İnternet Sitesi Kurmak
-
Yıllardır pc başındayım fakat hiç bu işe el atmamıştım. işin kötü tarafı yazılımla falanda pek alakam yoktur. Bu iştende geri kalmayayım
diyerek ücretsiz , para harcamayacağım , ufaktan öğreneceğim , en azından haaa şu buymuş şu şu demekmiş diyeceğim bir işe giriştim.
tabi ki işin içinden çıkamadım.
ufak tefek araştırmalarım sonucu en kolay joomla kullanılarak yapılır gibi bir şey okudum. sonra awardspace den bir ücretsiz alan adı
domain host most derken hangisi neydi azcık olan bilgimde uçtu.
şimdi size sorularıma geleceğim. en baştan alacağım çünkü bu seviyedeyim.
domain alan adıdır. sıkıntı yok onu biliyorum :)
1-host ne işe yarar.
2- mysql ne işe yarar. bir site için illa gerekli midir ?
3- bu admin paneline nasıl ulaşırım.
4- awardspace de joomla seçtim hazır bi tema yükleyecektim galiba ama bişeyin süresi dolmuş veya sınırı aşmış gibi bişey dedi. bu kısmı
geçebilseydin zannediyorum admin paneline ulaşacaktım ?
5- hazır scriptler uçuşuyor ortada tamam ama ben bunu siteye nasıl eklerim. filezilla yükledim. joomla indirip filezilla ile ftp adresine
yükledim heralde. kafam karmakarışık oldu. biri bana düzenli anlatabilir mi bilale anlatır gibi ? yada elinde döküman olan var mı ? yada
anlatan bi site var mı ? bi siteden baktım ama adını vermeyim şimdi.
son olarak hepsi ücretsiz olmalı. ben işi çözdükten sonra gerisini hallederim.
-
Ne sitesi açacaksın ona karar ver önce. Ek olarak ücretsiz host vs bi bok olmaz. Bir tık ile tüm emeklerin boşa gider. Ben 1 gb alan - 10 gb bandwith olan hosting +.com alandına toplam senede 100 lira veriyorum. Sonra bankaya talimat verip 4 taksite böldürüyorum. Ayda 25 liradan ödüyorum. :)
mkyb tarafından 11/Tem/14 01:37 tarihinde düzenlenmiştir -
hacı ne sitesi önemli değil. şu an tek amacım işin sistemini çözmek.bomboş bir sayfa bile olabilir.
-
O zaman aç bi tane blogger hocam sonra alanadı al bloga bağla içerik kas. Blog hitlenince Adsense falan başvuru yaparsın.
-
Mustafa bunu yazdı
Ne sitesi açacaksın ona karar ver önce. Ek olarak ücretsiz host vs bi bok olmaz. Bir tık ile tüm emeklerin boşa gider. Ben 1 gb alan - 10 gb bandwith olan hosting +.com alandına toplam senede 100 lira veriyorum. Sonra bankaya talimat verip 4 taksite böldürüyorum. Ayda 25 liradan ödüyorum. :)
senelik 1 gb ram 4 çekirdek işlemci 35 gb alan 3 tb bandwithe 20 $ veriyorum desem :)
-
Mustafa bunu yazdı
O zaman aç bi tane blogger hocam sonra alanadı al bloga bağla içerik kas. Blog hitlenince Adsense falan başvuru yaparsın.
çok ters yerden mi başladın diyosun.
-
Mustafa bunu yazdı
adam webmaster olcam diyo :(
.tk yönlendirmeli bi domain bul. resellerimde yer varsa host alanı açayım wp kurmayı falan öğrenirsin. ufak ufak css dersleri izleyip, öğrenmeye çalışırsın. html falan.
-

şurda ne demek istiyor. niye hata veriyor. nasıl düzeltilir.
-
livane bunu yazdı

şurda ne demek istiyor. niye hata veriyor. nasıl düzeltilir.
mysql database sınırına ulaşmışsın. önceki dbleri kullanmıyorsan sil
-
hep kavram hatasından yanılıyorum. mysql database diye ftp bilmem nelerini siliyorum.
-
livane bunu yazdı
hep kavram hatasından yanılıyorum. mysql database diye ftp bilmem nelerini siliyorum.
hocam skype ekle :) skype thekorsans
böyle genis bi anlatayım ftp mysql cpanel wp falan nedir ne değildir :D