İnsert Boot Dısk Sorunu
-
acer e725 marka dizüstü bılgısayarı vındows 7 uyumlu ıken xp yaptık sonra tekrar recovery (urun kurtarma) yı denedık ve karsımıza alttakı hata cıkıyo herseyı denedık ama duzelmıyor vındows 7 -- xp-- cd lerını okumuyor bıle kurtarma dvd sınıde okumadı ne yapmamız lazım sorun nedendır acaba yardımcı olursanız sevınırız
Intel UNDI, PXE-2.1 (build 082)
Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation
For Realtek RTL8101E/8102E PCI-E Ethernet Controller v1.07 (080320)
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-M0F: Exiting PXE ROM
No bootable device-- insert boot disk and press any key -
snn bi konun vardı ya biraz sonra olmayabilir :D
-
Biosa Gir Dvd Den Başlat Ethernetten Başlatmak istiyor .
-
Intel UNDI, PXE-2.1 (build 082)
Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation
For arteros PCI-E Ethernet Controller v1.0 0.5(01/22/2009)
check cable connection..!
PXE-M0F: Exiting PXE ROM
No bootable device-- insert boot disk and press any keydvd den baslatıncada bu sorunu verıyor yanı ne yaparsam yapayım olmuyor bıos tan herseyı denedım aynı baska bı onerı varmı
-
YOKMU YARDIM EDEBILECEK BI KISI ...............
-
boot edilecek yerin dvd-room olduğunu belirttinmi biosdan?ethernet kablo felan takılımı?
-
EWT BELIRTTIM DE KABLO FILAN TAKILI DEGIL DIZUSTU BILGISAYAR
BIOSTAN BOOT KISMINA GIRDIM
BOOT PRİORİTY ORDER :
BIRINCI SIRAYA OPTİARC DVD RW AD 7585H GETIRDIM BASKA YOLU VARMI
-
2 AYDIR BILGISAYAR BU SEKILDE KIMSE BULAMIYO NEDIR BU ANLAMADIM YA ASLINDA FIRMALARIN SEREFSIZLIGI WINDOWS 7 YI ILLA KAKALIYOLAR BASKA SISTEM KURUNCA BIYERDEN HATA VERIYOR VE CD DE VERMEDILER BIZE
-
insert boot disk hatasının sebebi;
boot edilebilecek aygıtlarda hiç bir boot kaydı bulamamasıdır yani hdd, optic sürücü, ethernet, usb v.s v.s sonuç olarak hdd de sorun olabilir bu yüzden bu hatayı alıyor olabilirsin. optic sürücü yani cd dvd nde sorun olabilir taktığın medyayı okumuyor olabilir, usb boot destekliyorsa usb aygıt takılı olmaya bilir ethernet boot olayında ise boot edilebilecek bir sunucu bulamıyor olabilir.
öncelikli olarak yapman gereken biosa girip hdd ve optic sürücülerin biosda görünüp görünmediğine bakmak.
ikinci olarak boot seçimini doğru yaptığına emin ol taktığın cd den boot olmuyırsa.
sata ide ayarlarını kontrol et bu yüzden de kaynaklanıyor olabilir.
okumamak gibi bir şansı yok OS değişimi böyle bir hataya yol açamaz böyle birşeyin imkanı yok. büyük ihtimalle yada optic sürücün taktığın cd leri okuyamıyor yada taktığın cd lerde srun war çizik v.b yada sen cd den boot yapamıyorsun.
edit : boot ayarını biosdan yapıyorsan çıkarken kayıt yaptığına emin ol.
acer makinelerde f12 ile boot menüsünü açabiliyorsun makine açılırken makine açılırken f12 e basıp gelen pencerede cd dvd rom ile ilgili olan bölümü seç daha kolay olacakktır bu şekilde biosla uğraşma
-
BIOS TAN F12 BOOT MENU SECENIGINI ENABLED YAPIYORUM DAHA SONRA BOOT KISMINDAN DA DVD YI SECIYORUM AMA HEP AYNI YAZI GELIYOR BEN BURDA WINDOWS 7 CD SI MI TAKMALIYOM OKUMASI ICIN YOKSA PC NIN KENDI RECOVERY KURTARMA CD SINI MI TAKMALIYIM YOKSA XP YIMI DENIYORUM HERSEYI OLMUYOR
-
!!!...bios'a girip boot seceneklerinden ilk olani cd yap ve tekrar baslat, baslarken cd'den yukleme icin herhangi bir tusa basin dicek bas ve format ekrani gelsin...!!!