İnternet Kopma Sorunu
-
TTNet'in hiç mi suçu yok yani ?
-
Arkadaşlar bilgisayarım ilk geldiğine böyle bir sorun yoktu. hatırladığım kadarı ile bios vs. güncelledim ve sonra böyle birşey yaşamaya başladım . Diğer arkadaşlarda olduğu gibi oyunlarda olabiliyor. Bununla ilgili dnsyi manuel vermeyi , modemin parametrelerini değiştirmeyi denedim. IPv6 yı devre dışı bırakmak , killer networki silmek vs. denemediğim şey kalmadı . Denemelerim sonucunda wifi ile bağlandığımda modem yakında ise kopma sayısı çok aza iniyor. örneğin 40 dk oyun oynarsam 1 2 kez kopabiliyor. Benim düşüncem bu olay sistemsel bir çakışma kaynaklı birşey. Nasıl anladın derseniz bağlantı koptuğunda sağ alttaki simgede ünlem çıkıyor ve bu durum sorun çöz yöntemi ile çözülebilen birşey değil. Bağlantıyı kesip tekrar bağlandığımda ise sorun otomatik olarak çözülerek bağlantı sağlanıyor. Ip adreslerinin çakışması olarak görüyorum fakat ip adresimi bilgisayara manuel verdiğim de de sorun olabiliyor. killer network olayını tekrar deneyip çözüm yolları bulmaya çalışacağım yine. Sizlerden çözenler olursa haberleşelim.
Not:İnternet sağlayıcı, ttnet vs. , ile ilgili sorun olmadığını koptuğu anda diğer bilgisayar ve telefonlar giriyor ordan anlıyorum.
Bu arada modemim Huawei hg253, türkcell superonline fiber net.
massive93 tarafından 11/Kas/14 00:51 tarihinde düzenlenmiştir -
cannfree bunu yazdıayhun bunu yazdı
wifi sistemlerinde uzun suredir bu olay var nedir bilemiyorum ama yaklasik 8-9 aydir farkli farkli noktalarda yasadim ve sorunun cozumunu bulamadim bu olay sadece pclerde degil telefon ve modemlerde de var. 25-30 farkli modem bi okadar tel pc denememe ragmen kablo ile bagli olanlar dahil olmak uzere (kabloda cok sik degil) internet kesintileri ping cevaplanmasinda sikinti yasaniyor sebebini acikcasi bilmiyorum ancak dns sistemlerinde sikinti var gibime geliyor sorunun cevabini bulan olursa burayada yazarsa sevinirim
tib - tayyip - fiş :)
Hocam bu soledigim ukrayna ve rusyada gerceklesen bisey tayibin gucu buraya kadar yetmez saniyorum.
Bant hizim buarada 100mb/sn pek sanmiyorumki dolma olsun bu sikinti bence ana servis saglayicilarindan geliyor t2 lerden falan kaynaklaniyor benim varsayimim int genel bant genisligi artik yetersiz kaliyor ve buyutulmeye calisiliyor.
-
ayhun bunu yazdıcannfree bunu yazdıayhun bunu yazdı
wifi sistemlerinde uzun suredir bu olay var nedir bilemiyorum ama yaklasik 8-9 aydir farkli farkli noktalarda yasadim ve sorunun cozumunu bulamadim bu olay sadece pclerde degil telefon ve modemlerde de var. 25-30 farkli modem bi okadar tel pc denememe ragmen kablo ile bagli olanlar dahil olmak uzere (kabloda cok sik degil) internet kesintileri ping cevaplanmasinda sikinti yasaniyor sebebini acikcasi bilmiyorum ancak dns sistemlerinde sikinti var gibime geliyor sorunun cevabini bulan olursa burayada yazarsa sevinirim
tib - tayyip - fiş :)
Hocam bu soledigim ukrayna ve rusyada gerceklesen bisey tayibin gucu buraya kadar yetmez saniyorum.
Bant hizim buarada 100mb/sn pek sanmiyorumki dolma olsun bu sikinti bence ana servis saglayicilarindan geliyor t2 lerden falan kaynaklaniyor benim varsayimim int genel bant genisligi artik yetersiz kaliyor ve buyutulmeye calisiliyor.
Hocam sizin Tayyip yoksa Putin'iniz var :)