folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsanlığın Teknolojik Seviyesi Ve Uzaylılar

İnsanlığın Teknolojik Seviyesi Ve Uzaylılar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

Biocyte bunu yazdı:
    -----------------------------

evet öyle sayılır ama Sinan Meydan diye bir tarihçi ve yazar var o bayagı araştırıyo bu konuyu izlemediysen videoları mevcut google.video da  biraz kuşkulu yakşassamda böyle birşeyin gerçekliği heyecanlandırıyo beni. ha bide ingiliz rahmetli bi tarihçininde bu konuda ciddi araştırmaları ve bulgularıda varmış.

teşekkürler hocam

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

Dj_DooM3 bunu yazdı:
    onemli olan insanin gercekte ne oldugu. özün nereye ait oldugu.

biraz daha açıklar mısın hocam?

enjoy i'm vaccinated
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

HolyReform bunu yazdı:

Arkadaşlar piramitleri uzaylılar inşa etti deniyor buraları depo amaçlı kullandılar tamam ama benim anlamadım nokta şu;şu anda dünyanın en büyük piramidi Keops sayılıyor ancak çinde bulunan ve keopstan  2 kat daha büyük olan Beyaz piramid neden örtbas edilmeye çalışılıyor acaba?

İnanmayanlar için soruyorum ve mantıklı bir açıklama bekliyorum Mayaların inşa ettiği piramitlerin içinde bahsettikleri yıldızları biz bu yüzyılda zar zor keşvettik ki bazıları hala meçhul,bu adamlar bunları nerden biliyordu sizce?yani bunlar gerçekten ilginç..Kitaplara falan bakıyorum "mayaların astronomi bilgisi çok ileriydi,şaşırtıcı derecede ileri" falan yazıyor bu nasıl bi ilerilik ki 21,yy teklonojisinin yeni keşvettiği ve hala keşvedemediklerini nerden buldu bu adamlar?

Onlara göre(yanılmıyorsam) "Yıldızlardan gelen tanrılar" gerçekten uzaylılar olabilir bence.Onların uydurdukları bir şey olduğunu hiç sanmıyorum çünkü piramidlerdeki çizimlere dikkat edin lütfen.Beyaz Piramid'in neden örtbas edildiğini de hiç öğrenemeyeceğiz sanırım.Bu arada Beyaz Piramid için Türk Piramidi de derler.

Bilimin ''sürekli'' ilerlediği varsayımıyla hareket edersen bunlar şaşırtıcı bulgulardır ancak bilim,insan veya dünya sürekli ilerlemediğini, istikrarsız bir yapı arz ettiğini varsayarsan bunlar pek te şaşırtıcı gözükmez insana. Örenk olarak Ortaçağ, Kadim Yunan'dan miladi takvim olarak daha ileridedir. Ancak bilim ve teknik olarak daha geridir.

Bütün herşey sanayi toplumunun ve devriminin 'insanı ve insandan olan herşeyi' sürekli ilerleyen, gelişen bir varlık olarak göstermesiyle başladı. Olması gerekn zaten buydu.Modern tarz diyebileceğimiz bu düşünce üretim teknolojisiyle, pozitif bilimle yakından alakalıydı ki bunlar sanayi toplumunu ayakta tutan değerlerdi. Ancak ne zaman ki insan sürekli ve istikrarlı bir gelişme,ilelerme,evrim gerçekleştirmediğini anladı bunu ya dini terminolojiye göre açıkladı(kader,kısmet,nasip) ya da post-modernist metafiziksel yönlerle açıkladı (sapkın teoriler,tarikatlar , konudaki bizim dışımızdan gelen şeylerin bize yardım etmesi gibi) Modern hayatın göbeğinde yaşıyan insanoğlunun aslında tüm dogmalarının ve çelişkilerinin bu modernizmin ve sanayi toplumunun eseri olduğunu reddetmesi o kadar da acayip gelmiyor bana artık. Çünkü paradoxları metafiziğin koynuna atmak daha kolay daha basit.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

Fatih bunu yazdı:

Dj_DooM3 bunu yazdı:
    onemli olan insanin gercekte ne oldugu. özün nereye ait oldugu.

biraz daha açıklar mısın hocam?

İnsan nedir ? Bu sorunun yanıtını verebilmek için insanın yapıp ettiklerine bakmak gerekir. Örneğin insan piramitleri yapar, insan atom bombası da yapar, insan milyonlarca diğer insanı öldürür.

Teknolojiyi gerçekleştiren ve geliştiren insanın kötü ve / veya tam anlaşılmayan yönleri için başka bir kaynak, ilahi bir esin, uzaylılar gibi insanın kendi niteliklerinden ötekiliştirilerek (aslında bir çoğu uydurularak) varılan sonuçlardan uzak durmak lazımdır. Çünkü ancak bu şekilde insanın ne olduğununa dair evrensel bir bilgi sahibi olabiliriz (burada evrensellik bilginin genel geçer doğruluğu anlamındadır).

