İnşaat Mühendisliği
-
kartalenes bunu yazdıMukavim_ bunu yazdıSadece şunu belirteyim, teknik eğitim fakültesi mezunlarına bir kaç ders ardından göstermelik bir sınavla mühendislik verilecek. böyle bir yasa geldi. Dolayısıyla zaten ayaklar altında olan meslek iyice siki tutacak haberin olsun genç adam.
Meslek güzel, parası bol ama sermayen varsa. yoksa müteahhitlerin emir eri konumuna düşüyorsun bu sktigimin serbest piyasasında.Teknik eğitim fakültesi nasıl birşey oluyor ?
Teknik eğitim fakültesi, mühendislik fakülteleriyle bir çok ortak dersi olan yapı öğretmenliği, tesisat öğretmenliği gibi bölümlere sahip bir fakülte. Buradan mezun olanlar öğretmen ünvanı alıyordu, geçtiğimiz yıllarda çıkan kanunlarla 2 dönem daha eğitim alıp sonrasında yapılan sınavdan yeter puan alanlar mühendislik ünvanı almaya hak kazanacak.
Bu da zaten kontenjaları arşa ulaşmış mühendislik fakültesi mezunlarının önüne ciddi anlamda taş koyacak.
-
ilk sene okulunu beğenmezsen biraz kasarsan istediğin bir yere geçiş yaparsın.
-
Cevaplar için Teşekkürler Baya Yardımcı OLdunuz
-
hacı oku bizim şantiyeye gel staj yaparsın bir ay bende seni laboratuvarda bir hafta çalıştırayım. Slup aldırırım, elek analizi yaptırırım, birim hacim ağrışlığı yaparız beton numunesi alırız metilen mavisi falan sıralar gideriz. :D
Maaşlar tecrübeye göre ve çalşacağın firmaya göre değişiyor. Mesela kalite kontrol mühendizleri de inşşat mühendizlerinden çıkıyor Adanada çalışken iki tane kalite kontrol mühendizi vardı biri 5,5 ile 6 arası alıyordu diğeri ise 2,5 (bin tl) alıyor.
-
Ya tekniker arkadaslar nedir sizde ki bu komplex? Yok ayni dersi bitebir aliyormus hemde 2 senede aliyormus, o yapamiyormus bu yapiyormus. O kadar giciksaniz, adamdan daha iyi yapabilecegine eminsen git sen de oku bolumu sen de iddaa ettigin buyuk payi al. Ee tum dersleri gordugunu iddaa ediyosun zaten, hodri meydan. Valla ofiste sahada sizin bu icten ice sinirinizi, kompleksinizi gordukce ben uzuluyorum ki sahsim adina buna neden olacak bisey yapmadim/yapani gormedin. Ama adamlar hala ayni modda. Bir de bu olay sadece turk teknilerlerde, yabancilarda boyle bisi yok.
Konuyu acan arkadas, myhendislikler icinde en zor olablardan biridir ama lakin egleniyorsan zevkli. KAzanilan para kisiye kendisine gore degisiyor, ozel sektirde kesin bisi yok.
-
Mukavim_ bunu yazdıSadece şunu belirteyim, teknik eğitim fakültesi mezunlarına bir kaç ders ardından göstermelik bir sınavla mühendislik verilecek. böyle bir yasa geldi. Dolayısıyla zaten ayaklar altında olan meslek iyice siki tutacak haberin olsun genç adam.
Meslek güzel, parası bol ama sermayen varsa. yoksa müteahhitlerin emir eri konumuna düşüyorsun bu sktigimin serbest piyasasında.Yasa 92 yılında çıkmış ve 28 Şubat sonrasında uygulama bulamamış. Ne yapalım meslek lisesi okuduk :( Yani yeni verilmiş bir hak değil. Bir de göstermelik bir sınav değil. Sınavla mühendislik vermeyecekler fark derslerini tamamlandığında verecekler. Lütfen yazdıklarınızı bir düşünün. Anlam değişiyor o açıdan.
Doc ların hazırladığı fark derslerini gördün mü? Taslak halini.Elektronik ve Bilgisayar öğretmenliği okuyan kişi ile Bilgisayar Mühendisliği okuyan kişilerin dersleri nerdeyse aynı bir tane ayrık matematik var. Diğer derslerin hepsini gördüler. Yani gördük. 10 tane ders belirlenmiş ve 9 tanesini bu kişiler tekrardan verecekler. Yani bir tane ders için 2 dönem okuyacaklar. Ve ben doçent hocamla görüştüğümde hocam mühendislik Fakültesinde anlattığınız ders ile bize anlattığınız ders arasında fark nedir dedim. Bana çok bir fark yok 1 bilemedin 2 konu fazladan anlatıyorum dedi. Mühendisler ile sizin aranızda çok bir fark yok dedi. Size de anlatsam sizde yaparsınız dedi. Şimdi bu kadar az bir fark için mühendisliği çok görüyorlar.
Nedense myo dan geçiş yapan 4 yıllık bir Fakülteyi bile kazanamayan adam myo dan sonra yine sınavla mühendisliğe geçebiliyor. Ama TEF mezunu adam olduğunda göstermelik oluyor.
Düzeltme doc değil prof dr muş.
imlegend tarafından 29/Haz/13 21:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Ya arkadaşlar bide bu öğretmenlere felan mühendislik verildi diyorlar onasıl bir saçmalık biri açıklaya bilirmi