İnşaatçılar Bi Bakabilir Misiniz?
-
Daft bunu yazdıMukavim_ bunu yazdı
Bence kolaya kaçma hocam ilerde autocad'in yeterli düzeyde olması için bunlar gerekli. Biraz uğraştırır dolgu yarma hesapları, brükner eğirisi, enkesitler vs ama Autocad'de ciddi pratiklik sağlar ayrıca temel mantığını öğrenirsin karayolu projesinin.
işte sorun da o. kimse ne yapacağını tam bilmiyor
enkesitlere kadar bi şekilde geldik, asıl sorun şimdi başlıyor :)
şimdi, benim çizdiğim izohips eğrileriyle netcadde işlem yapabiliyor muyuz? önemli olan o
Hocam bu tür karayolu - su - kanalizasyon projelerinde genelde üçgen model oluşturman lazım. Bunun için de izohipslerin kotuna göre netcad üzerinde araziyi kotlandırman lazım. Autocad de çizdiğin spline lerin netcad de pek bir işe yarayacağını sanmıyorum.
Ek: Esas üçgen model oluşturma yöntemi arazinin halihazır haritasının yapılmasından sonra elde edilen kot ve koordinatlarla yapılır. Sende koordinatın önemi yok, kotu da izohipslerden okuyarak araziyi modellersin.
Ek2: La bir de polyline değil spline ile çizilir izohipsler. Polyline keskin uçlarla çizer, spline yuvarlayarak çizer.
Mukavim_ tarafından 11/Mar/13 14:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Mukavim_ bunu yazdıDaft bunu yazdıMukavim_ bunu yazdı
Bence kolaya kaçma hocam ilerde autocad'in yeterli düzeyde olması için bunlar gerekli. Biraz uğraştırır dolgu yarma hesapları, brükner eğirisi, enkesitler vs ama Autocad'de ciddi pratiklik sağlar ayrıca temel mantığını öğrenirsin karayolu projesinin.
işte sorun da o. kimse ne yapacağını tam bilmiyor
enkesitlere kadar bi şekilde geldik, asıl sorun şimdi başlıyor :)
şimdi, benim çizdiğim izohips eğrileriyle netcadde işlem yapabiliyor muyuz? önemli olan o
Hocam bu tür karayolu - su - kanalizasyon projelerinde genelde üçgen model oluşturman lazım. Bunun için de izohipslerin kotuna göre netcad üzerinde araziyi kotlandırman lazım. Autocad de çizdiğin spline lerin netcad de pek bir işe yarayacağını sanmıyorum.
Ek: Esas üçgen model oluşturma yöntemi arazinin halihazır haritasının yapılmasından sonra elde edilen kot ve koordinatlarla yapılır. Sende koordinatın önemi yok, kotu da izohipslerden okuyarak araziyi modellersin.
Ek2: La bir de polyline değil spline ile çizilir izohipsler. Polyline keskin uçlarla çizer, spline yuvarlayarak çizer.
verdiğin bilgiler için teşekkürler hocam.
ama bence çizdiğim izohips eğrileri boşa gitmeyecek gibi, demin yarım yamalak çizdiğim autocad dosyasını netcad'e açıp
üçgen oluşturdum. pek bir şeye benzemedi, sanırım tam bitirmediğim için.
denemeye devam, en kötü civil'de kullanırım çizdiğim izohipsleri.
not: evet başta polyline ile başlamıştım fakat sonradan spline öğrenip onunla devam ettim onu belirtmeyi unuttum
-
Hocam z değeri yani derinlik tanımlamazsan üçgen modeller işe yaramayacaktır. Malum yarma dolgu hesapları, enkesitler vs hepsi derinlikle(kot) alakalıdır.
-
Mukavim_ bunu yazdı
Hocam z değeri yani derinlik tanımlamazsan üçgen modeller işe yaramayacaktır. Malum yarma dolgu hesapları, enkesitler vs hepsi derinlikle(kot) alakalıdır.
ohoo, o zaman netteki eğitim videolarında oldugu gibi tek tek noktalar belirleyip x y ve kot değerlerini mi not edicem :)
-
Daft bunu yazdıMukavim_ bunu yazdı
ohoo, o zaman netteki eğitim videolarında oldugu gibi tek tek noktalar belirleyip x y ve kot değerlerini mi not edicem :)
evet, sen boşver netcad i hocam en kestirme yol bildiğin yoldur, autocad den devam et bence :) -
ben haritacıyım. autocad de çizdiğin eşyükseklik eğrileri netcade aktardığında bi işe yaramayacaktır. autocadden netcade aktardığında tabakalarını yazı tabakası olarak aktarır oysaki netcadde yapabilmen için nokta olarak girmen gerekir.
makro çalıştırarak yazıları noktaya dönüştürürüm dersen onuda bazen yapıyor bazen yapmıyor makrolar.
en güzeli bir yol projesi için netcad programında çalışmak. enkesit boy kesitleri netcadle en güzel ve anlaşılır şekilde ölçekli olarak alabilirsin