folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İngilizce Listening Nasıl Geliştiririz?

İngilizce Listening Nasıl Geliştiririz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Gramer ingilizcesinin ötesine geçip doğal ingilizceye başladığınız vakit hızlıca gelişim gösterdiğinizi göreceksiniz. Bunda da en büyük katkıyı sağlayabilecek setlerden birisi Effortless English'tir. Engvid vs. bunlar kategorize, hesaplı kitaplı, seviye ölçümlü vs. anlatımlar olduğundan bir noktadan sonra atalete girmek beklenen bir durum. Bir tık üzerini yapamadığında iyi becerdiğin seviyede takılı kalacak, gelişim gösteremeyeceksin. Biraz amiyane tabirle bodoslama dalmak lazım, zorlanmak lazım.

Dil konusunu uzunca süredir araştırıyorum. neredeyse 20 senedir ingilizce ile haşır neşir olupta hala daha tıkanan birisi olarak söylemeliyim ki bahsettiğim metotları uyguladığım şu son 1 senede 19 senede öğrenemediğim şeyi öğrenmişimdir. İngilizceyi ingilizce olarak öğrenmek lazım, Türkçe yansıması olarak değil. Çevirmekle uğraşmayacaksın, anlamlandırmayacaksın. Konuşurken kafanda kurmayacaksın. Bu sebeple konuşmaları yakalayamıyor, konuşmalardaki kelimeleri seçemiyorsun. Türkçe konuşurken bilmediğin kelime geçtiğinde nasıl ki gidişattan az buz anlayabiliyorsan İngilizce'de de anlayabilecek şekilde öğrenmen lazım. Yoksa past tense kullandı bunda şu hal kullanacak şu gelecek diye düşünürsen sittin sene dil öğrenemezsin.

Ya da bir kelime var bu ne yahu diyip translate'te Türkçesine bakıp geçmeyeceksin. Mümkünse translate'te de İngilizce tanımlarına bakacaksın. Öyle yerleştireceksin. Sonuçta İngilizce farklı bir kültürün ürünü. Türkçe ile tam olarak anlamlandıramazsınız. Gramer setleri genelde i you we they nedir bilsinler gerisi allah kerim diyerek öğretmek derdinde olan ucuz anlatımlar.

Teknik olarak başlangıçta tam olarak anlamayı bekleme. Uzun süre kitap okumayan birisi o süreden sonra kitap okumaya başladığında cin ali bile okusa kitabın ilk 15-20 sayfasını anlayamaz. Okudukça açıldığın gibi dinledikçe açılacaksın. Biraz beyine müddet verin bir açılsın, oksijen gitsin, ferahlasın. Vücudu ham birisi 100 metre bile koşamazken idman yaptıkça kat ve kat fazlasını kateder konuma geldiğin gibi bunda da ilerleme katedeceksin.

Austen tarafından 29/Nis/16 15:01 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı

Gramer ingilizcesinin ötesine geçip doğal ingilizceye başladığınız vakit hızlıca gelişim gösterdiğinizi göreceksiniz. Bunda da en büyük katkıyı sağlayabilecek setlerden birisi Effortless English'tir. Engvid vs. bunlar kategorize, hesaplı kitaplı, seviye ölçümlü vs. anlatımlar olduğundan bir noktadan sonra atalete girmek beklenen bir durum. Bir tık üzerini yapamadığında iyi becerdiğin seviyede takılı kalacak, gelişim gösteremeyeceksin. Biraz amiyane tabirle bodoslama dalmak lazım, zorlanmak lazım.

Dil konusunu uzunca süredir araştırıyorum. neredeyse 20 senedir ingilizce ile haşır neşir olupta hala daha tıkanan birisi olarak söylemeliyim ki bahsettiğim metotları uyguladığım şu son 1 senede 19 senede öğrenemediğim şeyi öğrenmişimdir. İngilizceyi ingilizce olarak öğrenmek lazım, Türkçe yansıması olarak değil. Çevirmekle uğraşmayacaksın, anlamlandırmayacaksın. Konuşurken kafanda kurmayacaksın. Bu sebeple konuşmaları yakalayamıyor, konuşmalardaki kelimeleri seçemiyorsun. Türkçe konuşurken bilmediğin kelime geçtiğinde nasıl ki gidişattan az buz anlayabiliyorsan İngilizce'de de anlayabilecek şekilde öğrenmen lazım. Yoksa past tense kullandı bunda şu hal kullanacak şu gelecek diye düşünürsen sittin sene dil öğrenemezsin.

