folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Inverter Klima Verimlilik İçin En Az Kaç Saat Çalışmalı?



Inverter Klima Verimlilik İçin En Az Kaç Saat Çalışmalı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Nisan/2013
    Erkek

    merhaba hocalar, evde 15+ senelik vestel klima vardı. İç ünitede boru çatlatılmış perte çıkınca peder Viessmann Vitoclima 220S/HE Pro W2032MEN3 aldı. Üretici marka Gree imiş. 

    kuruluma gelen elemanlar diyor ki "bunu açıp unutacaksın, eski klimalar gibi aç kapa yaparsan çok yakar " ucu açık bi cümle.

    Yani Verimlilik için R32 gazlı bir klima kaç saat çalışırsa verimliliği sağlar. Tabi her gömülü algoritma farklı olacağından her klima ve modelde değişiklik olacaktır ama diyelim ki ben sabah 11 de açtım, akşam 10 da kapattım. Bu verimli oluyor mu şimdi? Yoksa bi kaç gün çalışmalı mı? 


    ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    ne alakaymış çok yakar zaten klimalar yıllardır çok elektrik tüketen bir elektronik eşya

    hiç klima kullanmadınız diye düşünmüş olabilir sen ihtiyacın olduğu zaman aç ihtiyacın bittiğinde kapat içerisi 23-25  olduğu müddetçe en iyi verimlilikte kullanırsın

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    ben kendi evimde odaya ilk girdiğimde turboda çalıştırım kendi sıcağımı atıyorum. ardından 24 derece yapıp arada artıp arada azalan fan ayarına getiriyorum rüzgar gibi artıp azalıyor. veya odaya giriyorum damla ayarına alıyorum o ortam sıcaklığına göre otomatik ayar yapıyor ve çalışıyor bizim sıkıntımız nemle alakalı olduğu için kumandasından anlık güç tüketimi düğmesine bastığımda da farkediyorum.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Nisan/2016
    Erkek

    İstediğin zaman açıp kapayabilirsin. Ne kadar çalışırsa o kadar enerji harcar ve faturana yansır.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2013
    Erkek

    Ben arkadaşlara katılmıyorum. Bence klimayı dogru kullanmak faturayi dusurur.

    Tüm ev icin tek klima kullanıyorum 24'lük vestel. Evin nemini cektikten sonra enerji tasarrufu, sessiz mod ve gece modu ile ultra sessize aliyorum. Geçen ay günde min 10 saat bu sekilde kullandim. Faturaya 500 - 600 lira yansidi diye düşünüyorum. Ama disarinin ve icerinin sıcaklığı da onemli. Bu ay daha sıcak daha fazla bekliyorum. 

    Sonuç olarak evi siguttuktan ve nemini cektirdikten sonra düşük devirde kullanmak açıp kapatmadan daha makul gibi geliyor bana.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2015
    Erkek

    Bende 24 lük beko klima var bu ay hanıma çok sıcak yaramadığından dolayı gece gündüz açık fatura daha gelmedi. Klimaların yeni nesillerinde eko modlar var 40 - 60 - 80 bakalım fatura kesilmedi hala kaç para gelecek 1 ay ben bunu açıp unnutacaksın diyen elaman klima taktığı yeri her halde sunucu odası sanıyor.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Ortam ısısı istenilen seviye de olduğu zaman kompresör devreye girer çıkar bir ısı ayarını buluncaya kadar bu süre de iç ünite fan istediğiniz ayar da çalışır bu en az veya orta vs değerler de olur gider.klimanız iyi bir klima olmalı ve kompresörü Japon olmalı sıcak soğuk 20 yıl bu komutlar da çalışır verimlilik te burada ortaya çıkar.


