folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder İnternet Ağı Üzerinden Makineleri Kısıtlamak

İnternet Ağı Üzerinden Makineleri Kısıtlamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eXeLanS
    eXeLanS's avatar
    Erkek
    outmost bunu yazdı

Uyuz'un dediği gibi pfSense gibi bir UTM iş görür. Ayrıca hazır kural listeleri oluyor bu tip uygulamalar için. Sonrasında birde clean-dns ayarlarsın. Kullanıcıların kendi gireceği dnsleri kullanamamasını da sağlarsın çoh iyi olur çok güzel olur taam mı .d

pfsense olmadan kullanıcıların kendi gireceği dnsleri kullanamaması sağlanabilirmi? evetse nasıl?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Headhunterz
    Headhunterz's avatar
    Erkek
    outmost bunu yazdı

Uyuz'un dediği gibi pfSense gibi bir UTM iş görür. Ayrıca hazır kural listeleri oluyor bu tip uygulamalar için. Sonrasında birde clean-dns ayarlarsın. Kullanıcıların kendi gireceği dnsleri kullanamamasını da sağlarsın çoh iyi olur çok güzel olur taam mı .d

hocam işyeri sahibi ile görüştüm. ben yanlış anladığımdan dolayı burada da yanlış anlatım yapmışım. şöyle bir olay olması lazım

otobüs firmalarında wlan a bağlandıktan sonra internete çıkabilmek için ref. no istiyor bir sayfada, bu tarz bir sistem ne kadardır, ya da pfense ile bunu uygulayabilir miyim ? 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZINDIK
    ZINDIK's avatar
    Erkek

@eXeLanS haci pfSense benzeri bir utm yada gelişmiş bir router daha iyi sonuç verirdi ama dediğin bunlar olmadan da yapılabilir uzak bağlantı dns sorguları bloke edilir. DNS sorguları default olarak routerdaki dnslerden çalışır. (dnsmasq)

Örnek kurallar,

port 53(DNS) TCP/UDP kaynak:herhangi hedef:herhangi [Bloke]

port 53(DNS) TCP/UDP kaynak:herhangi hedef:LAN [İzin]

OpenDNS: http://www.opendns.com/web-filtering/

______

@Headhunterz onun için iyi bir router lazım(mikrotik, cisco vb.). Bu tip bir cihaz ile TTnet wifi gibi bir sistem oluşturabilirsin.

Beleş çözümler yine mümkün ama uğraştırabilir. Ücretsiz dağıtılan UTM lerden çekip denemelerine başlayabilirsin.

http://distrowatch.com/search.php?category=Firewall

ZINDIK tarafından 03/Ağu/12 18:54 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

haci sole bise kullanabilirsin programin adi keiro cok kapsamli guzel bi prog bi arastir istersen

delimiyim ben?
Toplam Hit: 12671 Toplam Mesaj: 15