Ya da bir kelime var bu ne yahu diyip translate'te Türkçesine bakıp geçmeyeceksin. Mümkünse translate'te de İngilizce tanımlarına bakacaksın. Öyle yerleştireceksin. Sonuçta İngilizce farklı bir kültürün ürünü. Türkçe ile tam olarak anlamlandıramazsınız. Gramer setleri genelde i you we they nedir bilsinler gerisi allah kerim diyerek öğretmek derdinde olan ucuz anlatımlar.

Hocam bahsettiğiniz sistem şu sanırım, biraz araştırdım dizileri izleyip belirttiği yöntemi mi yapıyorsunuz? Premium hesap kullanıyor musunuz?

https://www.youtube.com/watch?v=6e2lpJNn274

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

@rajooonn

Evet sistem bu, anlatıcı bu. Premium vs. değil bildiğin siteden çektiğim seti kullanıyorum. Zaten introduction kısmında da nasıl kullanılması gerektiği açıkça gösteriliyor. 7 gb civarında olması lazım.

Tabi tek buna bağımlı olmamak lazım. Bu set bile belirli bir kriterlere bağlı kalındığı müddetçe başarı vaadediyor. Günde 1 saat civarında çalışarak, tüm bölümleri tekrar tekrar tekrar dinleyerek bir şeyler öğrenebileceğini öğütlüyor. Normal yaşamda da kendi dilimizde de öyle değil mi? Duydukça, dinledikçe ufkun açılıyor. Setin de öz noktası bu. Günlük kullanım üzerinden hazırlanmış bölümleri sana kelime kelime izah ederek, ne anlama geldiğini açıklayarak (ingilizce şekilde) öğretmeye çalışıyor.

Akademik makale yazmayacaksanız kelime kartlarındaki 500-600 kelimeleri ezberlemeye gerek yok. Türkçe'yi kaç kelimeyle konuşuyorsun ki İngilizce'de tam bir eğitim bekliyorsun değil mi? :)

Austen tarafından 29/Nis/16 15:06 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı

@rajooonn

Evet sistem bu, anlatıcı bu. Premium vs. değil bildiğin siteden çektiğim seti kullanıyorum. Zaten introduction kısmında da nasıl kullanılması gerektiği açıkça gösteriliyor. 7 gb civarında olması lazım.

Tabi tek buna bağımlı olmamak lazım. Bu set bile belirli bir kriterlere bağlı kalındığı müddetçe başarı vaadediyor. Günde 1 saat civarında çalışarak, tüm bölümleri tekrar tekrar tekrar dinleyerek bir şeyler öğrenebileceğini öğütlüyor. Normal yaşamda da kendi dilimizde de öyle değil mi? Duydukça, dinledikçe ufkun açılıyor. Setin de öz noktası bu. Günlük kullanım üzerinden hazırlanmış bölümleri sana kelime kelime izah ederek, ne anlama geldiğini açıklayarak (ingilizce şekilde) öğretmeye çalışıyor.

Akademik makale yazmayacaksanız kelime kartlarındaki 500-600 kelimeleri ezberlemeye gerek yok. Türkçe'yi kaç kelimeyle konuşuyorsun ki İngilizce'de tam bir eğitim bekliyorsun değil mi? :)

Çok teşekkürler hocam aradığım şeyi buldum, ayrıca bir drive indirme linki varsa da alabiliriz :D

rajooonn tarafından 29/Nis/16 15:16 tarihinde düzenlenmiştir

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

karala

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

elinde olan biri paylaşırsa, ben de çekerim, writing, reading, speaking tamam, listening sıkıntılı (:

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=KXe_RHF5JYU

Şunu anlayabilmek için kaç ay/yıl çalışmalıyım beyler ?

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    rajooonn bunu yazdı
    Austen bunu yazdı

@rajooonn

Çok teşekkürler hocam aradığım şeyi buldum, ayrıca bir drive indirme linki varsa da alabiliriz :D

indirme linki varsa bende alabilirim :)

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

hocam listeningi geliştirmenin tek yolu listening.

losttakı ıngılızce cok hosuma gıtmıstı benım ıngılızce altyazılı ızle.

ben mesela sımpsons ızlerken ya da supernaturel ızlerken turkcemı ıngılızce mı farketmıyorum cogu zaman beyın cok garıp ıslıyor. 

sevdıgın dızı fılm olursa akıyor gıdıyor. 

onun dısında cogu zaman ıngılızce altyazılı ızlemeye calısırım dızılerı turkcesını beklemem  .  gunluk konusma yapacaksan bambaska  . cok kolaylıkla konusuluyor.

ıs akademık ve meslekıde termınolojıden dolayı sıkıntıya gırebılıyor . onu da zaten yapmıssn kelıme dagarcagını gelıstırdıgınden bahsetmıstın sanırım bır oncekı konunda 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 3068 Toplam Mesaj: 20
i̇ngilizce listening how to improve listening skill