folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder İnsanın Evrimi Ve Genetik Etkiler Hk. Sorularım

İnsanın Evrimi Ve Genetik Etkiler Hk. Sorularım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

http://youtu.be/3GqFB8wRmuI

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    _karantina_ bunu yazdı

Soruların çok saçma ve yanlış.sırf sormak için konu açmadığını düşünürsek biraz daha araştırmanı öneririm.bi kere soruyu ortaya atarken doğru olduğunu düşündüğün kendi teorilerine göre düşünmüşsün.ki bunlar yanlış olunca dolayısıyla sorular da yanlış ve saçma oluyor.adaptasyon dediğin şey öyle işlemez.dünya üzerinde radyasyon veripde adapte edebileceğin insan yok.avrupalıyı çekik gözlünün yerine öekipide avrupaya koyarsan bunlar ölmez.sadece bir takım zorluklar çeker.3.000 yıl çok uzun olmamakla birlikte ona rağmen insanın zihinsel becerisinde az da olsa artış var ama ben şu an sınıra ulaştığımzı düşünüyorum.çünkü artık bilgisayar ve başka bir takım araçlar olmadan bilimsel alanda daha fazla gelişmemiz çok zor.bilim alanındaki yeni sıçrama benim düşünceme göre insanın kendinden daha üstün bir zeka yaratması ile oluşabilir..özetle soru yanlış.biraz daha araştır evrimi adaptastonu.kendine radyasyon falan veripte üstün insan olmaya çalışma sakata gelirsin hocam

Hocam en başta dedim zaten okumayın vakit kaybı olabilir diye. 

Radyasyon meselesi diyelim , oyle buhar edici şekilde değil tabi , hayatta kalan olamaz mı?

Onu geçelim sürekli bir artış göstertilemez mi insan zekasi için? 

Bu arada kusura bakmayın vaktinizi gasp ettiysem.

Okulda sorsam deli gözüyle bakıyorlar , o yüzden burda soruyorum. 

Mesela X ve Y kromozomu bende var neden kendi başıma üreyemiyorum , kendimden kız çocuğu olmaz mı , neden cinsel ilaçlarin araştırma bütçesi bu tarz şeylere yapılmıyor diye sorduğumda dersten atılip disipline verildim.

Yani sizleri fazla sıkmadan haftada bir konu Açıyorum Araştırma Amaçlı 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    tustanbakanadam bunu yazdı
    _karantina_ bunu yazdı

Soruların çok saçma ve yanlış.sırf sormak için konu açmadığını düşünürsek biraz daha araştırmanı öneririm.bi kere soruyu ortaya atarken doğru olduğunu düşündüğün kendi teorilerine göre düşünmüşsün.ki bunlar yanlış olunca dolayısıyla sorular da yanlış ve saçma oluyor.adaptasyon dediğin şey öyle işlemez.dünya üzerinde radyasyon veripde adapte edebileceğin insan yok.avrupalıyı çekik gözlünün yerine öekipide avrupaya koyarsan bunlar ölmez.sadece bir takım zorluklar çeker.3.000 yıl çok uzun olmamakla birlikte ona rağmen insanın zihinsel becerisinde az da olsa artış var ama ben şu an sınıra ulaştığımzı düşünüyorum.çünkü artık bilgisayar ve başka bir takım araçlar olmadan bilimsel alanda daha fazla gelişmemiz çok zor.bilim alanındaki yeni sıçrama benim düşünceme göre insanın kendinden daha üstün bir zeka yaratması ile oluşabilir..özetle soru yanlış.biraz daha araştır evrimi adaptastonu.kendine radyasyon falan veripte üstün insan olmaya çalışma sakata gelirsin hocam

Hocam en başta dedim zaten okumayın vakit kaybı olabilir diye. 

Radyasyon meselesi diyelim , oyle buhar edici şekilde değil tabi , hayatta kalan olamaz mı?

Onu geçelim sürekli bir artış göstertilemez mi insan zekasi için? 

Bu arada kusura bakmayın vaktinizi gasp ettiysem.

Okulda sorsam deli gözüyle bakıyorlar , o yüzden burda soruyorum. 

Mesela X ve Y kromozomu bende var neden kendi başıma üreyemiyorum , kendimden kız çocuğu olmaz mı , neden cinsel ilaçlarin araştırma bütçesi bu tarz şeylere yapılmıyor diye sorduğumda dersten atılip disipline verildim.

Yani sizleri fazla sıkmadan haftada bir konu Açıyorum Araştırma Amaçlı 

Sorularının temeli yanlış evet ama anlattıkça öğrendikçe temel de sağlamlaşacaktır.

