İngilizceye Nerden Başlanmalı
-
Beyler şirketteki muhasebeci ingilizce öğrenmek istediğini söyledi bana . Nerden başlayayım yol göster dedi. Ama bir türlü karar veremedim ne önermem gerektiğine.
Adam 0 seviyesinde nerdeyse. hiçbir şey bilmiyor. sizce nerden başlamalı. ne diyeyim ben bu adama . önerebileceğiniz bir web sitesi var mı ?
Ya da kaynak vs. Adam çalıştığı için kursa filan zamanı yok . Kendi başına öğrenecek . Bayağı da istekli. Beginner olarak nerden başlayacak . web sitesi filan önerirseniz çok makbule geçer. kelimelerin okunuşlarını da öğrenmesi gerek . bunun dışında kitap vs eğitim seti önerebileceksseniz o da güzel olur.
-
Daylight'ın 80 cd'likten tabiki ben şuan 4. cd deyim bayağı sağlam yani bildiğin kursa para verip öğrendiğin şeyin aynısı..
-
önce alfabeyi ögrenmeli hic bisey bilmiyosa
-
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------
Daylight'ın 80 cd'likten tabiki ben şuan 4. cd deyim bayağı sağlam yani bildiğin kursa para verip öğrendiğin şeyin aynısı..
-----------------------------aynen daylıght derım ama anlatan cocuk bır acayıp konusuyor amk bazen swf alıom
-
rosetta stone. bebekler bir dili nasil ogreniyorsa buda o sekilde ogretiyor.
-
badass bunu yazdı:
Rosettanın arapça vardı bende ama türkçe karşılığı yoktu ingilizce öğrenicen arapça kasmak için rosettanın ingilizce türkçe anlatımı varmı resimli sistem diye biliyorum -
İngilizce öğrenirken izlenmesi gereken yol hakkında bilgi vermek istiyorum:
-İngilizcede ilk önce en çok kullanılan 100-150 kadar kelime öğrenilmeli ! (go, get, take, school, bus, station, walk vs...)
-Cümle yapılarının nasıl kurulduğu öğrenilmeli.
-Tense dediğimiz zamanlar öğrenilmeli.
-Cümle kurmayı öğrendikten sonra geriye kalan tek şey bol bol pratik yapmak ve kelime öğrenmektir.
Zaten kelimeler de pratik yaparken öğrenme ihtiyacımıza göre karşımıza çıkacak ve ezberlemek yerine gerçekten öğrenmiş oluyoruz.
Örnek olarak;
ingilizce öğrenemeye başladınız. Zamanlar ve kurallarını öğrendiniz. Kendi çapınızda ilk olarak öğrendiğiniz en çok kullnılan 100 kelime ile pratik yapıyorsunuz. Okula gittim. Arkadaşlarla gezmeye gidicez. babamdan 100 lira aldım. çok çalışmam lazım. vs.. cümleler kurabiliyorsunuz...
Birgün eczaneye gittiniz ve karın ağrınızı eczacıya anlatacaksınız. İşte burada yeni kelime öğrenme ihtiyacı olacak. Karın, ağrı, vs.. kelimelerini sözlüğe bakarak öğrenmiş olacaksınız. =)
Ayrıca akşamları oturup günlük tutmaya çalışın. Gün içinde ne yaptığınızı akşam bi yere ingilizce olarak yazmaya çalışın. Ara-sıra sözlükten faydalanın. 3-4 ay sonra ingilizcenizin çok ilerlediğini göreceksiniz.
Tecrübeyle sabittir.
