İnsaat Muh. Tavsiye

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Deneyimli birinin yanında çıraklık yapmadan şantiye sefi oldun demek, bir şey olduğunda patron yırtamazsa patronla sen, yırttığı durumlarda komple sen sorumlu olursun. Bol bol mevzuat oku, seninle aynı işi yapan başka bir yerdeki titiz bir şantiye şefinin deneyimlerini dikkate al (özellikle sorumlulukların ve dikkat etmenler konusunda) ve en önemlisi bilmediğin hiçbir şeye imza atma, attığının imzanın dayanağını bil ne olduğundan emin ol. Bol Şanslar, maalesef yaşayarak öğreneceksin :)

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek

Hocam bildiğim kadarıyla tahribat da bi çok inşaat müh. vardı onlarlı bul ve pm den konuş.

Ben inşaat teknikeriyim ve lise 2 den beri inşaatların içindeyim az buçuk gözlem yaptım bi kaç arkadaş da söylemiş kendini ezdirmemen lazım. Olabilir ise usta başıyla arkadaş olmaya bak ama işçiler ile o kadar sıkı fıkı olma yoksa ilerde başına dert alırsın.

Usta başıyla arkadaş ol dememin nedeni pratikte bilgileri çok olduğuncan sana öğretmesini iste sana faydalı olacaktır hemde işleri daha rahat halledersin.

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek
    gkhn bunu yazdı

Yeni mezun olarak seni direk santiye sefi yaptiklarina gore sana sahada kil tuy ama zaman/emek isteyen isler disinda is yaptirmazlar hocam.

Seni kagit uzerinde gostermek icin almislar, muhtemelen orda patronun bir tane formeni vardir isleri yuruten. O hatta sana dis gecirmeye calisip, egosunu sivazlamaya calisacaktir. Bu noktada -muhtemelen- mecbursan disini sikacaksin ya da sikerim isinizi deyip ayrilacaksin zira ayni sekilde ustanin formenin akil sir ermez islerine atarlanip isi birakan arkadasim var.

Aman deyim, is guvenligine ekstra dikkat et zira oradaki adamin ayagina civi batsa mesul sensin, hele ciddi bir durum olursa sirket de cekilir aradan kalirsin bir basina.

Yani insallah ben yanilirim, yukarda yazdigim sekilde olmaz, seni mutlu eden bir iste calisirsin ama genel deneyim/bilgim bu yonde.

Kolayliklar

yanilmani cok istertim ama buyuk olasilikla dedigin gibi olacak. bu ve buna benzer sebeplerden oturu Turkiye'de calismayi istemiyorum, isin en kotu yani ise kimsenin formen kafasiyla is yapmaktan sikayetci olmamasi.

gkhn muridimizin yazdiklarina ek olarak; birde patronun o konuma gelmeden once isci yada formenlik yapmis ise kokten babalara geldin demektir, patronun gozunde isciden hicbir farkin olmayacaktir ve isi daha once oldugu gibi formen yurutecektir...

yurt disinda saglam bir firmada tanidigin varsa hemen gorusmeni tavsiye ederim, cik disari biraz para biriktir, istersen geri gelirsin...

VisualBoy tarafından 22/Oca/15 10:11 tarihinde düzenlenmiştir

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    suan mimar proje brosundayim. santiye sefligi ve yikim isi olursa bana paslicaklar. santiye sefligi 2500 lira sadece yikim 250 liraymis bunlar tek seferlik rakamlar.santiyelere ayda 1 kere ugrucam.bu arada statik cozmeyi bi projeci ins muh yaninda .ogrenicem. ..... daha sonra belki kendi yerimi kurucam .belediye donup tasaron muh. olrak 1500 lirya calisma imkanim var. ne bilim iyi mi kotumu sonum nolucak kafam cok karisik. es durumu tayini olmassa esimin yanina gidicem zaten Mx0TBT tarafından 22/Oca/15 19:48 tarihinde düzenlenmiştir

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
Toplam Hit: 1232 Toplam Mesaj: 15