folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsan Tanıma Uzmanlığı?



İnsan Tanıma Uzmanlığı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek

    Hep merak etmişimdir bir polisin en kalabalık yerde direk suçluya gidip kimliğini sorması,trafik polisinin en kalabalık yolda sorunlu bir aracı durdurması,bir sorgu polisin pisikolojik sorular ile baskı yapıp açık verdirmesi.

    Bir ajanın bir alanı gözetlemesi ve önemli yer ve şahısları belirlemesi kişi sorgulamaları kelime anlam ifadelerini bilip kişinin verdiği sorulara göre karşındakinin beyni çözmeleri.

    Polisin ne tarz adamdan ne şekilde şuphelendiği

    Federalın gözünden mekan ve şahıs önizlemesi sorgulaması

    Olay yeri inceleme ip uçları takip etmesi

    Bir bankacının sözlerinin etkilemesi

    Bir satıcının kişi pisikolojisi imha etmesi

    Bir iş adamın bize göre değersiz ama onun uygulaması ile hayatımızda haftada en az bir defa alma zorunluluğu hissetiğimiz bir şeyi üretmesi

     

    Bu ve benzeri konular üzerine epeyce okudum özellikle pisikoloji ile ilgili ama merak ettiğim bu insanlar neye göre neyden nasıl uzmanlaşıyorlar.

    Sizce nasıl..


    Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    hepside tecrübe . insan aslında sanıldığı kadar derin çözülemez bir varlık değildir. gaza çabuk gelir. menfaati sever. yemekte verilen tekliflerin kabul edilme olasılığı her zaman yüksektir. hoşlandığı şeylerden bahsetmek , karşı cins vs. vs. o kadar zor değil yani :)


    Temel adalettir .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2003
    Erkek
    Takip edilesi bir konu

    Birisi veya bir şey (köpek vs.) seni kovaladiginda istemsizce dönüp dönüp bakarsın ya, ışte bu tür engelleyemedigimiz reflekslerimiz var sanırım, ve her duygusal durum için(öfke,panik,suçluluk vs) bunun gibi belli kalıplar olsa, bilinse zaten şifre çözülmüş demektir. Elbette herkeste tutmaz bu. Ama uygulanan budur bence.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Nisan/2007
    Erkek

    CIA başvurdum kabul alirsam öğrenir bu tarz konulri size sevis edrim :)

    merakliysan bu tarz konulara The mentalist ve psych, lie to me

    dizisini takip edebilirsn.

    yNsr tarafından 08/May/13 01:27 tarihinde düzenlenmiştir

    In every job there is a no
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    zigana bunu yazdı

    hepside tecrübe . insan aslında sanıldığı kadar derin çözülemez bir varlık değildir. gaza çabuk gelir. menfaati sever. yemekte verilen tekliflerin kabul edilme olasılığı her zaman yüksektir. hoşlandığı şeylerden bahsetmek , karşı cins vs. vs. o kadar zor değil yani :)

     

    hocam burada sana katılmıyorum, zaaflarına kolay pes eden kişiler için geçerlidir.

     

    analize gelince doğru sorular ve iyi bir gözlemle birlikte aradığın cevapları çok çabuk elde edebilirsin. 


    Mevzu derin | Papikolas Planet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo

    esnaflar hep der ya insan sarrafı olmak, sanırım çok fazla insan ile diyalog kurmaktan kaynaklanıyor hareketlerini sezebilmek tamamı analiz, sen analiz yapmak istemiyor bile olsan kendiliğinden bir süre sonra kimin ne durumda ne davranış göstereceğini tahmin edebiliyor olmaya başlarsın, belki birazda empati kurmak bu durumda ben ne yapardım, yada ben bunu yaptığım zamanlarda ne düşünüyorum, bir insanın gerçekten içten güldüğünü nasıl anlarsın mesela sadece kendi gülüşünle kıyaslarsın gerçekten gülse şöyle şöyle davranması gerekirdi gibisinden tabi senin tüm analizlerini bozabilecek ayarsız insan çok memlekette tahmin edilebilir davranmayan insanlarla sürekli karşılaşıyoruz yada yalan söylemek konusunda uzmanlaşmış insanlar olduğunuda görüyoruz , sonuçla 100 kişi  içinden 95 ini tanısan bile 5 tanesi illaki tahmin edilebilir olmayacaktır

