İnternet Bağlantı Kopma Problemi
-
Arkadaşlar merhaba hemen konuya giricem sinirden artık kafayı yedim
8mb'e kadar sınırsız adsl kullanmaktayım
Bundan yaklaşık olarak 1 ayı geçkin süreden beri 2-3 günde yada 1 günde diyebiliriz kopmalar yaşıyorum
Kopma şöyle gerçekleşiyor
Normal internette gezerken yada oyun oynarken bir anda gidiyor oyundayken direkt masaüstüne dönüyorum web siteler arası gezerken yükleme çubuğu sürekli dönüyor. Bu esnada modem üzerindeki ışıklar hepsi sabit yanıyor yani kopma olsa söner diyecem ama sönmüyorlar aradan 3 dk kadar geçtikten sonra sönüyor ve modem tekrar başlıyor internet geri geliyor.
Problemin neyden kaynaklandığını çözmek için elimden gelenleri yaptım modemi değiştirdim diğer modem'de koptu splitter değiştirdim değişen bişey olmadı türk telekomu aramaktan artık nefret ediyorum çevir sesinde problem yok çok net, kablolar sağlam yenisiyle değiştirdim
avira premium 2012 kullanıyorum ve makinada virüs felan yok
Modemler bunlar ikisinde güncel firmware yüklü
TP-Link : TDW8901G
AirTies : RT-104
-
TP-Link modem var bende de aynı sorun var. İnternet erişimi yok diyor 2 dk sonra geliyor 5 dk sonra yine gidiyor vs. arada yapıyor şuan sorun yok mesela.
-
AirTies : RT-104 aynı modemden bendede var hocam torrent kullanıcısıyım. Torrentte herşey sınırsız oldugunda DW/UP dedigin gibi kesilip duruyordu sınır koydugumda 5dk bir kesilen internet yarım saatte bir kesilmeye başladı.Torrenti kapatınca sıkıntım yok ama acıkken tam bir eziyet :S onun dışında hiç kesilme olmuyor.
edit:hepsi kalın olmuş yanlışlıkla düzelttim :S
erdiburak tarafından 22/Eyl/12 20:47 tarihinde düzenlenmiştir -
santrale uzaklığın fazladır. ttneti ara biraz daha düşük bir hıza sabitlesinler
-
TDW8901G var bende de.Aynı sorunu yaşıyorum.Işıklar yandığı halde,bağlanmıyor.Sönmeden önce tiz bir ses çıkıyor modemden.Bağlantılarda ya da TTNET te bir sorun yok.Başka bir modemle denemiştim.Hiç sorun çıkmadı.Amd-x te de aynı modem vardı galiba.Bir de ona sormak lazım.
-
Birde şöyle bir rezillik oldu onu söylemeyi unuttum 3 gün önce arıza kaydı oluşturdum saat tam olarak akşam sıralarıydı ve o akşam evdeki herkes gitti telekomdan aramışlar geldiğimde telefona baktım telekomdan arayan olmuş saat 23 sıraları 3 gün bekledim arayan eden olmadı 30 dk önce aradım
Dedim 3 gün önce arıza kaydı oluşturmuştum neden geriye dönmediniz diye adam bana şunu söyledi arıza kaydında arıza giderilmiştir diye cevap vermişsiniz dedi adamla biraz atıştık
bu duruma ne diyorsunuz arkadaşlar ?
kanser olmamak mümkün değil verecekleri hizmetin a.q
-
SharpShooter bunu yazdı
santrale uzaklığın fazladır. ttneti ara biraz daha düşük bir hıza sabitlesinler
hocam kaç yıldan beri sorun yoktu bir anda oldu yani 1 ay kadar önce başladı
-
kardeşim konuyu okumadım
ama bu kopma problemler
modemden, kablodan, santralden, ethernet veya wirelless kartından, pc ne girmiş bir virüsten kaynaklanıyor olabilir
modem ve pc updatelerini yap pc yi temizle
olmazsa kabloları kontrol et
ve musterı hızmetlerını ara
not: olay donanımsal hata olabilir
aynı netde farklı pc dene
DestinatioN tarafından 22/Eyl/12 21:05 tarihinde düzenlenmiştir -
obie bunu yazdı
TDW8901G var bende de.Aynı sorunu yaşıyorum.Işıklar yandığı halde,bağlanmıyor.Sönmeden önce tiz bir ses çıkıyor modemden.Bağlantılarda ya da TTNET te bir sorun yok.Başka bir modemle denemiştim.Hiç sorun çıkmadı.Amd-x te de aynı modem vardı galiba.Bir de ona sormak lazım.
hocam senin firmware sürümü kaç kontrol edermisin ?
benimkisi bu gerekirse bir önceki sürümü yüklerim
3.0.1 Build 100901 Rel.23594
-
OCEANUS bunu yazdıobie bunu yazdı
Benim sürüm şu ;
3.0.0 Build 090814 Rel.22453
-
obie bunu yazdıOCEANUS bunu yazdıobie bunu yazdı
Benim sürüm şu ;
3.0.0 Build 090814 Rel.22453
Peki hocam saol alt versiyon indirip deneyecem bakalım