Saygılarımla
EDİT: Eklemek istediklerim var:
-Bütün bu aşamalardan sonra tabiki telafuzu düzeltmek lazım. Bunun için Cnbc-e dizileri izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca günümüz internet teklonojilerinin nmetlerinden olan Google dan da faydalanın. Google translate aynı zamanda kelimeleri ve cümleleri bile sesli telafuzlu okuyabiliyor. Hemde her dilde !
http://translate.google.com
-
1-618-GR bunu yazdı:
badass bunu yazdı:
Rosettanın arapça vardı bende ama türkçe karşılığı yoktu ingilizce öğrenicen arapça kasmak için rosettanın ingilizce türkçe anlatımı varmı resimli sistem diye biliyorum
-----------------------------rosetta stone da bir cok seyin turkce karsiligi yok. Hemen hemen hersey yabanci dilde, (ilk ayarlar haric) Derslere baslayinca elmanin resmini gosterip bu apple diye basliyor. Elmanin ingilizcesi apple diye degil.
-
Dil dile değmeden dil öğrenilmez aga ilk önce o dili değireceksin birisine sonrası çorap söküğü gibi gelir :)))
-
opusdei bunu yazdı:
İngilizce öğrenirken izlenmesi gereken yol hakkında bilgi vermek istiyorum:
-İngilizcede ilk önce en çok kullanılan 100-150 kadar kelime öğrenilmeli ! (go, get, take, school, bus, station, walk vs...)
-Cümle yapılarının nasıl kurulduğu öğrenilmeli.
-Tense dediğimiz zamanlar öğrenilmeli.
-Cümle kurmayı öğrendikten sonra geriye kalan tek şey bol bol pratik yapmak ve kelime öğrenmektir.
Zaten kelimeler de pratik yaparken öğrenme ihtiyacımıza göre karşımıza çıkacak ve ezberlemek yerine gerçekten öğrenmiş oluyoruz.
Örnek olarak;
ingilizce öğrenemeye başladınız. Zamanlar ve kurallarını öğrendiniz. Kendi çapınızda ilk olarak öğrendiğiniz en çok kullnılan 100 kelime ile pratik yapıyorsunuz. Okula gittim. Arkadaşlarla gezmeye gidicez. babamdan 100 lira aldım. çok çalışmam lazım. vs.. cümleler kurabiliyorsunuz...
Birgün eczaneye gittiniz ve karın ağrınızı eczacıya anlatacaksınız. İşte burada yeni kelime öğrenme ihtiyacı olacak. Karın, ağrı, vs.. kelimelerini sözlüğe bakarak öğrenmiş olacaksınız. =)
Ayrıca akşamları oturup günlük tutmaya çalışın. Gün içinde ne yaptığınızı akşam bi yere ingilizce olarak yazmaya çalışın. Ara-sıra sözlükten faydalanın. 3-4 ay sonra ingilizcenizin çok ilerlediğini göreceksiniz.
Tecrübeyle sabittir.
Saygılarımla
-----------------------------tamamen katılıyorum. günlük işi mantıklı duruyor :) artı olarak mesela günlüğe yazdıgı kelimeleri okusun ki telafuzu da geri kalmasın. telafuz da kelime bilmek kadar önemli. telafuzu kötü biri bildiği kelimeleri kullanamaz ne yazık ki.
-
ingilizcede writing listening speaking reading bölümlerinin hepsinin aynı seviyede ilerletilmesini öneririm ( bu zaman kişiden kişiye ve günlük çalışmaya bağlı olarak değişebilir.) bu şekilde ortalama 2 yıl da 0dan bir kişi iyi bir düzeye gelebilir.
sadece cd ler yetersiz kalır, ek olarak iyi bir grammer kitabı alması iyi olur. grammersiz bir ingilizce istenildiği kadar kelime ve telafuz ile süslensede bir işe yaramaz, çünkü sizi kimse anlamaz.
ne kadar çok tense bilgisi = okadar çok kelime gerektirir yani kişi tense öğrenirken kelimede öğrenir. bunları çok iyi anlarsa grammer i de düzgün olur
grammer i çok iyi oturtup, üstüne bol miktarda kelime öğrenip, bunların telafuz u içinse ingilizce alt yazılı ingilizce filmler izlemesini öneririm.
en kolay anlayacağınız tvshowlarından birtaneside LOST tur, gayet yavaş ve anlaşılır konuşuyorlar. upper seviyesinde tavsiye ederim.