İos 6 Kurulum, Problem Konusu
-
iOs 6 ile ilgili şeyleri tek konuda toplayayım dedim.
- Dont disturb özelliği geldi. Saati ayarlıyorsunuz, o saatler arasında bildirim ses yapmıyor, ışık açılmıyor, gelen çağrılar gösterilmiyor. İStediğiniz insanlardan gelen çağrılar kabule diliyor. Yada aynı numara 3 dakika içinde tekrar ararsa bu sefer çalıyor.
- Safari'yi yana yatırdığınızda sağ altta iki ok göreceksiniz. Ona basarsanız site tam ekran oluyor. Geri kalan herşey gidiyor.
--------
Sorun yaşamadım. Google-Apple arasındaki olaylar yüzünden Apple youtube'a işletim sisteminde destek vermeyi bıraktı. Youtube'un yeni uygulamasını indireceksini app store'dan.
Bence yeni uygulama gayet başarılı olmuş. Fakat bazı kişilerde sorun varmış. ARkadaşımda arama kısmındaki videolar çalışmıyormuş. Kanal kısmından oluyor ama aradığımda yüklenmiyor dedi. Ne problem var bilmiyorum. İnternette araştırdım böyle birşeye denk gelmedim.
---
Wireless 2 defa koptu. Tekrar başlattım telefonu sıkıntı yok bu gün. FAkat bir kaç kişi wireless problemleri yaşamış.
--
Bunun dışında eleştirmek istediğim yönler : windows phone ve android'i karanlık olduğu için sevmiyordum, bu aptallarda siyahlaştırmış.
Klavyede Türkçe karakteri basılı tutup kaydırırken üstüne getirmen gerekmiş. O konuda resmen saçmalamışlar.
- Appstore hantal olmuş sanki.
---
Sorun olursa burdan devam ederiz. Ortak sorunlar olabilir. Çözülür.
Edit :
Tavsiyem : iOs 6'yı ingilizce kullanmıyorsanız biraz bekleyin derim. Çünkü farklı dillerde bir sürü hata olacak ve ufak tefek buglar olacaktır. 1 ayda hepsinin kapanacağını düşünüyorum.Ayrıca iOs 6 güncellemesinden önce backup almayı unutmayın. iTunes 10.7 ile güncelleniyor sanırım. Yani iTunes'u da güncellemeniz gerek.
---------
Sorunlar ve Çözümler
Sorun : iOs 6 youtube uygulaması "error loading tap to retry" hatası.
Çözüm : Cihazın dili Türkçe ise bu sorunu yapıyormuş. Ya ingilizce kullanacaksınız yada safariden gireceksiniz. Güncellemeyle çözerler umarım. -
- Klavyede Türkçe karakteri basılı tutup kaydırırken üstüne getirmen gerekmiş. O konuda resmen saçmalamışlar.
bu hep böyleydi zaten.
-
Yok hocam anlatamadım.
i nin üstüne bastık ya direkt sola kaydırdığımda aynı hizzaya geldiğinde oluyordu. Yani istersen i'ye bas, ekranın en alt tarafına götür elini ; eğer y düzleminde aynıysa sorun yoktu. Şimdi x ve y düzlemlerinde aynı olması gerek.
Baya bi sıkıntı çektim. Kullanışlı olmayı mahfetmiş.
-
dün yükselttim ios6 a sürekli sorun yaşıyorum imessage ve facetime ı açmaktan iflas edeceğim artık açıyorum 3-4 saat sonra kendiliğinden kapanıyor dünden beri 3-5 kez açtım yeniden aynı zamanda passbook ta çalışmıyor .
-
PsychoDawn bunu yazdı
dün yükselttim ios6 a sürekli sorun yaşıyorum imessage ve facetime ı açmaktan iflas edeceğim artık açıyorum 3-4 saat sonra kendiliğinden kapanıyor dünden beri 3-5 kez açtım yeniden aynı zamanda passbook ta çalışmıyor .
Hocam genelde iOs güncellemelerini özellikle Türkçe'de hemen yüklememek gerek. 1 hafta içinde büyük bug'lar kapanır. 1 ay içinde çoğu bug kapanır.
facetime ve iMessage sorununu biraz daha açarsan internetten araştırayım.
Birde cihazın Türkçeyse, biraz İngilizcen varsa İngilizce'ye çevirip deneyebilir misin ? Türkçe yüzünden bir sürü hata gelmiş insanalrın başına.
