müşteri hizmetlerini ara
-
imei generate etmişlerdir, o numara denk gelmiştir büyük ihtimalle.
-
azizsenel55 bunu yazdı:
-----------------------------
tamire falan verdiğinizde klonlamıs olabilirler
-----------------------------Aynen bunu yapıyorlar yapman gereken elinde telefonun size ait olduğuna dair fatura varsa savcılığa başvur gerekeni yaparlar
-
Benim de imei numaram klonlanmıştı. Ne yapman gerektiğini söyleyeyim sana. Öyle savcılıkla mahkemeyle falan işin yok.
Öncelikle telefonun kapanacak bana dedikleri tarihte kapandı telefonum. Telefonunu aldığın yere faturanla beraber gideceksin. Onlar da senden telefonda kullanacağın numarayı soracaklar ve kaydını yapacaklar. Bu işlem 1-2 hafta sürebilir. Teknosadan aldıysan bu süre 6 aya çıkıyor :) ve işin kötü tarafı kayıt yaptırdığın numaradan başka numara kullanamayacaksın artık telefonunda.
Çözüm 2
Eski bir telefon alıp imei klonlayan bi telefoncuya gideceksin eski telefonun imeisini seninkine klonlayacaklar ve eski telefonu bir daha hiç açmayacaksın. Açarsan klonlandığı belli olur.
-
dreamth bunu yazdı:
Benim de imei numaram klonlanmıştı. Ne yapman gerektiğini söyleyeyim sana. Öyle savcılıkla mahkemeyle falan işin yok.
Öncelikle telefonun kapanacak bana dedikleri tarihte kapandı telefonum. Telefonunu aldığın yere faturanla beraber gideceksin. Onlar da senden telefonda kullanacağın numarayı soracaklar ve kaydını yapacaklar. Bu işlem 1-2 hafta sürebilir. Teknosadan aldıysan bu süre 6 aya çıkıyor :) ve işin kötü tarafı kayıt yaptırdığın numaradan başka numara kullanamayacaksın artık telefonunda.
Çözüm 2
Eski bir telefon alıp imei klonlayan bi telefoncuya gideceksin eski telefonun imeisini seninkine klonlayacaklar ve eski telefonu bir daha hiç açmayacaksın. Açarsan klonlandığı belli olur.
-----------------------------bu ne saçma bir şey parasıyla telefon alacağım tek numara ile kullanacağım öyle şeymi olur elalemde benim imei ile tel kullanacak
-
hocam eski bir telefon bul onun imei sini ona klonlattır rahat rahat kullan
-
YasamaK bunu yazdı:
hocam eski bir telefon bul onun imei sini ona klonlattır rahat rahat kullan
-----------------------------ya bole yada faturan varsa savcılıga git