folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilterede Olan Veya Yaşan Varmı Bir Soru Sorucam

İngilterede Olan Veya Yaşan Varmı Bir Soru Sorucam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Başlıktaki gibi yaşan varsa pmden soru sorcam yada orda olan

iphone 4 ingilterede satışı hakkında bilgi almak istiyorum sim kilitsiz olanı apple stroden satılıyormuş sanırım hemen verirlermi

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

orada olan değilde gitmiş gezmiş kalmış görmüş olanlar varsa bende bir kaç soru sorabilirmiyim acaba müridlere ? yardımcı olursanız sevinirim.

saygılar

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

sorularınızı yazsanız buraya, orda yaşamayıpda bilenler vardır belki. yada buraya sorduğunuz soru cevaplandığında bizde bişeyler öğreniriz belki ?

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Birader orada sor soracağını iletirim kendisine,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

düzelltim açıklama olarak yazdım 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

2-3 ay öncesinde aldığın telefonu tüm hatlarda çalıştırabilmen için online olarak 1-2 işlem yapman gerekiyordu. Şimdi sim kilitsiz olarak satılıyor mu bilmiyorum.

Bunun haricinde arkadaşım telefonu taksitli olarak aldı, aylık 50 pound'a her şey dahil sigortalattı. Telefonu Türkiye'ye kardeşine yolladı. 1 gün içerisinde polise telefonu kaybettiğini söyledi. Şimdi yeni bir iphone4 ü var. :)

enes hocam yazarsan dilim döndüğünce cevaplarım...
    [1 yıldan fazla orada yaşadım.]

vatandaşa kafam girsin!..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

şimdi ben vizemi alırsam ingiltere bournemouth a gidicem dil eğitimi için sizlere sormak istediğim burda kendimi çok sıkıyorum neden diyeceksiniz ;

oradaki yaşam masrafları felan bilmiyorum yemeydi içmeydi giyimdi teknolojiydi.

buradan giderken laptop mp3 çalarımı felan alsam mı yok sakın alma orda çok ucuz mu diyorsunuz ?

giyim tarzını nasıl uydururuz burda ucuz elbiseler var ordaki durumlar nedir ?

ve burdan giderken yanıma alacağım şeyler neler olur ?

sayılar 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cholpa
    cholpa's avatar
    Erkek

Apple storelarda iphone un fiyatı şu anda 650 pound

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

enes bunu yazdı:
    -----------------------------

şimdi ben vizemi alırsam ingiltere bournemouth a gidicem dil eğitimi için sizlere sormak istediğim burda kendimi çok sıkıyorum neden diyeceksiniz ;

oradaki yaşam masrafları felan bilmiyorum yemeydi içmeydi giyimdi teknolojiydi.

buradan giderken laptop mp3 çalarımı felan alsam mı yok sakın alma orda çok ucuz mu diyorsunuz ?

giyim tarzını nasıl uydururuz burda ucuz elbiseler var ordaki durumlar nedir ?

ve burdan giderken yanıma alacağım şeyler neler olur ?

sayılar 

Avrupa birliğine üye olan ülkelerden birinin vatandaşı değilsen oradaki en büyük masrafın barınma olacak.
    Avrupa vatandaşı isen 9 aylık kurs: ~350 pound civarında. Haftada 15 saat ders, günde 3 saat, haftanın 5 günü. --> Londra (Croydon) fazla Türk yok, zenciler kankan olur. :) İhtiyaca göre IELTS, First certificate ya da general english kursları alabilirsin.
    [Dil okulunun British Council onayı olmadığı için vize alma sürecinde bu okulla başvuruda bulunamazsın]
    Ha dil okulu British Council onaysız olunca kalitesiz mi, hayır. Fiyatların ucuz olması şu yüzden. Şimdi AB'ye giren Romanya ve Bulgaristan gibi ülkenin vatandaşları genelde bu ülkeye para kazanmak için gidiyor. İngiltere'de çalışma izni almanın en kolay yollarından biri de dilokulu dur (haftada min 15 saat, min 6 ay). Bu insanlara da 6 aylık kurslara 700-800 pound vermek fazla geliyor (bkz. ben). Uzun lafın kısası bizim okulun resmi evraklarına bakarken 15-20 kişilik sınıfta aslında 50'ye yakın kayıt olduğunu gördüm. :)
    Bunun haricinde eylül öncesinde giderek 1 akademik yıl için kolejleri önerebilirim.