PassBook Türkiye için çalışmayacak diyebiliyorum. Amerika ve Avrupa demişlerdi sunumda (yanlış hatırlamıyorsam)
-
wifi sorunu yaşıyorum :)
modem e baglaniyor 5 saniye sonra kesiliyor
tekrar baglaniyor tekrar kesiliyor.baska modemler ve baska yerlerdeki baglantilarida denedim ( face + alışveris merkezleri )
-
Hocam iPhone 4S mi ?
-
Wi-fi problemi için şunu bir deneyin isterseniz, başarılı olanlar olmuş;
http://www.idownloadblog.com/2012/09/19/wifi-issues-ios-6/
- Toggle your Wi-Fi off and on – Settings app > Wi-Fi OR
- Set your device’s HTTP Proxy to Auto – Settings app > Wi-Fi > Blue icon next to the network you’re connecting to > Scroll to the bottom
-
zumsuk bunu yazdı
Hocam iPhone 4S mi ?
iphone 4s hocam..
üstteki arkadasin verdigini googleden bulup denemistim ise yaramadi .
eski sürümede geri dönemiyorum.
bu arada cihaz turkcell den alinma, oyle spot falan degil .
-
HoLyCat bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Hocam iPhone 4S mi ?
iphone 4s hocam..
hocam internet ayarlarına reset atıp denediğini ve olmadığını varsayarak ;
birisi location services 'i kapat demiş. Onu bir dene istersen. Türkçe mi bilmiyorumda tavsiyem ilk 1 hafta ingilizce kullan. Türkçe olunca youtube'daki gibi sorunlar çıkıyor. Neyse ;
Settings > Privacy > Location Services > OFF
dene hocam (ayarlar > gizlilik > bölgesel servis > kapalı gibi birşey olması gerek).
edit ;
iPod ve iPhone 4S sorunu sanırım sadece.
-----
Diğer çözümler ;
- airplane moduna al, wireles'i aç, bağlan, airplane modunu kapat.
- Wireless'e gir, orda bağlantındaki mavi oka tıkla , BootP'ye bas, sonra DHCP'ye bas (ne işe yarayacak bilmiyorum ama) sonra Renew Lease 'e bas. İŞe yarayacak diyor. Sonra tekrar bağlanacaksın herhalde. Yinede taşak geçmiş sanki
Sorun NetGear router problem diyor elemanın biride.
- Settings > Wifi Kapat
General > Cellucular > Cellucular Data'yı kapat
Wifi kısmına tekrar gir ve aç, bağlanana kadar bekle
sonra cellucular data'yı aç diyor başkası.----
başka çözümler bulursam yazarım hocam.
Ayro tarafından 21/Eyl/12 15:41 tarihinde düzenlenmiştir -
zumsuk bunu yazdıHoLyCat bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Hocam iPhone 4S mi ?
iphone 4s hocam..
hocam internet ayarlarına reset atıp denediğini ve olmadığını varsayarak ;
birisi location services 'i kapat demiş. Onu bir dene istersen. Türkçe mi bilmiyorumda tavsiyem ilk 1 hafta ingilizce kullan. Türkçe olunca youtube'daki gibi sorunlar çıkıyor. Neyse ;
Settings > Privacy > Location Services > OFF
dene hocam (ayarlar > gizlilik > bölgesel servis > kapalı gibi birşey olması gerek).
edit ;
iPod ve iPhone 4S sorunu sanırım sadece.
-----
Diğer çözümler ;
- airplane moduna al, wireles'i aç, bağlan, airplane modunu kapat.
- Wireless'e gir, orda bağlantındaki mavi oka tıkla , BootP'ye bas, sonra DHCP'ye bas (ne işe yarayacak bilmiyorum ama) sonra Renew Lease 'e bas. İŞe yarayacak diyor. Sonra tekrar bağlanacaksın herhalde. Yinede taşak geçmiş sanki
Sorun NetGear router problem diyor elemanın biride.
- Settings > Wifi Kapat
General > Cellucular > Cellucular Data'yı kapat
Wifi kısmına tekrar gir ve aç, bağlanana kadar bekle
sonra cellucular data'yı aç diyor başkası.----
başka çözümler bulursam yazarım hocam.
Sagol hocam tekrar gozden gecireyim..
umarim sorun hal olur.