İngilterede Dil Eğitimi
-
Dil öğrenmek isteyen arkadaşlara tavsiyem o ortamda bulunun. Ben EESTEC ve Erasmus kulubu sayesinde anadil gibi ingilizceye sahibim, aldığım tek eğitim hazırlık. Aynı dönemden olan arkadaşlarım 2 kelime konuşamıyorken ben rahat rahat takılabiliyorum. Bol bol ingilizce altyazılı dizi, ayrıca anlayarak müzik dinlemek çok etkili.
Ayrıca kurslar bana hep saçma geliyor gidip oraya para yatırmak yerine EVS'yi araştırın. Yok eğer gerçekten para harcamak istiyorsanız Work And Travel yapın. Ayrıca Yeni Zelanda veya Avustralya'yıda listeye katın.
-
literatur bunu yazdı
İngilizce biliyor olmanın ölçütü TED konuşmaları olmasın hocam. Çok berbat aksağanlar ve çok hızlı konuşmalar da bir hayli var. Uzun yıllardır ODTÜ hazırlıkta ders veren ve anadili gibi mükemmel aksağan ve akıcılıkta İngilizce konuşan bir hocaya şikayette bulunmuştum bunlar anlaşılmıyor diye. Bazen ben bile altyazı ile izlemek zorunda kalıyorum demişti.
katılmıyorum, bence olsun. dizi film izlemek bence ted konuşması izlemekten daha zor olabiliyor. sokak ağzı farklı kullanımlardan dolayı. ted de bu durum olmuyor tabi. bazen hocanında söylediği gibi garip aksanlar çıkıyor ancak bunu bu kadar yaymak yanlış. eskiden şu ted i altyazısız öğrenince ingilizceyi çok iyi biliyorum diyeceğim sanıyordum fakat bu doğru değil. ted i aralıksız dinledikten sonra da kitap okurken vs. takılabiliyorsunuz. tabi sürekli makale okuduğunda bir süre sonra takılmamaya başlayacaksın
dil eğitimi yurt dışı dil eğitimi i̇ngiltere dil eğitimi i̇ngilizce öğrenmek