folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İmkb 55000 De Ne Oluyor? Nereye Kadar?

İmkb 55000 De Ne Oluyor? Nereye Kadar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

edit siyaset yapanın a.q. yazmıorum len bida siyasi bişe sandıktan cıkan bellidir ötesi yoktur:D

delimiyim ben?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı:
    -----------------------------
    imkb den anlamayanlar mumkunse yorum yapmasın siyaset yasak olmasına ragmen siyaset yapılmamsını rica edioruz eger begenmiosan susarsın begenenlerin lafını yemessin herkes tutmus ananıda al git az bile demiş madem okadar karsıydı herkes neden karadeniz bölgesinde tulum cıkarıo adamlar ama hala ciftcimizi kotuluyo oluo herkes bos konusuyo demekki ylar belirledi herseyi bu siyaset hakkında yorum daha yapmıcam banlanmaya hiç niyetim yok
    Adam hata etmiş yazmış sen ne skme akp fanatikliği yapıp siyaset yapıyosun?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qral
    qral's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    ayhun bunu yazdı:
    imkb den anlamayanlar mumkunse yorum yapmasın siyaset yasak olmasına ragmen siyaset yapılmamsını rica edioruz eger begenmiosan susarsın begenenlerin lafını yemessin herkes tutmus ananıda al git az bile demiş madem okadar karsıydı herkes neden karadeniz bölgesinde tulum cıkarıo adamlar ama hala ciftcimizi kotuluyo oluo herkes bos konusuyo demekki ylar belirledi herseyi bu siyaset hakkında yorum daha yapmıcam banlanmaya hiç niyetim yok
    Adam hata etmiş yazmış sen ne skme akp fanatikliği yapıp siyaset yapıyosun?
    bırakın yaw siyaseti konuya dönün.:D:D:D

bokvarsendegel@hotmail.com iletişim adresim;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ravage
    Ravage's avatar
    Erkek

konu siyasete açık ve sakıncalı...

konumuz borsa yıllardır borsanın içindeyim ve 45000 hayaldi ve sonunda 55650 de kapattık...

avrupa borsalarınında etkisi ile (çünkü yurt disi borsalar çok etkili [borsada yabancı payı %70]) vede iç piyasaların

beklentisi yonundeki gelismeleriyle desteklenince borsa şahlandı...

artık hayırlsı...

tamamen kendi yorumumdur yatırım amaçlı kullanılması halinde sorumluluk kabul edilmez... :)

Buralar bizden sorulur... Ravage@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:

1. telekomu sattılar, ofer in devlete her sene ödediği taksit bir yılda yaptığı kâr dan daha düşük, yani ben bile alabilirmişim meğer..

2. yabancılara satılan birçok fabrika vs kapatıldı, adamlar sırf kapatmak için aldı

daha saymama gerek varmı a.k:|

1.

-Özelleştirme mantığını alttaki haberden anlayabilirsin.

-Eski yorumlarımı okuyabilirsin.

-Google'ye özelleştirmenin gerekliliği,Türk telekomun özelleştirmesi yazıp aratabilirsin.

- Bu kurum o kadar ucuza satılsaydı ve çok kar yapcak die bişey olsaydı (devletin koyduğu kanunlardaki oranlardan fazla zam yada indirim yapamaz (bkz. danıştay kararları) Ogere kimse bırakmazdı %55 ini...

- İett arazisine milyar dolar veren Türk işadamları emin ol telekomunuda alırdı

2. Devletin özelleştirdiği helede yabancıya sattığı hiç bi şirket kapanamaz. Bu ülkede kanun die bişeyler var... Tamamen palavra asla örnek gösteremezsin.

3. Ekonomi bilmeden bu konu hakkında yorum yapma... 

4. Yabancılar yemez...

Not: Siyasi kısımlarını attım tamamen ekonomiyle ilgili yorumlardır bunlar...

101 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI...

Türk Telekom, 4 yılda toplam 3 milyar 420 milyon dolarlık yatırım yaparak 101 bin kişiye istihdam sağlayacak. Türk Telekom yönetimi, kurumun 2007-2010 dönemini kapsayan yatırım programını bir basın toplantısıyla açıkladı.

Buna göre Türk Telekom ilk etapta 1 milyar dolarlık yatırımla bakır şebekeyi fiber optik şebekeye dönüştürecek. Sadece bu proje için farklı illerde 12 bin kişi çalışacak. 81 ili kapsayan bu proje, 25 ayrı iş grubundan 17 firmaya paylaştırılarak sözleşmeler imzalandı. Proje temmuz ayı itibariyle başlayacak.

