folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İndüksiyonlu Ocak Tencere Tava Sorunu

İndüksiyonlu Ocak Tencere Tava Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

ferromanyetik tencere tava cezve seçimi yap hocam bi sıkıntı olmaz.

evdeki mevcut çelik demir eşyaları ısıtır sorun olmaz.

tüp ateşinin zarar veremedği ev eşyalarına indüksiyon hiç zarar veremez.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

bknz: eddy akımı (girdap akımı)

https://en.wikipedia.org/wiki/Eddy_current

https://tr.wikipedia.org/wiki/Eddy_akımı

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

Normal alüminyum tencere tava ile kullanamazsin.

Altinda paslanmaz celik yapışık olanlardan kullanman gerekiyor. Çelik tencerenin zaten kendisi çelik.

Kabaca miknatis çekmeyen ürünle kullanamazsin. 430kalite paslanmaz çelik plaka koyup onu isitabilirsin. Bence seti değiş geç.

Induksiyonlu ürünler kullanacaksan korkmaz, tefal gibi ürünler tavsiye ederim. Özellikle tefal Bu işin piridir. 

abi paslanmazı normalde mıknatıs çekmiyor. paslanmaz tencereyi nasıl ısıtıyor ?

(paslanmaz tencerede mıknatıs denemedim belki alaşımdır ferromanyetiktir)

Hocam miknatisin tuttuğu ferritik paslanmazlar var. Onlar kullanılıyor. 410,430 kalite.

Gerçek paslanmaz ostenitiktir ve miknatislanmaz 304,316 kalite oluyor.

304,316 biraz pahalı kalıyor celik tencerede ondan 410 veya 430 tercih ediliyor. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bazı eski tencere tavalar çalışmaz. Zaten artık bir çok ürünün altında uyumlu olup olmadığını belirten induction simgesi var. Hanımı dinle al,  gazlı ocaklardan kat kat fazla enerji verimine sahip.  Ayrıca boy boy converter plakaları da satılıyor,uuumsuzlari kullanmak için ama bosver malzemeleri yenile, masraf çıksın :) 

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

indüksiyon ocak dönüştürücü

Google search

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

ben pişmanım yine de siz bilirsiniz.

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    Kaan bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

Altinda paslanmaz celik yapışık olanlardan kullanman gerekiyor. Çelik tencerenin zaten kendisi çelik.

Kabaca miknatis çekmeyen ürünle kullanamazsin. 430kalite paslanmaz çelik plaka koyup onu isitabilirsin. Bence seti değiş geç.

Induksiyonlu ürünler kullanacaksan korkmaz, tefal gibi ürünler tavsiye ederim. Özellikle tefal Bu işin piridir. 

Hocam miknatisin tuttuğu ferritik paslanmazlar var. Onlar kullanılıyor. 410,430 kalite.

304,316 biraz pahalı kalıyor celik tencerede ondan 410 veya 430 tercih ediliyor. 

https://induction-partner.com/blog/2020/05/06/austenitic-or-ferritic-stainless-steel-induction-heating-efficiency/   

Abü mıknatıslanıp mıknatıslanamaması değil asıl olay, tamamen verim üzerine yani yazıda ferritik %98 verimle ısıyı alabiliyorken östenitik %95 verim alabiliyor şeklinde bahsetmiş. 

Bi de dünya üzerinde&ötesinde berisinde falan bir mıknatıstan etkilenmeyen bir metal yok; çok minnoş bile olsa tüm metaller güçlü bir mıknatıstan çekilebiliyor veya itilebiliyor. haliyle tüm metallerin indiksiyon ocaklarında ısıtılabilme ihtimali var ama suyu kaynatabilecek verime hepsi sahip diyil gibi bişi. 

wert bunu yazdı

Bütün sırrı bozdun yaa! 

SweetyVolty tarafından 28/Ağu/22 14:26 tarihinde düzenlenmiştir

Çok sıkılıyom
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

Ev alırken bu muahbebet başıma geldi 

mütahit dedi senin Ocak indiksionlu değil hiç korkma yoksa evdeki herşeyi değişmen gerekcekti 

son sistem Arçelik ama normal elektrikli valla ateş gibi yanıyor bi kaç defa çayın suyu taştı yanan yeri değil kenarını bile silerken bezi yaktı attı 

bu şekilde 4 5 bez havlu fln yakmışızdır

ofisimdeki indiksionlu ama onu da doğru düzgün kullanmıyorum fişe bile bağlı değil sadece tezgah olarak duruyor anasını satayım

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

hocam ben kaldığım bir otelde kullanmıştım resmen sihir ya. tencereyi koyuyosun üstüne tencere sıcacık ocak soğuk. vay amına koyim dedim. nası sihir yapmış adamlar.

ben paslanmaz çelik tencereyi ısıtmaz sanıyodum ama kaldığım yerlerde baya normal tencere tavalar vardı hepsini ısıtıyodu.

bi de mikrodalga diye bişey var o da sihir. yemeği ısıtıyo tabağı ısıtmıyo. nası anlıyo hangisi tabak hangisi yemek hayret amk.

ahahahaha amk koptum. biranın verdiği hoşluktan mı bilemiyorum ama okurken sırıtarak başladım sonunda bildiğim haykıra haykıra güldüm ::D:D:D

"bea"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

https://induction-partner.com/blog/2020/05/06/austenitic-or-ferritic-stainless-steel-induction-heating-efficiency/   

Abü mıknatıslanıp mıknatıslanamaması değil asıl olay, tamamen verim üzerine yani yazıda ferritik %98 verimle ısıyı alabiliyorken östenitik %95 verim alabiliyor şeklinde bahsetmiş. 

Bi de dünya üzerinde&ötesinde berisinde falan bir mıknatıstan etkilenmeyen bir metal yok; çok minnoş bile olsa tüm metaller güçlü bir mıknatıstan çekilebiliyor veya itilebiliyor. haliyle tüm metallerin indiksiyon ocaklarında ısıtılabilme ihtimali var ama suyu kaynatabilecek verime hepsi sahip diyil gibi bişi. 

wert bunu yazdı

Bütün sırrı bozdun yaa! 

Hocam bu işin ithalatını, ihracatıni, imalatını yapıyorum :)

Induksiyonla ostenitik paslanmaz çelikleri isitamazsin maalesef. Keşke isitabilsek. Marka söylemeyim ama marketteki tencere tavalarin %80i benim makinalardan çıkma.. 

Toplam Hit: 2625 Toplam Mesaj: 22
indüksiyon ocak