İnternet Kopma Problemi
-
Hocalar merhabalar,
2-3 gündür oyunda farkettiğim kopmalar yaşıyorum ancak modemde internet ışığı gitmiyor. vdsl modem hız 50mb ttnet.
aradım ttnet tekiler hattınızda problem yok deniyor. pcde tv de telefonlarda anlık saniyelik kopma veya sayfayı açtığında açılmama 2-3 saniyelik sorun yaşamaktayım.
modem yeni ttnet in 2 ay oldu bağlatalı modemle. kablolarda sıkıntı yok. modem arayüzndne kontrol ettim farklı cihaz bağlı değil.
2.4ghz ye açık. 5ghz yi kapadım mantığı yok diye sonuçta 50mb alıyorum.
ping kontrol ettim eğer düzgün speed test yapıyorsa( bazen açılmıyor site) ping 5-6 falan en fazla oluyor. anlayamadım bu neyden kaynaklanıyor.
modemde dnslere de baktığımda farklı dns yok. default
-
packet loss olabilir. eski evde ev içi tesisat kötü olduğu için bende de oluyordu ping olmuyor ama packet loss oluşuyor aynı pingli gibi oynanıyordu
-
Khan23 bunu yazdı
packet loss olabilir. eski evde ev içi tesisat kötü olduğu için bende de oluyordu ping olmuyor ama packet loss oluşuyor aynı pingli gibi oynanıyordu
üstad bu mna kodumun evi 10 senelik ya. apartmanın tesisası boktan galiba. çünkü ben sadece dsl kablosunu modeme takıyorum
2 aydır böyle problem yoktu.
ReyiZ tarafından 10/Oca/25 20:02 tarihinde düzenlenmiştir -
Dün de benim başıma geldi, TTnet'i aradım dediler modeminizi kapatmayın aradan yarım saat geçti modemdeki tüm ışıklar deli gibi yanıp sönmeye başladı en sonunda da modemdeki wifi ışığı gitti.. Modemi kapatıp açtım test olarak bile wifi ışıkları yanmıyor iptal. Dedim reset atayım attım ama wifi yine yok. kabloludan girmeyi denedim tanımlı olamayan ağ dedi durdu velhasıl frimware yükledim yine wifi yanmıyor modeme giremiyorum. Hattan fazla bir akım mı verdiler anlamadım. Modem pert oldu Asus DSL N66u model bunu kendine nası getirebilirim tavsiyesi olan var mı? Bu arada sabah ttnetin eski modemi vardı onu taktım herşey normal bağlantı var...
-
Biktik kanka eskiden boyle zor degildi bir internet hizmeti almak.
Amina koyayim bu nedir lan
-
Apartman girişinde krone denen yeri kontrol et
-
yunusdogan bunu yazdı
Apartman girişinde krone denen yeri kontrol et
yarın bakayım
fast.com da test ettim bufferbloat vs varmı diye aldığım sonuç
GecikmeYüksüz5 msYüklü112 ms -
Mk 2025 e geçtik vdsl mi kaldı amına soktum ttneti deseydin ya onlara.
-
AslanAmca bunu yazdı
Mk 2025 e geçtik vdsl mi kaldı amına soktum ttneti deseydin ya onlara.
ya hocam 80mb destekliyor mahalle düşün D: evler en fazla 15 senelik mk
https://hizliresim.com/h3qrz7c
sonuçlarda bu.. acaba bu kaşmelerlerin verdiği modemde mi bokluk var amk
ReyiZ tarafından 10/Oca/25 22:17 tarihinde düzenlenmiştir -
-
Windows 11 24h2 var, indirip kurmustum sjtesinde arada pc tamamen donuyor driverlar guncel 1 2 saniyelik pcde kotu degil 16gb 4800mhz i5 12450h var ekran karti 3050 amina koyayim internetininde pcsininde :D :D
Ubuntu kurucam amk
ReyiZ tarafından 11/Oca/25 12:23 tarihinde düzenlenmiştir