folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İnternetten Alışveriş Yaparken Neye Dikakt Edersiniz.

İnternetten Alışveriş Yaparken Neye Dikakt Edersiniz.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

1-Sorularıma hızlı cevap veren ayrıca ilgili ve alakalı,imla kurallarını düzgün kullanan ciddi satıcı

2-Ücretsiz kargo

3-Ürünün fazla görseli olması tercihimdir.Ancak görseller satıcının çektiği fotoğraf olmalı

4-Ürün bilgilerini detaylıca ilanda belirten satıcı

gittigidiyor n11 sanalpazar sahibinden gibi sitelerde bunları araştırırım ona göre alırım.

Hepsiburada gold mediamarkt bu gibi sitelerde zaten bunları aramaya gerek yok.Ürün gelir beğenmezsem 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki kanuna güveniyorum.Ama n11 gg gibi sitelerde bazen yokuşa sürmek isteyen satıcılar oluyor.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

1)- İlk önce mağaza mı yoksa kişiden mi alıyorum diye bakarım. Her zamam mağaza tercihimdir(muhattap, garanti, vs.. işlemleri için)

2)- İlan detaylarını anlatan yazının içeriğine bakarım,

3)- Ürün garantisi veriyor mu verimiyor mu diye bakarım,

4)- Alışveriş yapan kullanıcıların yaptığı yorumlara ve aldığı puanlara bakarım,

5)- Satıcının kaç tane ürün sattığına,

6)- Kargo ücreti bedava olanlara ve en önemlisi satıcı ile kargonun anlaşması var mı diye bakarım. Aldığım ürün sorunlu ise tutanak tutmak, muhattap bulmak, vs... gibi özelliklerine bakarım.... Aklıma geldikce yazarım

Örnek; Kardeşime mağaza değilde kişiden 2-3 ay önce normal piyasası 450TL civarı bir basketbol ayakkabısını 300TL ye aldım. Ayakkabı geldiğinde ilk başta anlamadım fakat kardeşim ilk kullanmasında ayakkabının dışı soyulmaya başladı ve 15 günde delik deşik oldu bildiğin kartondan ayakkabı pert oldu. Orijinal değilmiş.

Ama korayspordan fiyatının edeceği bir basket ayakkabısı aldım onun peşine şuan halen kullanıyor tek bir sorunu yok orijinal ürün. Üstelik kutusunda şekerde yollamışlar 3 tane :).

7)- Piyatı gereğinden düşük verenlere hiç bulaşmıyorum. İllaki bir b*kluk çıkıyor üründe.

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Hocam bunların çoğu replika olduğu için bi fark olcanı sanmıyorum. Woltajına bak al gitsin

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı

Hocam bunların çoğu replika olduğu için bi fark olcanı sanmıyorum. Woltajına bak al gitsin

Adam alici degil satici.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

Herşeyimi hepsiburada'dan alıyorum. Eğer bulamazsam bir C2C(gg, sanalpazar, n11 vs) sitesinden en yüksek profile sahip satıcılardan alırım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

http://www.n11.com/era-hc012-hpcompaq-185v-49a-90w-P34464635

Bunu alırdım ben. adam özet bilgi vermiş. karmaşa yok. sadece model no yazmış alırsan kardeşim bu malım demiş.

sen baya doldurmuşsun hocam. bi de eşşek kadar ücretsiz kargo yazmışsın (ki rengin kırmızı olması çok kötü bence)

bi de açıklamaların samimi gelmedi bana GGde de böyle yazıyor çakma satanlar hep.

ayrıca resimlere kırmızı çerçeve ile yazılar yazılması bana itici geliyor hocam.

Toplam Hit: 2371 Toplam Mesaj: 17