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    NE yaparsan yap ; bir yerde 6. hisse inanıyorum. Bizim ailede mevcuttur. 

    ---

    Fakat altında ; psikoloji ve beden dili yapyıor. Kimisi bilinçli yapar, kimisi bilinçsiz. 

    Satış ve pazarlama ile ilgili birşeyler yaparsan , yavaş yavaş göreceksin. Seminerler verirler zaten. Oralardan sonra , farklı insanlarla farklı şekilde konuşmaya başladığında işler değişiyor.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Homo

    Hocam bu konularla ilgili kitaplar falan var ama ne derece güvenilir bilmem. Yalnız beden dili hakkında yazılıp çizilenlerden doğru bir kaynak bulursan onun bile çokça faydasını görürsün. Mesela kalabalık bir ortamda ayağını durmadan sallayan birisini görürsün. Adam bunu istemdışı yapıyordur ancak ruh halini sadece ayak sallamasından bile çözersin. Ana göre ya stres altındadır, ya sıkılmıştır ya da sigara gibi bir bağımlılığı vardır ve canı sigara istiyodur.

    Ya da bir insan karşıdaki insandan etkilenmişse istemdışı olarak onun hareketlerini taklit eder. Mesela bacak bacak üstüne atarsın sonra karşıdaki de 3-5 dakika sonra bacak bacak üstüne atar. Bu bulunduğun ortamda dominant kişi olduğun ve karşıdaki insanı etkilediğin anlamına gelir. Bunun gibi yüzlerce detay var. Sadece bunların 3-5 tanesini bile bilsen bir insanı rahatlıkla tanıyabilirsin.

    Bir de bitane program gibi bir şey vardı youtube'da türkçe altyazılıydı. Bi adam var işte programa katılan adamla uzun uzadıya konuşuyor. Sonra bir kağıt kalem veriyor ve doğum gününde istediğin bir hediyeyi yaz ve kimseye göstermeden cüzdanına koy diyor. Adam yazıp cüzdanına koyuyor. Aradan 1-2 hafta geçiyor tekrar programa geliyor adam. Sonra sunucu kağıdı istiyor. Adam kağıdı çıkarıp açıyor ve kameraya gösteriyor. 

    Adam da kağıtta yazılmış olan hediyeyi çıkarıp adama veriyor. Bu da mesela insanları tanımayla alakalı bir olay. Çünkü buradaki adam da tamamen insanın düşüncelerini manipüle ediyor ve kendi fikirlerini sanki karşısındakinin fikriymişcesine yediriyor. Diğer bir deyişle insan hackliyor :)

    1049 tarafından 08/May/13 03:09 tarihinde düzenlenmiştir

    dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2013
    Erkek
    Zor bir konu ama isteyen gerçekten uzmanlaşıyor kimiside doğuştan bu konulara yetenekli oluyor

    Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek

    Bunlar belki eski bilgiler hemen hemen hepiniz bunları okumuşsunuzdur..

    Olayımızda bir anne, bu annenın ıkı kızı ve bir adam var.
    Birgun kız kardeşlerın anneleri ölür.İki kız kardes annelerine cenazelerine giderle r.Kucuk olan kız kardes,dha once hayatında hıc gormedıgı,ılk defa cenazede gordugu bir adama aşık olur.Yalnız bir dahada hiç görmez.aklındanda çıkamaz cenaze nedeni ile kimseye soramaz ve bu adamla orda tanışamaz.Fakat daha sonra büyük kız kardeş hayatını kayıp eder.

