İnternet Araç İlanlarında Dolandırıcılık
-
Bu benim bildiğim 4. kişi oldu :) banada kişileri sorduklarından biliyorum olay şöyle
internette araba reklamı veriyorlar yada taşıt ve biraz ucuz adamı arıyorsunuz adam diyorki arabaya alıcı var ama kapora yatırır yarın gelirseniz size veririm
tabi bazı saflar yatırıyor sanra arabayı teslim almaya geliyor sabah arıyorlar telefonu telefon kapalı şahısı sorup soruşturuyorlar öyle biri yok
o an dolandırıldıklarını anlıyorlar :)
aman ha siz dikkat edin çevrenizdekileri uyarın
-
benim eski patronada aynı numarayı yapmaya çalışmışlar da o yememiş :)
-
hiçbir zaman para yollamamak gerekiyor, altın kural budur
-
aylar önce araba alırken bende internetten bulduğum birkaç ilanı aradım bir tanesi aynı şeyi yaptı ister istemez şüphelendim tabi anladım amk çoğunun dolandırıcı olduğunu ama bazıları inaıp parayı kaptırıyo malesef dolandırıcı çok piyasada.
-
görmeyenlere
-
abi bu kadar da kolaysa bırakın dolandırılsınlar :|
-
Adamı tam tanımadan para mı yatırılırmış... aynen böyle bilip bilmeden para yatıranlara ceza olsun.
-
Prensibim Vardir Kapora Vermem Hiç Birşeye Al Peşin Ver Peşin Mal Üzerime Alırım Parasini Veririm Böyle Olmalı Herşey..Her insana Da Güvenmem
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ucuz-megane-2-makyajli-kasa-temiz-sorunsuz-50825397/detay/
bunda da öyle bişe var galiba :)
-
arac fılan bılmemde bende bu gıttıgıdıyordan sahıbınden alışveriş yapmaya korkuyorum ya ki okadarda ıhtıyacım olan urunler satılıyorken :o yanı dıyorum nasıl alısverıs yapcam parayı yatırcam ya adam malı gondermezse ; fılan fılan baya bısı . (internetten alışveriş yapmışlıgım var ama genede bı acayıb korku ıcersındeyım hoca)
-
Clostridium bunu yazdı:
-----------------------------
arac fılan bılmemde bende bu gıttıgıdıyordan sahıbınden alışveriş yapmaya korkuyorum ya ki okadarda ıhtıyacım olan urunler satılıyorken :o yanı dıyorum nasıl alısverıs yapcam parayı yatırcam ya adam malı gondermezse ; fılan fılan baya bısı . (internetten alışveriş yapmışlıgım var ama genede bı acayıb korku ıcersındeyım hoca)
-----------------------------