@Tor5'in de bahsettiği şey bir anlamda budur; insanın bir özü var mıdır sorusuna karşılık verilen bilgisel bir eleştiridir. Çünkü insanın bir özü olduğu gibi, veya insanın "gerçekte" ne olduğuna dair edilgen söylemler, insanın birincil tekil şahıstan başka başka güçlerce yönlendirilen ikinci tekil ve hatta insanı tür olarak sürüye indirgeyen birinci çoğul şahısa dönüştürmekten başka bir işe yaramaz. 

Dolayısıyla insan nedir sorusuna yanıt aramak aynı zamanda insanın kendi yaptıklarıyla / kendisiyle yüzleşmesidir. Bu yüzleşmeden her türlü kaçış, dinsel veya kozmolojik, insanın ne olduğunu ve insanın gerçek varoluşunun temeli olan sorgulamalardan uzaklaştırarak, bir anlamda, yabancılaşmaya yol açar.

Tür olarak insanın tek bir gerçekliği yoktur; sahip olduğu gerçeklik kurulu bir gerçekliktir. İnsan hem gerçekliği kurar hem de o gerçeklikten beslenerek yaşar. Tabi bunun göz ardı edilmesinin, farklı gerçeklikler olabileceğini görmezden gelmenin sonuçlarına da katlanır.

Din savaşları veya galaktik federetif kurtarıcı (z)uzaylılar :) buna örnek gösterilebilir.

Bunlardan kaçınmanın tek yolu insan ile ilgili evrensel bilgiler ortaya koymak ve böylece insanın değerini korumaktır.

* Kuçuradi Hoca'nın insan ve değerleriyle ilgili yazılarını okumanı(zı) önerebilirim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

yine uzay tariqatı iş başında galiba :D

her teknoloji gelişme aşaması kademe kademe olmuştur. bu aşamalarıda tarih kitaplarında nasıl keşfedildikleri ayrıntılarıyla anlatılmaktadır. uzaydan gelen filan birşey yok. ben inanmıyorum

Temel adalettir .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

İnanmayın böyle şeylere uzaylıymış,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

İnanmayın gibisinden şeyler yazacaksınız arkadaşlar hiç yorum olsun diye yorum yazmayın. Sonuçta kafa patlatıyoruz bi nevi felsefe yapıyoruz. Saçma diyenlerde en az buna saçma dedikleri kadar felsefeye de saçma diyor. Ya var ya yok bunu yok ya da var diye kimse bilmediği halde iddia edemez. E sizde bilmiyorsunuz o halde konuşmayın demeyin. Biz de bilmiyoruz ama hakkında konuşuyoruz. Bence gayet güzel bir konuya değinmişsiniz.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Daha eski bir gezegende, evrimin oluşacağı şartlar altında, insanlığın evrimi başlamadan çok çok daha önce o farklı gezegenlerdeki evrim başlayıp, akıllı yaşam formu oluşmuş olabilir. Buna bağlı olarak daha erken gelişmeye başladıkları için teknolojik seviyeleri daha ileride olur dememiz gayet gerçekçi bir yaklaşım olur.

Tabi ki sayılarla ifade edilemeyen çoklukta gezegen olduğu için bu gezegenlerin kaçında evrim akıllı yaşam formlarına kadar ulaşmıştır bilemeyiz. Dünyaya bir yardımda söz konusu olabilir ama tabi ki bunu ifade ederken sadece tahmin yürütebiliriz, kanıt bulunamadığı sürece bir geçerliliği ve önemi olamaz.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

KaptanMagaraAdami bunu yazdı:

İnsan nedir ? Bu sorunun yanıtını verebilmek için insanın yapıp ettiklerine bakmak gerekir. Örneğin insan piramitleri yapar, insan atom bombası da yapar, insan milyonlarca diğer insanı öldürür.

Teknolojiyi gerçekleştiren ve geliştiren insanın kötü ve / veya tam anlaşılmayan yönleri için başka bir kaynak, ilahi bir esin, uzaylılar gibi insanın kendi niteliklerinden ötekiliştirilerek (aslında bir çoğu uydurularak) varılan sonuçlardan uzak durmak lazımdır. Çünkü ancak bu şekilde insanın ne olduğununa dair evrensel bir bilgi sahibi olabiliriz (burada evrensellik bilginin genel geçer doğruluğu anlamındadır).

@Tor5'in de bahsettiği şey bir anlamda budur; insanın bir özü var mıdır sorusuna karşılık verilen bilgisel bir eleştiridir. Çünkü insanın bir özü olduğu gibi, veya insanın "gerçekte" ne olduğuna dair edilgen söylemler, insanın birincil tekil şahıstan başka başka güçlerce yönlendirilen ikinci tekil ve hatta insanı tür olarak sürüye indirgeyen birinci çoğul şahısa dönüştürmekten başka bir işe yaramaz. 

Dolayısıyla insan nedir sorusuna yanıt aramak aynı zamanda insanın kendi yaptıklarıyla / kendisiyle yüzleşmesidir. Bu yüzleşmeden her türlü kaçış, dinsel veya kozmolojik, insanın ne olduğunu ve insanın gerçek varoluşunun temeli olan sorgulamalardan uzaklaştırarak, bir anlamda, yabancılaşmaya yol açar.

