İnternet Fenomenlerini Kim Ortaya Çıkarıyor
-
Twitterde fenomen : Para verip takipci alan. %80 takipcilerinin aktif olmadığı. Kişilikler.
1.500 takipcim vardı. Aklıma birşey geldi tweetledim. 70-80 RT 40 FAV falan geldi. Sonra bir baktım aynı tweet başka adam. 200 RT 100 FAV... Anlıyacağın onların sözleride kendi sözleri değil. Ordan burdan kopyalayıp yapıştıranlar. SS'sini çektim vakti gösterdim. Herife mention attım. Ben senden önce başka yerde görmüştümde bu sözü sen yazmadında, sende başka yerden kopyaladında yalan dolan kuru iftira.
Şarkı fenomenliği : Gangnam'ı dinlediğimde 50.000 yoktu bile... Ai Segu Pegu izlediğimde 2,000 - 3,000 kişiydi. İnternetten 100.000 olunca. Televizyonlarda falan gördüm. Etki çoğaldı. Tabi bunu doğal olarak görmüyorum. Arkada bir oyunlar döndüğünü biliyorum. Türkiyede 80 milyon (yaklaşık) insan var. İstatiklere bakıyorsun. Türkiyeden 400 Milyon izlenmiş... ? Ne ayah ? :)
-
visualeffects bunu yazdı
bu tivitırdaki fenomenler nasıl oluyor iyi yazan/yazmayan garip tipler hep fenomen olmuş ve çoğu birbirini tanıyor
twitter fenomenlerinin kokeni bloglardir, ilk fenomen olarak isimlendirilen kisiler turkiye'nin en eski blog yazarlaridir ve bu adamlar ayni zamanda blog yazanlar arasinda otorite gibi bir seylerdir. bu arkadaslarin hepsi twitter denilen olay ciktigi zaman twitter'a saldirip bloglarina yorum yapan okuyuculariyla karsilikli dialog icine girmislerdir. daha sonra fenomen olan arkadaslar ise tamamen ilk fenomenlerin aha bu adamda iyidir demelerinden kaynaklidir. tabi ki harbiden cok orjinal olan adamlar vardir ne blog kokeninden ne de birilerinin aha bu adamda iyidir demesiyle olmamis tamamen 140 karakterde oturakli laflar soyledikleri icin fenomen olmuslardir.
duzenleme; ayni zamanda eksisozluk cikartiyor.
takip edilesi bloglar
takip edilesi twitter hesaplari
blackhammer tarafından 20/Şub/13 15:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben yaptım!