İngilizce Çalışırken Kullanabileceğiniz Takip Çizelgesi
-
Mukemmel konu olmus tesekkurler.
Birde sunlari eklemek istiyorum.
www.uz-translations.net
Bu sitede kitaplar ve mp3 dosyaları indirebilirsiniz ama bedava bir kaydolmak gerekiyor sol tarafta bir dil seçiyorsunuz ve "Audio&Video" seçiyorsun. yeni bir cam olacak ve sonra bir kitap seçebilirsin ve klik yapıyorsun sonra "Read all" bu düğmede klik yap ve herşey indirebiliyorsunuz.
www.lingq.com
Bu sitedede metin ve audio bulacaksın ama hiçbirşey indirmiyorsun. Bilgisayarda öğreniyorsun.
3) Konusarak Praktik yapin
sharedtalk.com - ucretsiz
verbling.com - ucretsiz
bu sitelerde sözlü yoksa yazılı praktik yapabilirsiniz.Sharedtalk.com da turkce ogrenmek isteyen alman-fransiz-ingiliz- vs vs. uyruklu kisiler var. Onlarla ister site yazili sozlu ister benim gibi skype alip goruntulu bir sekilde konusabilirsiniz. O size istediginiz dili ogretiyor sizde ona turkce :)
Verbing.com da guzel bir site. Sitede topluluklar var. Ornek; Ingilizce baslangic , ingilizce orta duzey , ingilizce ileri duzey gruplari var. Takip edin konusmalari yada konusabildiginiz kadar konusun yanlisiniz olursa duzeltirler. En iyi pratik yapacaginiz yerdir bu site.
polyglotclub.com
bu sitede yabancılarla iletişim kurabiliyorsunuz ve şehrini içinde yapılan faaliyetlere bir göz atabilirsiniz.Su konularda degerlendirilebilir.
http://www.tahribat.com/Forum-Dil-Ogrenmek-Icin-Guzel-Bir-Site-Verbling-Com-183384/1/
http://www.tahribat.com/Forum-Dil-Egitim-Siteleri-180337/
Maldonado tarafından 15/Oca/15 00:57 tarihinde düzenlenmiştir -
güzelmiş, teşekkürler.
-
Paylasim icin tesekkurler. Fakat Türk insani olarak düzenli calisma, program, cizelge vs bize pek uygun degil gibi.
Cunku biz hevesli ve hizli baslar, sonunu getiremeyiz cogu seyin. Dil de bunlardan bir tanesi.
Biz egitimden cok sahada ögrenmeye daha yatkin bir milletiz. Biraz basit ve siradan bir tavsiye olacak, ama bence dil ortami ve mecbur olmak en önemli sey.
Eger ögrenmeye mecbursak, ögreniriz. Aksi durumda biz rahati sever, ögrenmekten kacariz her zaman.
Dil ortami ise bizi dil ögrenmeye mecbur kilar. Elbette egitim de sarttir, ama olay egitimden ziyade insanin kendisinde ve dis etkenlerde bitmektedir. Türkiye'de bir dilin egitimini alip, evde birkac saat calisarak yillar verseniz de bu is birazcik zordur. Bu yüzden dil ogrenmek isteyen ve imkani olan bence yurtdisina ciksin (en az 6 ay en fazla 2 yil) ögrenecegi dilin temeli icin yeterli olacaktir. Temelden sonraki asamalari zamanla kendisi gelistirebilir.
Bir diger konu da zaman. Gencken zamanimizi bosa harcar, is isten gectikten sonra calismaya basladigimizda, ögrenmek istedigimizde zamanimiz olmaz. Bu yuzden herseyi vaktinde yapmaya calismaliyiz. Aksi durumda zaman ve imkandan yakinir dururuz.
Dil ögreniminde gözlemledigim baska bir konu ise utangaclik. Yani konusmaya, fikrini söylemeye utanmak. Dil ögreniminde yüzsüz olmak gerekir biraz. (Yani icine kapanik degil, disa dönük karakter ve utanmama)
Kendimden örnek vererek olayi noktalayayim. 2009 senesinde 1 yillik dil egitimi icin Cin'e geldim. Ben mecburdum ögrenmeye ve para kazanmaya. Bu da beni ders calismaya itti. Okulda aldigim günlük 4 saat dersin haricinde ögle yemegimi yer, aksam yemegine kadar ders calisirdim. Sonra aksam yemegi yer geceye kadar ders calisirdim. Bu performansi 6 ay sürdürdüm ve temeli oturttum. Ondan sonra dil egitimini zamana yaydim, gelistirmeye calistim ve bir yandan da para kazanmaya vakit ayirdim.
Özetle; Dil ortaminda dil icin harcayacaginiz zaman ve emek size yabanci dil olarak dönecektir.