    Sizce cinayet kimin tarafından gerçekleştirilmiştir.?

    ---------------------------------

    Yıllarca kırmızı bültenle aranan bir türk amerikadan gelir havaalanında göz altına alınır amerikan pasaport isim soyisim vs. Kompile değişmiştir ve ana dili gibi ingilizce konuşur, hiç bir suçlamayı kabul etmez ve türkçe bilmediğini türk olmadığını söyler.

    Yaklaşık 12 saat farklı kişiler tarafından sorgulanır, sonunda karşısına geçen bi istihbaratçı uzun bir süre oturur ses çıkarmaz,

    ve türkçe derki (Terlemişsin kravatını gevşet) adam elini atar kravata sağa sola çekiştirip gevşetirken jeton düşer ama olay biter:)

    ------------------------------

    İstihbarat tarihinde adı ‘‘yüzyılın ajanı’’ olarak geçiyordu. Bizzat Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Franz von Papen tarafından kendisine ‘‘Çiçero’’ ismi takılmıştı. Arnavut asıllı Yahudi olarak geçmişti bir çok ülkenin resmi kayıtlarına. İngiliz Büyükelçiliği'nde çalışırken, gizli savaş sırlarını Almanlar'a aktardığı için Alman casusu sanılıyordu. Hatta, 1960'lı yıllarda Almanya'ya yerleşmiş ve Alman hükümeti tarafından kendisine emekli maaşı bile bağlanmıştı. Milli İstihbarat Teşkilátı (MİT) tarafından yazdırılan tarihçede ise ilk kez, yüzyılın casusu Çiçero'nun Türk olduğu ve Türk istihbaratı hesabına çalıştığı açıklanıyor.

    ---------------------------------------------

    bir gün soğuk karlı bir kış gününde şerif bir cinayet haberi alır ve cinayetin olduğu eve gider ve görürki evin içinde bir kadın yanan bir sobanın yanında sere serpe yere uzanmış ölü bir şekilde duruyordur hemen olayı araştırmaya başlar ve o eve en yakın evde yaşayan bir başka kadını sorguya alır.Kadını sorguya alır ve kadın anlatır:
    -Akşam hava soğuktu ve ormanda odun kesiyordum sonra eve geldim içeri girerken komşumun lambasının halaa yanıyor olduğunu gördüm ve evine doğru yaklaştım kapıya 2-3 kez vurdum ama açan olmadı cama doğru yürüdüm ve camın buğusunu sildim kadını içerde sobanın yanında ölü olarak gördüm der..

    ve bu ifadenin üstüne şerif kadını cinayetten içeri atar ...

    NEDEN?


    Soğuk havada oluşan buğu, evin iç tarafındaki cam yüzeyinde olur, Dış tarafta buğu olmaz.
    Kadının yalanı burada ortaya çıkıyor..

    --------------------------------------

    Biri bize diş temizleme kurdanı üretelim fabrika kuralım büyük para kazanırız fikri ile gelseydi herhalde güler birde aşağlayıcı bir cevapla birde dalga geçerdik.

    En az yatırım isteyen ve geniş kapsamlı bir iş koludur.

    Dondurma çubuğu (ice cream stick), çöpşiş çubuğu, barbekü materyali, chopstick denilen Uzakdoğuluların kullandığı yemek çubukları...
    Tüm bunların üretim teknikleri birbirine oldukça yakın. İlkel örnekleri saz kamışından yapılırken, şimdi gelişmiş tipleri, baskılı modelleri ve hijyenik çeşitleri otomatik makinelerde yapılıyor.

     


    Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2009
    Homo

    http://www.imdb.com/title/tt1196946/

    forumda önerilmişti, 4. sezona geldim güzel dizi

Toplam Hit: 2320 Toplam Mesaj: 14