Telekom, iletişim altyapısının yenilenmesi, tüm bölgelerde kırsal şebekelerin dönüşümü ve sistem bakımının yapılmasına yönelik projeler ile birlikte 4 yılda 3.4 milyar dolarlık yatırım yapacak. Yatırımlarda yıllık ortalama yüzde 155 artış sağlayacak olan Türk Telekom söz konusu projelerde şirket içinde ve dışında bireysel olarak 101 bin, aileleriyle birlikte yaklaşık yarım milyon kişiye iş olanağı yaratacak.

Türk Telekom’un yapacağı yatırımlar arasında ADSL hat kapasitesinin bu yıl sonunda 4.5 milyondan 7 milyona çıkarılması da var. Bunun için 180-200 milyon YTL yatırım yapılacak. Bilgi teknolojilerine (IT) yapılacak yatırım ise 100 milyon YTL’nin üzerinde olacak.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    ayhun kardeşim,imkb'den anlamıyoruz az açıklasana..!!!

Şimdi bak ben ne kadar cahilim gör;

Benim 100 dolarım var koyuyorum gecelik repoya,Türkiye Cumhuriyeti merkez bankası benim 100 dolarıma DÜnyada'da kimsenin vermediği faizi verip o 100 doları bi sonraki gece bana 117 dolar olarak geri veriyo....

Benim şirketlerim var,kendi hisse senetlerimi işletiyorum,dış ve iç kurdaki dalgalanmalara ve alış satışa göre benim 10 kuruşluk hisseme 7 kuruş ekliyo,her hisseme 0.7 kar koyuyorum..Sonra anadolu'nun malıyım numarası yapıp şirketimi halka arz ediyorum,halk biner,onbiner alıyor...onlar 0.7 karı alırken (güya...vergiler düşmüyor çünkü) 10 kuruşluk karı ben cukka ediyorum..!

Şimdi söle bakalım ayhun kardeşim,ülkeni sömürenler her gece serverlerine servet katarken,imkb 55.000 olsa benim ne sikime yarar,olmasa ne sikime yarar???!!!

Ben ise harbiden anlamıyorum borsadan,gerekli açıklamayı bekliyoruz senden pembe gözlüklü ayhun kardeşim! :)

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek
    C_e_Z_a bunu yazdı:
    ayhun kardeşim,imkb'den anlamıyoruz az açıklasana..!!!

Şimdi bak ben ne kadar cahilim gör;

Benim 100 dolarım var koyuyorum gecelik repoya,Türkiye Cumhuriyeti merkez bankası benim 100 dolarıma DÜnyada'da kimsenin vermediği faizi verip o 100 doları bi sonraki gece bana 117 dolar olarak geri veriyo....

Benim şirketlerim var,kendi hisse senetlerimi işletiyorum,dış ve iç kurdaki dalgalanmalara ve alış satışa göre benim 10 kuruşluk hisseme 7 kuruş ekliyo,her hisseme 0.7 kar koyuyorum..Sonra anadolu'nun malıyım numarası yapıp şirketimi halka arz ediyorum,halk biner,onbiner alıyor...onlar 0.7 karı alırken (güya...vergiler düşmüyor çünkü) 10 kuruşluk karı ben cukka ediyorum..!

Şimdi söle bakalım ayhun kardeşim,ülkeni sömürenler her gece serverlerine servet katarken,imkb 55.000 olsa benim ne sikime yarar,olmasa ne sikime yarar???!!!

Ben ise harbiden anlamıyorum borsadan,gerekli açıklamayı bekliyoruz senden pembe gözlüklü ayhun kardeşim! :)
    Serbest piyasadasın arkadaşım. Toplam talep toplam arzdan büyük oldukça yani biz tam olarak gelişmiş ülke ekonomisi olana kadar böyle. Talebi kısmak için faiz ve vergiler yüksek. Kur şirketini sende kazan piyasaya girişler serbest... Yatırım danışmanlığını ücretsiz yaparım merak etme :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

serbest piyasa diye diye sikmediler mi yerli yatırımcıyı?

Hükümetin desteklediği Türk şirketlerden başka kimi görebiliyosunuz meydanda,önceden halis toprak vardı,adamın servetini kimse çözemiyodu,yiye yiye,zarar ede ede hala bitmedi..bankaları,okulları,hastahaneleri vardı..adam öyle güzel yatırımlar yaptıki,üst üste aldığı ödülleri bi oda dan fazla...