İstersen harcamaları beraber hesaplayalım (Londra için konuşuyorum)
    Kiralar haftalık 50 pound tan başlar, istediğin lükse göre artar (su, elektrik ıvır zıvır bu fiyata dahildir). Biz 60 diyelim.
    Haftalık oyster en son ~16 pound civarındaydı (bizdeki akbil).
    Yemek günlük 5 pound desek (tesco, sainsburry gibi ucuz mağazalar mevcut). Haftada 35 etti. --> Ben genelde bir defada 25 poundluk alışveriş yapıp bununla 2 hafta idare ederdim. Hani 100 kiloyum, sana bol keseden salladım :)
    Umarım sigara içmiyorsundur, içiyorsan da sarma yapmaya alış :)
    Ot içiyorsan İngiltere'deki torbacılardan uzak dur. Amsterdam'a git, en ucuz yeri söylerim.

Temel ihtiyaçlar sana aylık olarak: ~450 pound a çıkacak (işlem hatası yoksa). Unuttuğum birşey varsa hatırlat ekleme yaparım.

Oradayken birçok iş yaptım. Broşür dağıtma, bulaşıkçı, balıkçı da tezgahtar, kurye, garson, pedicab...
    Yavaş yavaş insanları tanıyorsun, çevren genişliyor. Hani çok becerikli hırsızlarda var aralarında...
    Alacağın yeri biliyorsan teknoloji çok ucuz hocam.
    Fiyatı 400 pound tan daha fazla olan bir yarış bisiskletini 50 pound a aldım.
    35 pound a dağ bisikleti aldım 2 ay sonra çaldırdım.
    Iphone4'ü 40 pound a ev sahibim aldı.
    Eski bir laptop + bluetooth kulaklığı 5 pound a aldım.
    Çift çekirdekli, tek çekirdekli olmak üzere 2 bilgisayarın toplamda 30 pound a gittiğini gördüm.
    GPS cihazları 5 pound
    ...
    verdiğim örnekler umarım konunun anlaşılmasına yardımcı olmuştur umarım..
    Sen yine de laptop unla mp3 çalarını yanında götür.

Giyim için yanına fazla birşey alma hocam,
    Orada TK maxxi, primark gibi dükkanlar var. İngiltere'de moda sektörü çok çabuk değişebiliyor. misal 2-3 ay öncesinin ürününü modası geçti diye TK Maxx'da çok cüzi bir ücrete bulabilirsin.
    Ör:
    Motorla kuryelik yaparken g.tüm donuyordu. TK Maxx a gittim. Geçmiş sezondan kalma 5000 mm ye kadar su geçirmez kayak pantalonunu 10 pound a aldım. 3 defa kaza yaptım. Ben ölüyordum, pantolon hala sağlam. Gerçek fiyatı 100 pound civarında.
    Abim 200 poundluk Diesel kotu, 50 pound'a aldı.
    vs vs...
    +
    10-15 poundla primark tan baştan aşağı giyinebilirsin (kalite biraz dandik).

Yanında götüreceğin tek şey para olsun. :D İşin şakası bir yana öyle çok abartmana gerek yok, ben giderken 13 kg bavulla gittim. Bunların yarısından fazlası kitaptır.

Eğitim ve danışmanlık firması açasım geldi. :)

Aklını kurcalayan başka sorular olursa veya daha fazla ayrıntı istediğin konular varsa cevap vermekten memnuniyet duyarım.

Not: Hala da küfrederim, bu adamlarda taharet musluğu yok. Tuvalete giderken 1 lt. lik pet şişeni yanından ayırma.

cholpa bunu yazdı:

Apple storelarda iphone un fiyatı şu anda 650 pound

Hocam ben ordan ayrılırken 500 dü. Bir yanlış olmasın?

vatandaşa kafam girsin!..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arsizkofte
    Arsizkofte's avatar
    Erkek

Yahu iPhone'nun Apple Store fiyatı dediğiniz şey öyle spekülatif bir şey değil ki. Girin sitesine bakın.

http://store.apple.com/uk/browse/home/shop_iphone/family/iphone?mco=OTY2ODA2OQ

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patron_38
    patron_38's avatar
    Erkek

pm at kardes

yan cizdim
Toplam Hit: 2464 Toplam Mesaj: 14