    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hallederi_55
    hallederi_55's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mart/2008
    Erkek

    Hocam okudum herkesi ama kimse cevabi vermemiş bir elektronik mühendisi daha iyi cevap verir ama olay ilk açıldığında demand sırasında en yüksek akımı ceker bu yüzden de inverter mantığı bu kalkışta ki yüksek enerji tüketimini önlemek için sürekli düşük enerjide de olsa açık bırakır sistemi kapatmaz. Yani sistem açık kaldığında sadece ilk açılışta yüksek enerji tüketimini yapar sonra ısıya göre düzenli tüketir,dur kalk yapmaz. Bunun hesabını makinenin demand sırasında çektiği enerjiyle çalışma sırasında tükettiğinde enerjiyi hesaplayarak bulabilirsin ama hiç gerek yok. Adamın sana demeye çalıştığı şey normal klimalar gibi kapatıp açma normalde makine bir kere açıldıktan sonra demanda girmeyeceği için daha az enerji üretir ama eski klimalarda ha sen kapatmissin ha makine kendi kapatıp acilmis demand akımı çekmiş başlangıçta farketmiyor. İnverter makinelerin olayı bu ilk kalkışta ki yüksek enerji çekimini düşürüyor, başka faydaları vardır tabi de beni bağlayan yeri bu kadar bir de garanti süreleri daha uzun oluyor demek ki daha sağlam oluyorlar:)

     

    hallederi_55 tarafından 31/Tem/23 19:09 tarihinde düzenlenmiştir

    _ICEMAN_
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    yeni nesil klimalar 7/24 çalışacak çekilde tasarlanmıştır ve eski kliamalara göre 10 kat a varan enerji tasarrufu sağlarlar.

    fakat burdaki tasarruf senin evinin  yalıtımına katına , konumuna , güneşe vb. herşeye göre değişir.

    eğer evinin yalıtımı iyi ise 26 derece de klimayı açtığında ve sıcaklık sabitlendiğinde ortalama 1 ampul kadar enerji harcar.

     

    ama sen salonda klimayı açar aynı anda tüm camları açar klimayı da 22 dereceye sabitlersen tabiki deli gibi enerji harcar.

     

    en güzeli 26 dereceye almak ve unutmaktır ( sürekli cam pencere aç kapa yapmıyorsanız ) yapıyorsanız da o da sizin zararınıza.

     

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    inverter diye çokta rahat davranma. Eski tip kkimalara nazaran faturanda max %15 lik tasarruf sağlar. R32, r410 a göre %60 daha fazla ısı taşır derler ama yalan. Çünkü iş sadece gaz ile bitmiyor. Kompresörün verimi önmeli.

    Eskiler tek devre aç kapa şeklinde çalışır enverterler frekans konvertörlü çalışır. Yani istenen sıcaklığa göre ortam sıcaklığına göre kompresöre ara ara yük bindirir nazlıdır.

    Ama eski tipler candır. Binersin üstüne vurursun kırbacı bana mısın demez. Toz toprak dinlemez. Kar kış soğuk demez. Kıçını yırtar. 

    Nazlı dememin sebebi çoğu inverter klima -6 dan sonra ısıtma yapamaz. +48 den sonra soğutma yapamaz. +48 i çok görmeyin. Çünkü klima dış ünitesini bazen kapalı ortamlara montaj ediyorlar

    Edit: işteki klimam 99 model general marka 6 dereceye kadar inebiliyor. Evdeki klimam 2021 model olefini marka o da 17 ye iniyor en fazla. Enerji verimliliği adına konfordan ettiler hepimizi

    trooper tarafından 31/Tem/23 21:34 tarihinde düzenlenmiştir

    ZzZzZzZ...!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    otomobillerin şehir içinde fazla dur kalk yaptığı için fazla benzin harcaması gibi bi durum mu bu?

    zırt pırt aç kapa yapınca belki bi tık fazla enerji harcayabilir, ancak verimlilikle alakası olacağını hiç sanmıyorum.

    soğuk açınca serinletiyor, sıcak açınca ısıtıyorsa tamamdır.


    goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 1305 Toplam Mesaj: 12
klima ınverter klima klima verimlilik verim