İnternet Bağlantısının Sık Sık Kopması
-
yaklaşık 1 aydır bu sorun var bazen 5dk da bir bazen 2 dk da bir internetim kopuyor sora tekrar geliyor
saat in bir önemi yok , ama gece 1 den sonra daha az oluyor (bazı günler sürekli bişi fark etmiyor)
bu niye olabilir , ttnet i aradığımda virüs kontrol ü yaptınız mı vs vs arıza kaydı alıyoruz diyorlar.
3 gün önce formatladım win7 deyim ilk gün hiç kopma olmadı ama sonra tekrar başladı , kablolu lan dan takılı modem kullanıyorum
1 ay öncesine kadar hiç sorun çıkartmadı , düşme fln olmadı ,
sizce niye olabilir bu sorun ? ttnet ten mi benim modemden mi , kablolardan mı
yıldım artık internette gezerken sorun olmuyor ama msn de yada online oyun oynarken çok sorun yaşıyorum hattan düştüğüm için gidip geliyor
iletilemiyor hiç bişi .. varmıdır çözüm önerisi olan ?
-
aynı sorun bendede var telefon kabloların inceliğinden kaynaklanıyor kabloları değiştirmekten başka çare yok
-
bortecine357 bunu yazdı:
-----------------------------
aynı sorun bendede var telefon kabloların inceliğinden kaynaklanıyor kabloları değiştirmekten başka çare yok
-----------------------------en yakın zaman da bi kaç metre alayım o zaman
-
yok hoca öyle değil oturduğunuz binadaki hat kablosunu değiştirceksin duvarın içindekini
-
bortecine357 bunu yazdı:
-----------------------------
yok hoca öyle değil oturduğunuz binadaki hat kablosunu değiştirceksin duvarın içindekini
-----------------------------onu ben nasıl değiştiricam , bi bakarım da o iş bana mı kalıyor yani ?
-
elektrikçiler değiştiriyo
-
aynı sorun geçen hafta bende de vardı. modem zyxell idi. aşırı ısınmadan sanırım modemi değiştirdim sorun yok.
-
'TTnet'e kafam girsin...
Aynı sorundan aylardır muzdaribim.
Keşke rakibi olsa hıyarların..
-
modeme giden kablolarda veya bilgisayara giden kablolarda ezikler , kırılmalar v.s oluncada kesilmeler oluyor . Bir bak istersen .
-
bana da oluyordu çok bir bilgisayar sorunsuz kablosuz bağlanıyorken diğeri bağlanıyordu ancak sık sık düşüyordu
sonra modemdeki şifreyi kaldırdım mac filtresi koydum şu anda 2si de düşmeden çalışıyor.
tabi benim anlattığım kabloların dışında bir durum
-
Bende de aynı sorun vardı, şöyle oluyor. Eger modeminin yanında manyetik alan yaratan herhangi birşey(cep telefonu, telsiz ev telefonu..) onları uzaklaştır. Eger düzelmiyorsa hattındaki paralel bağlı telefon varsa onları çıkar, en saglam telefonu sana en uzak hatta bagla. Aynı hattan splitterla tel. ve int. i aynı anda kullanabiliyoruz biliyosunuz ama maalesef türkiyedeki bakır kablolar budurumu kaldırmıyo o yüzden internete baglandıgınız soketi tek kullanmaya dikkat edin. Bunlarda olmazsa, onlar hata kontrolunde de bişey bulamazlarse evinize teknisyen yolluyolar kablolara bakması için. İlla değişicekse ondan sonra düşünürsün ama şu dediklerimi bi yap %90 nedeni bunlardan kaynaklanıyo çünkü...