İnternet Sitesi Kurmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

Yıllardır pc başındayım fakat hiç bu işe el atmamıştım. işin kötü tarafı yazılımla falanda pek alakam yoktur. Bu iştende geri kalmayayım

diyerek ücretsiz , para harcamayacağım , ufaktan öğreneceğim , en azından haaa şu buymuş şu şu demekmiş diyeceğim bir işe giriştim.

tabi ki işin içinden çıkamadım. 

ufak tefek araştırmalarım sonucu en kolay joomla kullanılarak yapılır gibi bir şey okudum.  sonra awardspace den bir ücretsiz alan adı

domain host most  derken hangisi neydi azcık olan bilgimde uçtu. 

şimdi size sorularıma geleceğim. en baştan alacağım çünkü bu seviyedeyim.

domain alan adıdır. sıkıntı yok onu biliyorum :)

1-host ne işe yarar.

2- mysql ne işe yarar. bir site için illa gerekli midir ?

3- bu admin paneline nasıl ulaşırım. 

4- awardspace de joomla seçtim hazır bi tema yükleyecektim galiba ama bişeyin süresi dolmuş veya sınırı aşmış gibi bişey dedi. bu kısmı

geçebilseydin zannediyorum admin paneline ulaşacaktım ?

5-  hazır scriptler uçuşuyor ortada tamam ama ben bunu siteye nasıl eklerim. filezilla yükledim. joomla indirip filezilla ile ftp adresine

yükledim heralde. kafam karmakarışık oldu. biri bana düzenli anlatabilir mi bilale anlatır gibi ? yada elinde döküman olan var mı ? yada

anlatan  bi site var mı ? bi siteden baktım ama adını vermeyim şimdi. 

son olarak hepsi ücretsiz olmalı. ben işi çözdükten sonra gerisini hallederim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Ne sitesi açacaksın ona karar ver önce. Ek olarak ücretsiz host vs bi bok olmaz. Bir tık ile tüm emeklerin boşa gider. Ben 1 gb alan - 10 gb bandwith olan hosting +.com alandına toplam senede 100 lira veriyorum. Sonra bankaya talimat verip 4 taksite böldürüyorum. Ayda 25 liradan ödüyorum. :) 

mkyb tarafından 11/Tem/14 01:37 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

hacı ne sitesi önemli değil. şu an tek amacım işin sistemini çözmek.bomboş bir sayfa bile olabilir. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

O zaman aç bi tane blogger hocam sonra alanadı al bloga bağla içerik kas. Blog hitlenince Adsense falan başvuru yaparsın. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    Mustafa bunu yazdı

Ne sitesi açacaksın ona karar ver önce. Ek olarak ücretsiz host vs bi bok olmaz. Bir tık ile tüm emeklerin boşa gider. Ben 1 gb alan - 10 gb bandwith olan hosting +.com alandına toplam senede 100 lira veriyorum. Sonra bankaya talimat verip 4 taksite böldürüyorum. Ayda 25 liradan ödüyorum. :) 

senelik 1 gb ram 4 çekirdek işlemci 35 gb alan 3 tb bandwithe 20 $ veriyorum desem :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

O zaman aç bi tane blogger hocam sonra alanadı al bloga bağla içerik kas. Blog hitlenince Adsense falan başvuru yaparsın. 

çok ters yerden mi başladın diyosun.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

adam webmaster olcam diyo :(

.tk yönlendirmeli bi domain bul. resellerimde yer varsa host alanı açayım wp kurmayı falan öğrenirsin. ufak ufak css dersleri izleyip, öğrenmeye çalışırsın. html falan.

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

sad

şurda ne demek istiyor. niye hata veriyor. nasıl düzeltilir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı

sad

şurda ne demek istiyor. niye hata veriyor. nasıl düzeltilir.

mysql database sınırına ulaşmışsın. önceki dbleri kullanmıyorsan sil

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

hep kavram hatasından yanılıyorum. mysql database diye ftp bilmem nelerini siliyorum. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı

hep kavram hatasından yanılıyorum. mysql database diye ftp bilmem nelerini siliyorum. 

hocam skype ekle :) skype thekorsans

böyle genis bi anlatayım ftp mysql cpanel wp falan nedir ne değildir :D

Toplam Hit: 1772 Toplam Mesaj: 14