Güzel calismalar. -
Futurist ,
Bu "yoğun" hayatımda kulaklığımı takıp liste şeklinde konuşma dinleyebileceğim / yada ders gibi tekrar lar olan , dinlememi geliştirecek ,bir mp3 ler silsilesi linkin varmıdır ? Yada elinde olan varsa link verebilir mi ?
Teşekkürler
-
erebos bunu yazdı
Olay nekadar dil olsada fen bilimi gibi bakıldığında dilde de bir eşik değeri var o aşıldımı reaksiyon başlıyor ve gerisi çok rahat bir şekilde geliyor,önemli olan o eşik değerini aşmak,bunun için ya çok çalışısrsınız, ya dile karşı yeteneğiniz olur, yada katalizör kullanırsınız(yurtdışı).Sonra bir varil dolusu dizel yakıtın verdiği tahribat büyük olabilir ancak onu ateşleyen montunuzdan elde ettiğiniz statik elektriktir.
Ayrıca
Bana iyibir kaynaktan ingilizcede en çok kullanılan 1000,2000...5000 kelime lazım, oxford un varmış, ancak karşılaştırıyorum tutarsızlıklar var, Bu bahsettiğim kelimeler en basitten zora kadar yani içinde I You, do, make, play bile var, bunları bulabilirmiyiz? en azından en çok kullanılılan 3000 kelimeyi ve iyi bir kaynaktan.
duymuştum böyle bir listeyi ancak araştırdım desem yalan olur. mesajdan sonra biraz baktım. çok güvenilirmi bilemiyorum ama hemen hemen her sitede aynı şeyler var. belki tuturasızlık dediğin şey british ingilizcesiyle amerikan ingilizcesi olarak baktıysan farklılık gösterebilir.
hikaye kitaplarında zaten dikkat edersen 2000 yeni kelime gibi birşey yazar her stage yükseldiğinde bu sayı yükselir.
sen 10 tane stage1
sonrasında 10 tane stage2 dereceli kitap okuyarak gidersen zaten basitten kolaya bir kelime artışı görürsün. hemde cümle içinde böyle hazırlanıyor onlar.
2. mesajıma bulduğum site ve pdf ekleyeceğim. birde android uygulaması var. bakamadım ama isterseniz bie indirip inceleyin.
-
çok yararlı bir konu olmuş teşekkürler
-
Çantık
-
Bu efsane olmuş eline sğlık
-
Maldonado bunu yazdı
Mukemmel konu olmus tesekkurler.
Birde sunlari eklemek istiyorum.
www.uz-translations.net
Bu sitede kitaplar ve mp3 dosyaları indirebilirsiniz ama bedava bir kaydolmak gerekiyor sol tarafta bir dil seçiyorsunuz ve "Audio&Video" seçiyorsun. yeni bir cam olacak ve sonra bir kitap seçebilirsin ve klik yapıyorsun sonra "Read all" bu düğmede klik yap ve herşey indirebiliyorsunuz.
www.lingq.com
Bu sitedede metin ve audio bulacaksın ama hiçbirşey indirmiyorsun. Bilgisayarda öğreniyorsun.
3) Konusarak Praktik yapin
sharedtalk.com - ucretsiz
verbling.com - ucretsiz
bu sitelerde sözlü yoksa yazılı praktik yapabilirsiniz.Sharedtalk.com da turkce ogrenmek isteyen alman-fransiz-ingiliz- vs vs. uyruklu kisiler var. Onlarla ister site yazili sozlu ister benim gibi skype alip goruntulu bir sekilde konusabilirsiniz. O size istediginiz dili ogretiyor sizde ona turkce :)
Verbing.com da guzel bir site. Sitede topluluklar var. Ornek; Ingilizce baslangic , ingilizce orta duzey , ingilizce ileri duzey gruplari var. Takip edin konusmalari yada konusabildiginiz kadar konusun yanlisiniz olursa duzeltirler. En iyi pratik yapacaginiz yerdir bu site.
polyglotclub.com
bu sitede yabancılarla iletişim kurabiliyorsunuz ve şehrini içinde yapılan faaliyetlere bir göz atabilirsiniz.Su konularda degerlendirilebilir.
http://www.tahribat.com/Forum-Dil-Ogrenmek-Icin-Guzel-Bir-Site-Verbling-Com-183384/1/
http://www.tahribat.com/Forum-Dil-Egitim-Siteleri-180337/
sağol. linkleri mesaja ekledim.
-
silenceb bunu yazdı
Futurist ,
Bu "yoğun" hayatımda kulaklığımı takıp liste şeklinde konuşma dinleyebileceğim / yada ders gibi tekrar lar olan , dinlememi geliştirecek ,bir mp3 ler silsilesi linkin varmıdır ? Yada elinde olan varsa link verebilir mi ?
Teşekkürler
maldonadaki sitede dediğin gibi mp3ler var. ben indirmedim daha ama . bak istersen. bilgisayara oradan telefona atarsın. biraz inceleyim haber ederim