Şimdi radyasyon dediğin şey senin genetik materyalini bozar, yani dna zincirine çarpar, çarptığı kısım kaybolur kopar zinciri terse döndürür gibi bir çok ihtimal var, şimdi bu hücrenin nerede olduğu ve bozulmanın neye yol açtığı önemli, kimi bozulmalar kanserleşmeye neden olur, kimi bozulmalar atıl bölgelerdedir etkisi olmaz, kimisi ölür veya bozuk olduğu için protein sentezleyemez, bazısı sentezler bozuk sentezler vucüt anlar kendi yok eder, kimi düzeltilir vs, kimi hücreler ise mayoz bölünen hücreler yani üremeye yarayan hücrelerde bu bozulma varsa bu kalıtsal hale gelebilir ama çoğu zaman ya etkisiz olur ya da bozulma hayatı fonksiyonları bloklar ve o soy orda başlamadan biter. 

Ayrıca belirli bir seviyenin üzerinde radyason alan kişi net ölür, vücudu kendini yenileyemez saçma reaksiyonlar verir vs...

Teorik olarka insan zekasını sınırlayan bir etken yok, ama zekayı arttıracak faktörlerin varlığı tartışılabilir, yani afrikalıların IQ'sunun bizden düşük olmasının nedeni binlerce yıl gıda bolluğu içinde yaşarlarken, biz tarıma yönelip başka alternatifler üretmek zorunda kalmış olmamızdır, yani bugün afrikalılara yardım ettiğimiz müddetçe IQ seviyelerinde bariz bir artış mümkün değil, elbette IQ dediğimiz şeyin de bir kapasite kullanım oranı var ki 1.çözdüğünüz testle 11.çözdüğünüz testten alacağınız puanın farkından anlayabilirisinz. İnsanoğlu robotlara yük bindirdikçe IQ düşebilir veya yükselmesi durabilir.

Erkeklerde XY kromozomu var, evet senden bi bayan ortaya çıkartabiliriz, ama bu ne etik olur ne ucuz olur ne de gerekli, ayrıca ne derece dayanıklı olur o da ayrı bir mevzu çünkü blok materyal var.

Sorularını kimse cevaplamazsa pm at ben elimden geldiğince yardımcı olurum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Ben evrimle ilgili bir soru göremiyorum?

Tam dicektim KrypT adlı mürid var o bilir diye. benden önce davranmış yine iğnelemiş :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Evrimle alakalı pek bişey ben de göremedim de şöyle bir şey var. Mesela zengin ailelerin çocukları istisnalar haricinde hep güzellerdir. Tabii ben 2-3 nesil boyunca süren zenginlikten bahsediyorum. Adam zengin, başarılı ve akıllı.  Çirkin de olsa gidip güzel bir kız alıyor onla evleniyor. Sonra bunlardan yarı çirkin yarı güzel bir çocuk çıkıyor. Bu çocuk da yine zengin ve başarılı bir ailenin imkanlarıyla daha iyi noktalara geliyor. Bu da güzel bir kızla evleniyor. Bunlardan olan çocuk da kendisine göre daha güzel oluyor derken en sonunda bu ailenin yeni nesil bütün fertleri güzel oluyor.

Çirkinlikte de tam tersi olay işliyor. Adam çirkin/güzel ama parasızsa güzel biriyle istisnalar olmadıkça evlenemiyor. Doğan çocuk da çirkin oluyor ondan doğan da çirkin... 

Tabii bunu yazdıktan sonra Rusyayı Ukraynayı bilmem nereyi örnek gösterecek insanlar olacaktır. Burada bahsettiğim şey ortalama güzellik. Sonuçta Rusya, Ukrayna gibi ülkelerin ortalama güzellikleri bizim ülkemizden kat be kat üsttedir. Sanırım bu bizim coğrafyamızdaki saçma gen çeşitliliğinden kaynaklanıyor. 

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

BU kainatta zerreden küçük olduğunu unutma..

Sen kim oluyosun da insanları sınıflnadıryosun yok şunun üstünde deney ypalım yok bu çeşit insanın üstünde  deney yapalım..

kendi üstünde siyanür dene belki ölmezssin..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    ltcelik bunu yazdı

BU kainatta zerreden küçük olduğunu unutma..

Sen kim oluyosun da insanları sınıflnadıryosun yok şunun üstünde deney ypalım yok bu çeşit insanın üstünde  deney yapalım..

kendi üstünde siyanür dene belki ölmezssin..

İnsanlık hümanist safsatalara artık doymuştur diye düşünüyorum. Binlerce katil tecavüzcu var bir halta yarasinlar

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Öldüğün zaman böcekler yiyecek seni.

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

bılgı eksıklıgın var bende senı tustan bakan yazınca tus a hazırlanıyor sanmıstım ama genel olarak konularda kı yorumların bu kadar malca olunca anlamalıydım.

smdı senın bu cevaplarının hepsı ortaokul 3 bıyolojı kıtabında var yoksa lıse bıyolojı kıtaplarını da oku buraya boyle konu acmana gerek yok.

bırde cok belese alıstınız gıdın bıraz ınternette arama yapın ota boka konu acıyorsunuz. daha comezlıgını bılmeden

hipokondriyak tarafından 31/Tem/14 02:35 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    d3lete
    d3lete's avatar
    Erkek

Türlerin kökenini okusana hoca

Toplam Hit: 2507 Toplam Mesaj: 21