folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilizce Ufak Bi Soru

İngilizce Ufak Bi Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    Bartimaeus bunu yazdı
    Bloom bunu yazdı
    blackhawkmilan bunu yazdı

i was about take a nap as/while the boss came in  hangisini seçmeliyiz

Bence cevap "as", as kullanildiginda Turkce'ye cevirdigimizde ; Patron odaya geldiginde ,kestirmeye hazirlaniyordum.

Koyu olarak belirttigim yer "as" in cumleye kattigi anlamdir, geldiginde yerine geldigi zamanda kullanilabilinir.

While' i ben cumleye oturtamadim,zaten bence "as" i sasirtma olarak vermisler orda.

Bağlaç olarak while kullanıldığında ardından mutlaka -ing takılı contunious tense'li bir cümle gelmelidir. 

Mesela;

I was about to take a nap while the boss was coming in. - Patron odaya gelirken, kestirmeye hazırlanıyordum

bana while gibi geldi, yamuluyomuyum ? as orda cok alakasiz duruyor sanki

while kullanman yanlış kalıp olarak.türkçe düşünürsen while lan bu dersin.ama kalıp uymaz.as olacak

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

nerden buldun bu soruyu :D gzlmiş 

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek
    Bartimaeus bunu yazdı
    Bloom bunu yazdı

Bence cevap "as", as kullanildiginda Turkce'ye cevirdigimizde ; Patron odaya geldiginde ,kestirmeye hazirlaniyordum.

Koyu olarak belirttigim yer "as" in cumleye kattigi anlamdir, geldiginde yerine geldigi zamanda kullanilabilinir.

While' i ben cumleye oturtamadim,zaten bence "as" i sasirtma olarak vermisler orda.

Bağlaç olarak while kullanıldığında ardından mutlaka -ing takılı contunious tense'li bir cümle gelmelidir. 

Mesela;

I was about to take a nap while the boss was coming in. - Patron odaya gelirken, kestirmeye hazırlanıyordum

aynen öyle eğer orda ing olsaydı cevap while olurdu ama burda came demişşin hacı

Converse giyen uzaylı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

toefl a mı çalışıyorsun? kolay gelsin..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

Patron odaya girdiğinde , uyuklamak üzereydim.

AS olcak kısaca.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo
    Bartimaeus bunu yazdı
    Bloom bunu yazdı

Mesela;

oyle bir kural yok hocam

I sang while I washed the dishes

boyle bir cumlede dogrudur...

ama bu sorunun cevabi as olacaktir

cunku as genellike daha anlik olaylarda kullanilir yani girerken cikarken boyle 1 2 saniyelik anlik olaylarda...

ama bu her zman gecerli degildir yani as de uzun zaman araliklari icin kullanilir

bunun disinda as sebep sonuc belirtir yani reason sitution bu yuzdendirki burda as olmali cunku burda da sebep sonuc var

maserati tarafından 01/Eyl/13 04:59 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
Toplam Hit: 2031 Toplam Mesaj: 17