Tür olarak insanın tek bir gerçekliği yoktur; sahip olduğu gerçeklik kurulu bir gerçekliktir. İnsan hem gerçekliği kurar hem de o gerçeklikten beslenerek yaşar. Tabi bunun göz ardı edilmesinin, farklı gerçeklikler olabileceğini görmezden gelmenin sonuçlarına da katlanır.

Din savaşları veya galaktik federetif kurtarıcı (z)uzaylılar :) buna örnek gösterilebilir.

Bunlardan kaçınmanın tek yolu insan ile ilgili evrensel bilgiler ortaya koymak ve böylece insanın değerini korumaktır.

* Kuçuradi Hoca'nın insan ve değerleriyle ilgili yazılarını okumanı(zı) önerebilirim.

Bir şeyler eklemek istiyorum :D

Hümanizm sadece insanı veya insanlığı sevmek değildir. Aynı zamanda insanın değerinin ölçülebilir nitelikte bir form olmadığı tam tersi niteliksel olduğudur. Böylelikle insana veya çoğul olarak insanlığa kutsal bir değer atfetmektir. Bütün rönesans, reformasyon, aydınlanma çağı, modern bilim bu insanı merkezileştirmeye dayalı felsefeden etkilenir. Hatta Fransız Devrimi, Amerikan Devrimi, Rus Devrimi'inin düşünsel yapısının temellerinde bu vardır. Böylesine önemlidir yani.

Ancak insanın sürekli ve istikrarlı bir şekilde ilerlediği varsayımı beraberinde bazı tarihsel olayları bir takım ''sözde çelişkilerin'' olduğunu varsayıyor. bunun nedenlerinden önce bu ''çelişkili'' olarak görülen önemli bir olayın farklı ilerlemeci fonksiyonları olan ideolojinin bakış açılarına bakarsak daha rahat anlaşılır bu mesele. Tarihte bir anakronizm olarak bu örneği seçtim ki farklılıklar daha net gözüksün.

2.Dünya Savaşı öncesi Naziler'in Almanya'da iktidara gelişi ile ideolojilerin bunları ''insan'' olgusundan uzak açıklamalarına bakarsak:

Komünistler(burada ki örnekleri genelleme yapmakta doğru değil bu yüzden çoğunluk olarak algılayın lütfen):'' Gelecek büyük savaşın (kapitalistlerin kendi aralarındaki savaştan bahsediyor) dünyada sosyalist egemenliğin varsıl olacağını varsayarlar'' Lenin'den tutun hepsi(çoğunluğu diyelim yine) bunu söyler. Ancak merkezinde ne var? Üretim teknolojilerinin savaşı. Merkezinde insan yok.

Naziler:'' 1000 yılın Almanyası'nın kurulacağı ve tarihe üstün ırkın egemen olacağı'' varsayımı. Askeri ve stratejik üstünlükten söz eder. İdeoloji kırılgan veya esnek değildir. Kapalıdır. 

Kapitalistler:''SSCB ve Almanya'nın birbiriyle ilk yıllarda savaşıp komünizmin bertaraf edileceği'' varsayımı vardır. Merkezi olarak güç dengesinden bahseder.

Ve en önemlisi modernistler için Holocoust bir anakronizmdir. Tarihin kırılma noktasıdır. Yani ''çelişkidir''. Nasıl olur da modern bilimde,teknikte,sanatta,edebiyatta son derece ''ilerlemiş'' ve ''modern'' Almanya, Yahudileri öldürmektedir.? (Sanki Avrupa yıllardır sömürgelerinde bu hadiseleri gerçekleştirmiyormuş gibi şaşırır) Oh my God!der. Birden Tanrılarını hatırlarlar.

NOT: Şurada şunu belirteyim ben burada komünizmin, faşizmin, kapitalizmin, Yahudi soykırımının eleştirisini yapmıyorum. Ne doğru ne yanlış onu konuşmuyorum. O tarihteki algılamalardan ve ''çelişki'' dediğimiz şeye şaşıran toplumlardan bahsediyorum.

İdeoloji ve toplumların ''sürekli ilerleme'' miti ve bu mitle oluşturdukları efsaneye dayalı ''çelişkiler''(ki çelişki değildir bu bir süreçtir) hep mitoloji, insan dışı, insanlık dışı, manyak fikirlerden beslenir. Merkezinde ''insan'' içermeyen her düşünce yavandır,bayattır. Sürekli her şeye şaşırırlar. Allah kimseyi şaşırtmasın.:D

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

ToR5 bunu yazdı:

İdeoloji ve toplumların ''sürekli ilerleme'' miti ve bu mitle oluşturdukları efsaneye dayalı ''çelişkiler''(ki çelişki değildir bu bir süreçtir) hep mitoloji, insan dışı, insanlık dışı, manyak fikirlerden beslenir. Merkezi insan ve insanların olmayan her düşünce yavandır,bayattır. Sürekli her şeye şaşırırlar. Allah kimseyi şaşırtmasın.:D

Cemil cümlemize amin !

Toplam Hit: 3787 Toplam Mesaj: 22