İnşaat Mühendisi Programları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    -_HaWk_-
    -_HaWk_-'s avatar
    Erkek

Çentik

En büyük farkım bu dünyadaki hayatım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    froozo
    froozo's avatar
    Erkek

orophin bunu yazdı:
    -----------------------------

Kurslar genel olarak 150 ila 400 arası (en azından Sakarya'da). Öğreneceğin programları sececeğin dala göre karalaştır. yani eğer çelikde branşlaşmayı planlıyorsan sta4cad hiç işine yaramaz yada betonarme istiyorsan X-steel bi işine yaramaz. Her programdan azıcık azıcık bilceğine 1 2 program bil ama sağlam bil. Ayrıca suan program için daha erken tasarım programlarında cok zorluk yaşamazsın ama özellikle hesap ve analiz programlarında neyin ne oldugunu bilmezsen programı çözmen 2 3 kat zorlaşır. 3. sınıfı oku betonarme 1 2, çelik derslerini aldıktan sonra bu tarz programları çok daha kolaylaşır öğrenmen. o yüzden benim fikrim paket programları işin temelini oturttuktan sonra başla yani 3. sınıfın sonunda. hem 3. sınıf çok zordur senin dersler dışında bir program öğrenmeye zaman çok ayıramayabilirsin ama 4. sınıfta bol bol zamanın olacak bunlar için.

hocam çok saol valla kafam çok karışıktı bu yazdıklarında sonra taşlar oturuyo yerine eyv =)

I choose not to choose life...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek
    orophin bunu yazdı:

Kurslar genel olarak 150 ila 400 arası (en azından Sakarya'da). Öğreneceğin programları sececeğin dala göre karalaştır. yani eğer çelikde branşlaşmayı planlıyorsan sta4cad hiç işine yaramaz yada betonarme istiyorsan X-steel bi işine yaramaz. Her programdan azıcık azıcık bilceğine 1 2 program bil ama sağlam bil. Ayrıca suan program için daha erken tasarım programlarında cok zorluk yaşamazsın ama özellikle hesap ve analiz programlarında neyin ne oldugunu bilmezsen programı çözmen 2 3 kat zorlaşır. 3. sınıfı oku betonarme 1 2, çelik derslerini aldıktan sonra bu tarz programları çok daha kolaylaşır öğrenmen. o yüzden benim fikrim paket programları işin temelini oturttuktan sonra başla yani 3. sınıfın sonunda. hem 3. sınıf çok zordur senin dersler dışında bir program öğrenmeye zaman çok ayıramayabilirsin ama 4. sınıfta bol bol zamanın olacak bunlar için.

tekla da betonarme de var artık. da bir türlü karıştıracak zaman bulamadım :S

edit: gkhn759 içindir; CSI BRIDGE var mı elinde crack ile beraber_?

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

froozo bunu yazdı:

hocam çok saol valla kafam çok karışıktı bu yazdıklarında sonra taşlar oturuyo yerine eyv =)

Ben bugune kadar gittiğim hiçbir kurstan hiçbir halt öğrenmedim desem yeridir. Yani hacı kendin bişeylere kasmadığın zaman zor. Bence kur proğramı help inden yardımcı dökümanları söyle bir incele ve en önemlisi help de verilen örnekleri adım adım takip et kendin de makinada kur. Yani mesela ben Sap2000 i ögrenmek için help kısmında olan çoğu gereksiz 26 örneği de çözdüm:D

Yani bu noktada "no pain, no gain" geçerli...

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zatarra
    zatarra's avatar
    Erkek

froozo bunu yazdı:

müridler bir inşaat mühendisinin kesinlikle bilmesi gereken, bildiğinde artı olucak programlar nelerdir ? 3.sınıfa geçicem ama henüz autocad haricinde bir program bilmiyorum neleri öğrenmem gerekir bende ona göre kurs bakmayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim

dil öğren boşver programı :) yerinde olsam ingilizce ve rusça öğrenirdim.

*2003 mezunu inşaat mühendisi :)

Toplam Hit: 7583 Toplam Mesaj: 16