Eee,zaman değişti-tüsiad hükümete yalaklandı,sabancı hükümetin kıçını yaladı,koç aynısını yaptı,şu sıralar nazif zorluda aynısı yapıyor..Bundan 5 yıl önce Zorlu Grup'u bilen mi vardı..4 yıldırda Doğan aynı yalakalığı yapıyor,adam sadece 4 yılda borç batağından çıkıp,avrupanın en büyük fabrikarlarını açtı...

Türk işletmelerinin,şirketlerinin,holdinglerinin baltalandığı serbest piyasanın ta a.k....!!!Hala serbest piyasa diye aldatın,hala özelleştirme diye kendinizi kandırın-ülkeyi silahla alamadılar,siyasetle politikayla alavereyle-dalavereyle alıyolar-sizse olaya hala pembe gözlüklerden bakıyosunuz...!!!!

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

ben sana 100000 dolar veriyim benim paramı bir gecede %17 artır o yuzde onyedinin yedisi senin yapabileceksen yapamazsın ole kolay değil bu bir

2.imkbyi sana anlatıyım acılımı istanbul menkul kıymetler borsası die gecior ve burda buyuk sirketlerin belirli oranlarının halka arzları alınıp satılması yapılıor ve bu sekilde o sirketler ve biz para kazanıoruz bugun borsada cuma gunu para yatıranlar ihlas ev aletleri mesela bu gun  %18 e kadar para kazandırdı burda risk buyuktur senin yuz doların burda buyuk işler yapmana yardımcı olmaz ama kazandırmazda değildir sen merkez bankasına yatır sabah kalktıgında o yuz dolarıda bulursan ii nese sana anlatmak isterdim ama oturup gorsel olarak anlatmak daha dogru olur

BORSA NEDİR İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), hisse senetleri, hazine bonoları ve devlet tahvilleri, gelir ortaklığı sertifikaları, özel sektör tahvilleri, yabancı menkul kıymetler, gayrimenkul sertifikaları ve uluslararası menkul kıymetlerin alım ve satımının yapılmasını sağlamak amacıyla 26 Aralık 1985 günü kurulmuş olup, 3 Ocak 1986 yılında faaliyete başlamıştır. Türkiye’deki tek menkul kıymetler borsasıdır

delimiyim ben?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek
    C_e_Z_a bunu yazdı:

serbest piyasa diye diye sikmediler mi yerli yatırımcıyı?

Hükümetin desteklediği Türk şirketlerden başka kimi görebiliyosunuz meydanda,önceden halis toprak vardı,adamın servetini kimse çözemiyodu,yiye yiye,zarar ede ede hala bitmedi..bankaları,okulları,hastahaneleri vardı..adam öyle güzel yatırımlar yaptıki,üst üste aldığı ödülleri bi oda dan fazla...

Eee,zaman değişti-tüsiad hükümete yalaklandı,sabancı hükümetin kıçını yaladı,koç aynısını yaptı,şu sıralar nazif zorluda aynısı yapıyor..Bundan 5 yıl önce Zorlu Grup'u bilen mi vardı..4 yıldırda Doğan aynı yalakalığı yapıyor,adam sadece 4 yılda borç batağından çıkıp,avrupanın en büyük fabrikarlarını açtı...

Türk işletmelerinin,şirketlerinin,holdinglerinin baltalandığı serbest piyasanın ta a.k....!!!Hala serbest piyasa diye aldatın,hala özelleştirme diye kendinizi kandırın-ülkeyi silahla alamadılar,siyasetle politikayla alavereyle-dalavereyle alıyolar-sizse olaya hala pembe gözlüklerden bakıyosunuz...!!!!

Ya ekonomiden hiç anlamıyosun yada K.Kore ve Küba da yaşamak istiyosun. Dünyada kalmadı artık senin istediğin (istediklerini yukarda yazmışsın) gibi bi komunist ülke. Hala bu devirde bu zihniyet...

Artık tirend renk pembe oldu :) istersen sen "kara" gözlüklerini çıkarabilirsin.

Şu ülkeye güvenin artık. Değişimi istemeyenlere, ülkenin önünü kesmek isteyenlere rağmen olcak bu iş...

Toplam Hit: 2991 Toplam Mesaj: 28