İntegral Bilen Birisi Şu Soruyu Acil Olarak Çözermiki??
-
hoca bunun formulü vardı ya...2 yıl oldu ben deli yapardım ama unutmusun.calıs sen cok guzel.garanti 2 soru var bu sene.Hacım unutmasaydımsana canlı ders bile verirdim.
ÖSs ye hazırlananlara buradan 2 önemli ipucu.
Türev ve integralden rahat 5 soru var sınavda.Siz bu konulara hakim olmak istiyorsanız en az bu 2 konudan 2000 soru çözmeniz gerekiyor.Yani ben oyle yapmıstım.
Trigonometri,türev,integral,dizi-seri,parabol(önemli) ,polinom,foksiyonlar ve geometriden Analitik.Geometriden butun konuları.
bunları bilin sınavu kazanırsınız.sözeli önemseyin.
-
spyrex bunu yazdı:
-----------------------------
hoca bunun formulü vardı ya...2 yıl oldu ben deli yapardım ama unutmusun.calıs sen cok guzel.garanti 2 soru var bu sene.Hacım unutmasaydımsana canlı ders bile verirdim.
ÖSs ye hazırlananlara buradan 2 önemli ipucu.
Türev ve integralden rahat 5 soru var sınavda.Siz bu konulara hakim olmak istiyorsanız en az bu 2 konudan 2000 soru çözmeniz gerekiyor.Yani ben oyle yapmıstım.
Trigonometri,türev,integral,dizi-seri,parabol(önemli) ,polinom,foksiyonlar ve geometriden Analitik.Geometriden butun konuları.
bunları bilin sınavu kazanırsınız.sözeli önemseyin.
dostum teşekkür ederim, bu yollardan geçmiş birinin öğütlerini almak çok faydalı olacaktır. -
VisualBoy bunu yazdı:
wert bunu yazdı:
-----------------------------y=(4-kökx)karesi
yapmayı denesen
not emin değilim
-----------------------------yazdığımın aynısı :)
-----------------------------simdi burada anladıgım kadarıyla çözmeye calısayım.
y=16 ve x=16 demiş.bunu kareye tamamlayacaz. 1.açıortay bölgesindeki yere dogru yani 1.bölgede.
kare olunce orada bir de çember oluşur.karenin alanı 16x16=256 birim karedir.
Sonra olusan kareden o bos olan kısmı cıkarırsaq,taralı alan kalır yani açı 90 derece olur. pi r nin karesi alfa bölü 360 çemberin alan formülünden .
alfa=90 derece. oradan büyük ihtimal çıkması lazım.
hatırladıgım kadarıyla...la ben ne yapardım bunları harbi unutmusum :S
-
eğer şekil doğruysa cevap 256/3 olması gerek
-
cevap 128/3, visualboy ve wert sayesinde çözdüm zaten arkadaşlar. isterseniz anlatıyım ayrıntılı şekilde
-
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------beyler hoca saolsun yarın mat yazılısında çıkacak soruları verdi 82 tane. 10 u yazılıda çıkacak. 1. yazılım kötüydü zaten. neyse soruların hepsini hallettikte şu soru kaldı. bilen bi arkadaş açıklarsa minnettar kalırım
denklemi kök x + kök y = 4 olan eğrinin Ox ve Oy eksenleri ile sınırladığı bölgenin alanı??
yardımlarınızı bekliyorum
-----------------------------hacım ben Visual Boy un yaptıgı sekilden yola cıkmıstım ama once burada x ve y nin kac oldugunu bulacaz. x esıfır ver y yi bul.ve y ye sıfır ver x i bul.
önce;
y=0 için
kök x +sıfır =4 den x=16
x=0 için
sıfır + kök y = 4 den y=16 gelir tamam mı..
yani x i 16 den ve y si 16 den geçen bir şekil gelir.yaptım soruyu ama burada integral in şeklini yapamıyorum.
hani a da b ye kadar bi de sonda sınır vardı heralde.
bunları verdim.artık bi konu anlatımlı kitaptan yaparsın.
soru çok kolay.
-

işte böyle arkadaşlar. en sonda x yerine 16 ve 0 yazıp birbirinden çıkarıyoruz, sonuç 128/3
-
eger Geometride bi sıkıntın olursa her zaman yardımcı olurum hacı. Geometrim iyidir.
Sen çalış.kimseyi s*kleme.Kim ne derse desin.Sen çalış.Babalar gibi kazanırsın.isterse 10 milyon kişi girsin.Sen kendin için en iyisini yapmaya çalış.Başarılar...
-
spyrex bunu yazdı:
-----------------------------eger Geometride bi sıkıntın olursa her zaman yardımcı olurum hacı. Geometrim iyidir.
Sen çalış.kimseyi s*kleme.Kim ne derse desin.Sen çalış.Babalar gibi kazanırsın.isterse 10 milyon kişi girsin.Sen kendin için en iyisini yapmaya çalış.Başarılar...
eyvallah dostum, aklımda olacak. teşekkür ederim, şimdi çıkıyom fizik çalışmam lazım :P