İnternetcafe İçin Modem Tercihi
-
usr robotics rulaz...
-
Cisco nun fiyatları alınamayacak kadar pahalı oldugu için ilk tercihim Vigor Drytektir
Vigor 2700 ADSL2/2+ 4 Port VPN Security Router
kullandıgım model Vigor 2600 Adsl router 0 hata maximum verim
-
dontscratch bunu yazdı:
-----------------------------8mm bunu yazdı:
-----------------------------
Zyxel P-660HW-T1
-----------------------------yapma abi gözünü seviim sakın alma bundan
biz 4 kişi oyun oynayamıyoz modem kaldırmıyo kendini resetliyo :D (bizim ki wireless + 4 port (wireless tan giriyoz) )
-----------------------------:)
60 client
3 Vpn
2 server
Tepki süreleri:
ping -t = 3ms :)
Doğru firmware kullandığından emin ol.
Şimdi şöyle bir durum var. Network hızı sadece modem ile çözülecek bir olay değil. Kablo çok büyük etken. Manyetik alan çok büyük etken. Modeme giriş çıkış aralıkların ve modemin bunu değerlendirme süresi ve bu süreye katkıda bulunmak istiyorsanız sağlam bir switch ile broadcast sorunu çözülebilir.
Network farklı bir alan.
Taktım oldu olmaz.(+ wireless oyun oynuyorsun 4 kişi. Tebrik ederim :)
Oyundaki frame leri print screen ile alıp *.bmp ile kaydet.
10 dakika sonra hard diskinde yer kalmaz.
Modemi attığı reset mantıksız değil.) -
airties de olabilir. Zoom da alternatif. Şöyle dayanıklı bişey olsun diyorsan zyxel de olabilir. Bana sorarsan Airties ten şaşma derim. Adsl altapısının protokollerini en iyi bilen modem markası o çünkü
-
serioususer bunu yazdı:
-----------------------------Nitrous bunu yazdı:
usr rulzz
-----------------------------hocam arama yaptım ama bısı cıkmadı tam dogruyazdıgından emınmısın modem adını
-----------------------------USRobotics
-
Airties 6271 2 VoIP ve Rt211 modellerini kullandım.
Bunları da tercih edebilirsin.
-
cafedekı cablola cat altı ve hub lar ıse 10/100/1000 lik arkadaslar 96 makına ama cok az verim kablo ve hublarla ılıskısı oldugunu zannetmıyorum hatta hattımızın bırısını 8 mbts e cıkardık ama ondada verım aynı yavas karar kıldık modemlerın hepsını degıstırıcez ıyı bır modem lazım
-
96 makina ve hub mı kullanıyorsunuz?
Verim alamazsınız hocam. Öyle network topolojisimi olur?
Switch alacaksınız doğru kablolama yapacaksınız olmadı telekomu çağırıp modemin portundan ölçüm yaptıracaksınız.
Hub? Baştan yanlış.
-
cafedekı cablola cat altı ve hub lar ıse 10/100/1000 lik arkadaslar 96 makına ama cok az verim kablo ve hublarla ılıskısı oldugunu zannetmıyorum hatta hattımızın bırısını 8 mbts e cıkardık ama ondada verım aynı yavas karar kıldık modemlerın hepsını degıstırıcez ıyı bır modem lazım
-
serioususer bunu yazdı:
-----------------------------hattında yavaşlamayı orataya çıkaran en son etken adsl router dır eğer gerçekten cihazlrda bi versiyon uyuşmazlıgı vs gibi nedenler yoksa. cat6 destekli hub olmaz hocam switch demen gerekiyor.eğer hala hub kullanıyorsan 3 com marka switche geçmen gerekiyor
bir ipucu daha altın başlı rj45 (altın kaplama) konnektor kullanrak kablolarını tekrar sonlandırabilirsin.ama maliyeti ve artısı yüksek olur