folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İngiltere'de TÜRK'lere İstihbarat Veren Futbol Takımları (!)



İngiltere'de TÜRK'lere İstihbarat Veren Futbol Takımları (!)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Kasım/2009
    Erkek

    İşte gurur duyacağımız bir olay... (daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum, paylaşıldıysa özür dilerim)

     

    İşte bu Ay-Yıldız'ın sırrı!

    26787_385334340431_31009875431_4156791_3557795_n.jpg%20%28318×356%29

    Araştırmacı-Yazar Oktan Keleş, yaptığı açıklamada, Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde İngiltere’nin Osmanlı topraklarında kültürel ve sportif faaliyetleri bahane ederek istihbarat çalışması yaptığını, dönemin padişahı 2. Abdülhamit’in de buna karşılık aynı yöntemle istihbarat çalışmaları için İngiltere’de Portsmouth Kulübü’nü kurdurduğunu ileri sürdü.


    Portsmouth Kulübü’nün bu yönünün bugüne kadar deşifre olmadığını belirten Keleş, "Portsmouth Kulübü’nden Osmanlı Devleti yeteri kadar faydalanmıştır. İngiltere bu ilişkiyi asla çözememiştir. Biz açıklayana kadar da fark etmemiştir. Burada istihbarat sadece adı anılan kulüp ile sınırlı değil, özellikle transferlerde de istihbarat çalışmaları devam etmiştir. Bir futbolcu gittiği takımda da istihbarat çalışmalarını sürdürmüştür. O yüzden Portsmouth, işin görünen yüzüdür" diye konuştu.
    Keleş, böyle bir girişim için neden Londra’nın değil de Portsmouth kentinin tercih edildiğiyle ilgili olarak da, "Londra göz önünde bir şehirdi. Merkez olduğu için Londra seçilmedi. Gözlerden uzak bir yer seçildi. Portsmouth’un seçilmesinin diğer bir nedeni de, bu şehirde İrlandalılar’ın aktif olmasıdır. İrlandalılar’ın bu şehirde önemli yer tutması da bu konuda etkili olmuştur" ifadelerini kullandı.

    Osmanlı Devleti’nin aynı dönemde eğitim amacıyla Portsmouth kentine gönderdiği donanma gemisinin de bu olayla bağlantısının olduğunu ileri süren Keleş, dönemin en etkili ulaşım araçlarının gemiler olduğunun altını çizdi.

    "AY-YILDIZLA İLGİLİ 1. RICHARD OLAYI TAMAMEN UYDURMA"
    Oktan Keleş, Portsmouth’un resmi sitesinde yer alan kulübün amblemindeki ay-yıldızın 1189-1199 yılları arasında İngiltere’yi yöneten Kral 1. Richard’a ait olduğuyla ilgili iddiaların ise "tamamen uydurma" olduğunu savundu.

    Keleş, 3. Haçlı Seferi sırasında, 1191’de Bizans İmparatorluğu yönetimindeki Kıbrıs adasını alan İngiltere Kralı 1. Richard’ın burada gördüğü 1 ay ve 8 yıldızdan oluşan amblemi beğenerek Portsmouth kentinin de amblemini ay-yıldızlı hale getirdiği yönündeki bilgilerle ilgili olarak şunları kaydetti: "Kral 1. Richard’ın olayı tamamıyla uydurmadır. Sultan Abdülhamit Han’ın türbesine gidin, türbesinin duvarlarında taş kabartmalardan yapılmış o şeklin aynısını göreceksiniz. Kaldı ki, Sultan’ın örnek olarak verdiği materyallerin resimlerini de biz daha önce yayınladık. Kral 1. Richard olayı yalan olduğu gibi Kraliçe Victoria’nın Osmanlı Devlet Arması’nı yaptırdığı da yalandır. Bu yalan serinin devamı Robin Hood’tur. Böyle bir kişi yaşamamıştır. Tamamen hayal ürünüdür. Böyle bir kahraman yoktur."
    Osmanlı Devleti’nin en güçsüz dönemlerinde bile rakiplerinin en gizli yapılarına sızmayı başardığını ifade eden Keleş, bunun Türk milletinin teşkilatçı bir yapıya sahip olmasından kaynaklandığını ve en güzel örneklerinden birinin Portsmouth Kulübü olduğunu kaydetti.

