İnternette Sıkı Denetim (Sansür) - 5651 Sayılı İnternet Yasası
-
URL bloklamanın amacı, 2 yıl süren YouTube engellemesindekine benzer iç ve dış protestoların ve prestij kaybının minimuma indirilmesi ve hepsi yerine ilgili sayfaların engellemesidir ama engellenen URL sayısı arttıkça trafiği zorlayacak bir uygulamadır. 2ci torba kanun, 18 temmuz 2013′de çıkarılan kanunla birlikte TİB’in bir iç istihbarat kurumu haline dönüşmekte olduğu görülüyor. Hem de mahkeme kararları gerekmeden her türlü bilgiye ulaşabilecek bir kurum. Görevden alma sonrası MİT elemanlarının atanmasının beklendiği haberi de cabası.
http://vagus.tv/2014/01/18/adan-zye-internet-sansuru-kanunu/
Sözde sansür olmuyacakmış!
holederma tarafından 06/Şub/14 02:27 tarihinde düzenlenmiştir -
şöyle bişi deniyordu. erişim yasağı geldiğinde siteye değilde engellenecek konuya gelecek gibi.
ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum tam detaylara da bakmadım daha ama yapılan işin saçmalık olduğu aşikar.
-
Kreyzi bunu yazdı
şöyle bişi deniyordu. erişim yasağı geldiğinde siteye değilde engellenecek konuya gelecek gibi.
ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum tam detaylara da bakmadım daha ama yapılan işin saçmalık olduğu aşikar.
benim bildiğim site engellemekten ziyade
kaynağı kökten internetten kaldıracaklar
bu daha kötü haber alma özgürlüğünü yok eder bu
diyelim bir şehit verildi o haber sitelerden googledan kökten kaldırılacak
yani amerikadaki adamda bilgiyi göremicek
komünistliğe doğru giden bir ülke: türkiye... -
1- Anahtar kelimelerle “uygunsuz içerik” belirlenip sayfa kaldırılabilecek.
2- Sansür, URL adresi tabanlı yapılabilecek:
3- Yer sağlayıcı yurtdışındaysa bile erişim engellenebilecek. DNS değiştirerek bir siteye girilemeyecek.
4- Hâkimler, 24 saat içinde sansür kararı verebilecek. “Zararlı” içerik çıkarılmazsa, 500-1.000 TL arasında günlük para cezası kesilecek.
5- Hosting firmaları her kullanıcının izini sürebilecek. Her kullanıcının internetteki faaliyeti kayda alınarak bir-iki yıl saklanacak.
6- TİB başkanına internet sitesi erişim engelleme yetkisi verilecek.
7- Birliğe gönderilecek olan “erişimin engellenmesi kararı” 4 saat içinde uygulanmak zorunda.
8- Erişim Sağlayıcılar firmalar, kullanıcıların hangi sitelere girdiğini kaydedip 2 yıl boyunca saklayacak.
9- Bilgisayar ve akıllı telefonlardan internete bağlanan 34 milyon kullanıcı tek tek fişlenecek.
10- İnternetteki içerikler sayfa bazında da engellenebilecek. -
DaveReed bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
komünistliğe doğru giden bir ülke: türkiye...Yazdıklarından nasıl komünizm sonucunu çıkardın allasen. Bahsettiğin şey hak ve özgürlük kısıtlaması, faşizmin vücut bulmuş hali.
Ek olarak bahsettiğin gibi birşeyin yapılabileceğini sanmıyorum, kan alırlar adamdan kan. :D -
Nako19 bunu yazdı
1- Anahtar kelimelerle “uygunsuz içerik” belirlenip sayfa kaldırılabilecek.
2- Sansür, URL adresi tabanlı yapılabilecek:
3- Yer sağlayıcı yurtdışındaysa bile erişim engellenebilecek. DNS değiştirerek bir siteye girilemeyecek.
4- Hâkimler, 24 saat içinde sansür kararı verebilecek. “Zararlı” içerik çıkarılmazsa, 500-1.000 TL arasında günlük para cezası kesilecek.
5- Hosting firmaları her kullanıcının izini sürebilecek. Her kullanıcının internetteki faaliyeti kayda alınarak bir-iki yıl saklanacak.
6- TİB başkanına internet sitesi erişim engelleme yetkisi verilecek.
7- Birliğe gönderilecek olan “erişimin engellenmesi kararı” 4 saat içinde uygulanmak zorunda.
8- Erişim Sağlayıcılar firmalar, kullanıcıların hangi sitelere girdiğini kaydedip 2 yıl boyunca saklayacak.
