İnsan Cesedinin Bitkilere Etkisi
-
bkz: karbon döngüsü
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------
Muqi bunu yazdı:
Çocukluğumdan beri bahçede duran ne ölen nede canlanan 10 cm boyundaki kaktüsün toprağına ölen balığımı gömmüştüm
1 yıl sonra 80 cm boyu 20-30 parça dalı vardı ve çiçek açtı.
-----------------------------çocuklugundan beri hiç beslememişin hocam kaktüsü :)
-----------------------------arada farklı yöntemlerle protein takviyesinde bulunuldumu bu kaktüse. O_O
-
Mezarlıklara domates biber patlıcan dikmek lazım ozaman :|
-
ortaokulda biyoloji derslerinde ayrıştırıcılar diye organizmaların varlığını öğreneli 12 sene oldu.
hatta bahçelerimize koyun boku atarız ki içindeki mineraller ayrıştırılsın ve bitkilere faydalı olsun. ama size şunu söyleyim bahceye sıcma imkanınız varsa insan boku, koyun bokuna göre daha çok minerallidir. yani daha yararlıdır.
basit bir deney olarak ta (hazır yazlıkta domates ekme sezonu acılmışken)
bahçeye 2 adet domates fidesi alın ve ekin. birinin yanına koyun boku diğerinin yanına sıcın, ama birbirlerinden uzak olsunlar. fakat toprak yogunlugu ve su imkanları aynı olsun. yanına sıctığınız domates diğer domateslere göre daha lezzetli olacaktır.
hatta mümkünse insan ve koyun cesediylede deneyebilirsiniz. -
PanxeR bunu yazdı:
Muqi bunu yazdı:
Çocukluğumdan beri bahçede duran ne ölen nede canlanan 10 cm boyundaki kaktüsün toprağına ölen balığımı gömmüştüm
1 yıl sonra 80 cm boyu 20-30 parça dalı vardı ve çiçek açtı.
-----------------------------çocuklugundan beri hiç beslememişin hocam kaktüsü :)
-----------------------------şevke geldi demek bitki siz bana 1 adım gelin ben size dallar dahil 80 cm :|
-
Mezarlıktaki bitkilerin gür olmasının sebebi toprağın verimli olması bunuda cesetlerin çürüyüp diğer canlıların beslenmesinden kaynaklandığını çoook uzun yıllar once öğretmenim söylemişti unutmadım hala
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------YasamaK bunu yazdı:
Toprakdan geldik toparağa hacı doğrudur.. sen ölünce cocuken derlerdi ya hani ölen kişi kuş olur işde sevdiği hayvan falan yada meyve yeniden gelirmiş mantığı vardır . ha işde buda öyle bişey
-----------------------------tamamda ortada reankarnasyon yok yanlış yerlere çekmeyelim hocam : ) bu dünyadaki hiç bir madde yok olmayacak sizin atomlarınızda dahil sadece yer ve form değiştiriyor ama akıl ölür , bide sudan geldik toprağa gidiyoruz ^^
-----------------------------kardeşim ben var olan bişeyden bahsetmedim ama kuranda gecen olaya bakarsan kıyamete insanlar belerindeki bir parcadan geri var edilecek yani bir nohut kadar sanırım bilmediğim için fazla derine inmek istemiyorum sohbete ve kitapdan okuduğum aklımdan kaldığı kadırından söyliyorum riyadan allaha sığınırım
-
-
Dedeme söylesem bunu bütün fındık ağaçlarını keser. Bizde tarlada da mezar var garip bişe tabi. sadece dibindeki ağaçları kesmişti...
-
senı yemısler hocam ndn dersen? normal mezarlarda mezar tası vardır mezar kapısı derler onu cekıp ıcıne ceset yerlestırılır o kapatılır ondan sonra ustune toprak atılır yanı cesetle arasında mermerden kalın bır tas var nasıl etkısı oluyormus senın dedıgın belkı eskı mezarlara olur