Internet Üzerinden Canli Yayin Nasil Yapilir?
-
Merhaba,
internetten canli yayin yapmak icin gerekenler nelerdir? örnegin bir toplanti salonundan 2-3 gün boyunca kesintisiz full hd bir yayin yapmak icin ne gerekir? DataVideo nedir? Görüntü internete nasil aktarilir? Buradaki önemli nokta cekim yayini yapan tarafindan yapilmayacak, aksine profesyonel kameralarla yapilan cekimden sabit bir kamera üzerinden aktarilacak görüntü.
bu konular hakkinda bilgi sahibi olan ve yardimci olabilecek var mi?
tesekkürler simdiden herekese
visualeffects
visualeffects tarafından 26/Kas/16 18:05 tarihinde düzenlenmiştir -
vlc player iptv yi araştırabilirsin.
-
öncelikle gerekli olan şey bir resim masası yada çok iyi bir capture card olacaktır gerisi hızlı upload ve yazılımsal çözümler olacaktır ama öncelikle resim masası ( reji masası ) yada capture card çözümlerine bakman gerek.
-
PsychoDawn bunu yazdı
öncelikle gerekli olan şey bir resim masası yada çok iyi bir capture card olacaktır gerisi hızlı upload ve yazılımsal çözümler olacaktır ama öncelikle resim masası ( reji masası ) yada capture card çözümlerine bakman gerek.
Hocam reji yapacağım demiyor aksine tek bir sabit kamera diyor yanlış anlamadıysam.
Soruya gelince 1. çözüm;
YouTube üzerinden yayın sunabilirsin. Bunun için her halükarda kamerana uygun olarak çıkan BNC kablonu bilgisayara input yapabilmen için SD/HD ya da composit bir capture card. Blackmagic design öneririm. Sonrasında inputu bilgisayara göstermeyi başarırsan wirecast(crackli) üzerinden youtube a yayın çıkabilirsin.
2. Çözüm
1 ile aynı şekilde input işlemlerini yapacaksın yine her halükarda. Yalnızca yayın organı değişecek. Bunun için "tv hosting" çözümlerini kullanıp ve hostinge yayını yine wirecast yardımı ile gönderebilirsin. Bkz.(https://www.radyotelekom.com/tvhosting.php)
Sonuç olarak standart olması gerekenler;
- 1 adet capture card (tercihen blackmagic)
- 1 adet yayını push etmen için gerekli yazılım (tercihen basic seviyede Wirecast)
- Yapmak istediğin yayın kalitene bağlı olarak uploadı min. kararlı yapıda 8 - 50 mbit internet
- 1 adet Transcode ve yayını son kullanıcıya ulaştıracak aracı yayın organı
-
Kaç kişi izleyecek? Dedicated sunucun var mı? Bunun için bütçen nedir?
Bu sorulara cevap verirsen daha fazla yardımcı olabilirim.
-
Peki bazı TV kanalları haber bültenlerini Facebook üzerinden canlı sunuyor. Onu nasıl yapıyorlar?
-
http://www.tahribat.com/forum/canli-yayin-yapmak-221897
diye de bi konu vardı. işini gören şeyler vardır belkim.
-
Bu isi 500mbit uploadla kendi serverimizdan yapabilirmiyiz? Yayin ip tv den gelecek ben bunu kullanici olusturup amme hizmeti yapicam sebebi link etrafa dagilmasin tbt ye hayrimiz olsun. Amacim l!gtv yayini.
-
-
YeniHarman bunu yazdı
Kaç kişi izleyecek? Dedicated sunucun var mı? Bunun için bütçen nedir?
Bu sorulara cevap verirsen daha fazla yardımcı olabilirim.
hosting için aylık 3 bin tlye kadar bütçe var onun dışında diğer malzemeler için bütçe sıkıntısı yok.
reji olayına gelince çekimleri rejisi zaten ayrıca yapılıyor benim istediğim sabit bi kameradan görüntü almak. yani rejilik pek bişey yok aslında.
yayın platformu olarak şöyle diyorum, YouTube vs gibi yerler üzerinden değilde atıyorum bir iş adamları derneği toplantısı var ve bu derneğin kendi web sitesi var. yapılan yayını bu siteye ekleyecekler vs ya da başka bir konuda başka bir toplanti gibi. benim istediğim sadece o yayını internetten canlı hale getirmek ve bu yayını her hangi bir web sitesine eklenebilcek şekilde bir adres üzerinden verebilmek. dediğim gibi live stream hostları vs aylık 3 bin civarı bütçe var.
-
ayhun bunu yazdı
Bu isi 500mbit uploadla kendi serverimizdan yapabilirmiyiz? Yayin ip tv den gelecek ben bunu kullanici olusturup amme hizmeti yapicam sebebi link etrafa dagilmasin tbt ye hayrimiz olsun. Amacim l!gtv yayini.
Kıyak diye buna denir . bilen biri adama açıklasana pls . 144 p izlemekten kör olcam .
samaccc tarafından 27/Kas/16 00:32 tarihinde düzenlenmiştir