9- Bilgisayar ve akıllı telefonlardan internete bağlanan 34 milyon kullanıcı tek tek fişlenecek.
10- İnternetteki içerikler sayfa bazında da engellenebilecek.Abicim madem sansürlüyorsun o içeriği sayfayı, neden kaldır diyorsun? Neden hem sansürleyip dayatma uyguladığın gibi bir de kaldırmaya yönelik bir dayatma uyguluyorsun? Para cezaları neden? Niye bu denli caydırma? Burayı kavrayamadım.
Bir diğeri de şu Zararlı İçerik olayı. Zararlı olduğunu neye göre belirliyor? Kime, neye göre zararlıdır bir içerik? Bana göre gayet yararlı olan bir şey başkasına yararlı olabilir sonuçta. Bu mantıksızlık, tatlıcıya şeker hastaları için zararlı diyerek ceza kesmeye benzer. Kebapçıya kalp hastalarına, kolestrolü olanlara zararlı diyerek dükkana mühür vurmaya benzer. Bundan başka türlüsü aklıma gelmiyor.
Ben bu olayı hala ve hala çözemiyorum. Sırf bu millet internette ne bok yiyor acaba diyerek gezinti diye bir saçmalığı sardınız başımıza. Sonra baktınız ki isteğe bağlı yaptığınızda insanlığın yarısı gezinti yi terk ediyor. Çözüm arayışında aklınıza gelen en parlak fikir bu muydu? 2 yıl saklanacakmış bir de. Sanki dataları internet ortamında tutabilmek kolaymış gibi bir de ekstradan data sorunu oluşturup hosting fiyatlarının da amına koyacaksınız. Sanki bedavaya oluyor da bu işler.
E şimdi ben buraya gelip de bu hükümet çok boktan yaaa yazarsam bundan başım ağrıyacak demek ki.
Son olarak bu 4 saat içinde uygulanmak zorunda saçmalığı da nedir acaba? Yani "aha aleyhimizde bir haber çıktı hemen yayılmadan önünü keselim ne de olsa güç biz artık anasını sikicez bunların" demenin kibar hali midir bu? O yazı yazıldıktan sonraki 4 saat içinde yazının url sinin engellenmesinin yanı sıra kolluk kuvvetleri de kapımızı aşındıracak mı? Bu yönde bir sinyal aldım sanki. Gazetelerden sonra sıra sivil halkın haklarını gasp etmeye geçtiniz. İyice sapıttınız artık "sosyal devlet düşmanı hükümet bey"
-
DaveReed bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
komünistliğe doğru giden bir ülke: türkiye...ne alaka komünizm? komünizm : toplumsal örgütlenme üzerine kuramsal bir sistem ve tüm malların ortak mülkiyetine dayalı politik harekettir
faşizm : otoriter devlet üzerine kurulu bir radikal milliyetçi yönetim sistemidir.
zor değil wikiden kopyaladım
ha şu anki komün devlet olan çin ve kuzey kore kasıtlıysa söylediklerin, bu devletler faşist yönetimde olan görününür komünist devletler
-
futurist bunu yazdı
merak etmeyin birşey olmaz kanun gelsede uygulanmaz.
film indirme yasağı vardı 2008 ağustosta gelecek dediler 20 gün içinde dünyanın filmini indirdim yasadan önce
ooo hiç birşey değişmedi.
bu sene yine dediler yine değişmedi.
Abla modern,açık görüşlü diye bilinirim diyorsun da her konuda senin nicki ve inanılmaz yorumlarını görünce diyecek bir şey bulamıyorum.
Böyle yorum mu olur :S Çıktı ama uygulanmaz :( Çatır çatır uyguluyorlar uyan da bir kendine gel.
Şimdiden bir ton site engelleniyor alakasız yere, kanundan sonrası Allah kerim.
Özgürlük ve demokrasi için bunlar şart zaten, birilerinin keyfine göre siteler yasaklanmadan Türkiye'de özgürlük ve demokrasi gelişemezdi zaten.
Hamdolsun Hükümetimiz hep çalışıyor kendi bildiği yönde :)
Çoğunluğu bir şekilde elinde tutan, elitist, oldukça ukala, her konuda çok bilen, tek tipçi, kendilerinden başkasına günahını vermeyip ezdikten sonra zevkini almaya çalışan bir yapı bu yapı. Nokta.
Allah Hidayete Erdirsin Herkesi Ne Diyelim.
-
Hüloğğ
-
DNS değiştirse bile giremeyecekmişiz.
kompile siteyi kapatmadıkları sürece vpn her türlü akar.
bok yesinler