İnternet Ağında Tek Bilgisayara Öncelik Vermek
-
beyler ortak kullanılan bir ağ bağlantısında belli bir bilgisayara öncelik vermek nasıl oluyor . bilgisayarımızın adı x olsun . bütün pc ler aynı anda internete bağlandığında önce x bağlantıyı kullansın geri kalan aralığı diğerleri kullansın istiyorum
var mıdır bi yöntemi ? Qos ayarlarıyla mı yapılabilir böyle bişey ya da bir program yardımıyla vs ?
-
qos policy tanımlayarak yapabilirsin hacı.
-
sLeymN bunu yazdı
qos policy tanımlayarak yapabilirsin hacı.
Hocam ben şimdi baktım da qos ayarlarına Ethernet önceliği, ip öncelik sırası vs var. Bir de sınıf ayarları var. Sınıf ayarları bayağı bir karışık geldi. Benim de sormak istediğim istediğimiz mac adresine öncelik atayıp, atıyorum 10mbit internet var bunun 5 mbit'lık hızı tanımlanan mac adresine geri kalan diğer bağlanan ip lere dağılsın. Bunu da buradan yapabilir miyiz?
Ya da sadece belli bir mac adresine öncelik atayabilir miyiz?
-
çizik bana lazım bu konu ya.
-
takip
-
cizik
-
Öncelik vermek istediğin bilgisayarın ip sini sabitle. Hem bilgisayardan sabitle hemde modemden mac adresine sabitle. Böylece o bilgisayar dışında kimse atayacağın önceliğe sahip olamaz.
sonra modemden qos ayarlarına gir ve sabitlediğin ip ye öncelik tanı.
-
çok saçma olabilir belki ama ağa bağlı bilgisayarlar dagıtıcı üzerinden baglıyken ana makineyi dogrudan farklı bir porttan baglayıp o porta öncelik tanımak gibi bi öneri sunsam bu mümkünmüdür yoksa ne alakası var amk mı diceksiniz bana ?
-
Bana da lazım yav var mı yolu varsa güzel bir şekilde anlatabilirmisiniz :D
-
Bana da lazım ya varmı yolu varsa nasıl biri güzel anlatabilir mi
-
çizik