    ADADAKİ DİĞER AY-YILDIZLI TAKIM: DROGHEDA UNITED
    İrlanda Premier Ligi’nde mücadele eden Drogheda United takımının ambleminde de ay-yıldız yer alıyor.

    Bir süre önce Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese, 1847 yılında 1 milyon İrlandalı’nın hayatını kaybettiği Büyük Açlık döneminde Osmanlı Devleti’nin içi gıda dolu üç gemisini Drogheda limanına gönderdiğini hatırlatarak, "İrlanda halkı bu eşine az rastlanır bonkörlük girişimini asla unutmadı ve bunun sonucunda sizin bayrağınızdaki semboller, bu güzel yıldız ve hilali bölgenin sembolü haline getirdiler. Hatta futbol takımının formalarının üzerinde de bu güzel Türk sembollerini görüyoruz" demişti. 

     

    26787_385334340431_31009875431_4156791_3557795_n.jpg%20%28318×356%29

    splash_top.jpg%20%28919×275%29



    Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2008
    Erkek

    portsmouth holiganlarıyız ;)


    Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Kasım/2009
    Erkek

    HighElf bunu yazdı:
    -----------------------------

    portsmouth holiganlarıyız ;)


    -----------------------------

    Bundan sonra aynen öyle :D ama konu çok ilgisiz kaldı sanırım herkesin haberi vardı böyle nacizane bir bilgiden :|


    Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2007
    Erkek

    Deportivo La Coruna da var aynı şekilde. Maçlarda Türk bayrakları açıyorlar-mış.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    HolygaN bunu yazdı:
    -----------------------------

    Deportivo La Coruna da var aynı şekilde. Maçlarda Türk bayrakları açıyorlar-mış.


    -----------------------------

    onun hikayesi başka, istihbarat ile alakası yok.


    He is finding himself.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2007
    Erkek

    husnuweb bunu yazdı:
    -----------------------------

    HolygaN bunu yazdı:
    -----------------------------

    Deportivo La Coruna da var aynı şekilde. Maçlarda Türk bayrakları açıyorlar-mış.


    -----------------------------

     

    onun hikayesi başka, istihbarat ile alakası yok.


    -----------------------------

    evet rakip takımın taraftarları deportivolulara siz türkler gibisiniz pissiniz vb hakaret etmek istemişler.. deportivolularda evet biz Türk gibiyiz Güçlüyüz cesuruz mertiz gibi karsılık vermisler ve bundan sonraki tüm maçlarda türk bayrağı açıyorlarmıs :d


    Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Dünya Türk Olacak :D:D


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2008
    Erkek

    yanlış hatırlamıyorsam porsmouth ekonomik olarak çöktü .


    "elma seni sevmiyorsa, senin elmayı sevmenin elma için bir anlamı olmaz ki"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2007
    Erkek

    HaLFDeviL bunu yazdı:
    -----------------------------

    yanlış hatırlamıyorsam porsmouth ekonomik olarak çöktü .


    -----------------------------

    osmanlıdan kalma alışkanlıktır :)


    Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    HaLFDeviL bunu yazdı:
    -----------------------------

    yanlış hatırlamıyorsam porsmouth ekonomik olarak çöktü .


    -----------------------------
    yanlış hatırlamıyorsam başkanı rus'du adam trilyonluktu sonra kulübü bıraktı 1 yıl geçmeden adamda çöktü

    gitti kulüpte dağıldı parasız kaldı 


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cimbomlu_15
    cimbomlu_15's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Eylül/2007
    Erkek

    Şimdiye kadar iddaa oynadığım haftalarda ay yıldız olduğu için hep Portsmouth'a verdim ve hep de kuponum tuttu. Seviyorum ya ben bu takımı :D

     

    Ayrıca takım şu an iflas etti ama maçlarda hala dinç oynuyor. Geçenlerde Tottenham'la 0-0 berabere kaldı uzatmalarda 2-0 yendiler. (FA Cup)

Toplam Hit: 3769 Toplam Mesaj: 18