IP Ve Alt Ağ Sorusu.
-
Soru:Bir firmanın internete baglantısı için 198.210.120.0 seklinde bir ag adresi alınmıstır.
Bu firma kendi içinde 6 tane LAN olarak alt ag kurmak istiyor.Her alt aga kaç bilgisayar baglanabilir?
İlk 4 sekizli ag adresi içindir ve son sekizli alt ag adresi ve bilgisayar numarası için.
Son sekizlinin ilk 3 biti alt ag adreslemesi için ve kalan 5 biti bilgisayarlar için.
Her alt agdaki bilgisayar sayısı : 25 – 2 = 30 bilgisayar.
Yukarıdaki soruyu hoca üstteki şekilde çözmüş ama güvenemedim adama sizce doğrumu,nasıl çözebilirim başka arkadaşlar?
teşekkürler.
-
2üzeri5-2=30 yanlışlıkla o kısmı atlamışım pardon.
-
ya hoca inan tam olarak anlayamadim :)) kolay bir soru
198 wan ip
6 tane alt ag olusturacaklar lan
her aga kac pc baglanabilecegi soru ise subneting calc kullan :) caktirma
onun haridinde ilk 4 sekiz falan buralari anlamadim :)
-
ya okadar salak bir adam veriyorki dersi anlatamam o yüzden bu durumdayım.
ilk 4 sekizli derken IPyi kastediyor denyo.192.168 kısmını son 8 derkende ikincisi kısmını.
-
hoca subneting yapacaksin yapmyi biliyomusun ? eger bilmiyosan http://www.subnet-calculator.com/
-
Martech bunu yazdı:
-----------------------------
hoca subneting yapacaksin yapmyi biliyomusun ? eger bilmiyosan http://www.subnet-calculator.com/
-----------------------------abi sınavda girememki internete:D matematiksel olarak çözüm yokmudur kağıtta.
cehalet dizboyu anasını stayım.
-
hacci subneting ogrettimi hoca size :) matematiksel yontemi subneting olmadan yapamazsinki bazi seyleri network boyle bisey :)
-
Martech bunu yazdı:
-----------------------------
hacci subneting ogrettimi hoca size :) matematiksel yontemi subneting olmadan yapamazsinki bazi seyleri network boyle bisey :)
-----------------------------öğretmedi.Herife diyorumki ftp programındayken masaüstünü seç diyorum dizin olarak.Masaüstü neresi diyor bu adam gidiyor bana bilişim ağları dersi veriyor böyle düzenin 7 ceddini.
-
ilk 4 sekizli kelimesi yanlış çünkü toplam 4 sekizli var
3 sekizli diyeceksin son sekizlide ağ adresidir...
şimdi
6 ağ kurmak için minimum 3 oktet gerekecek
000
001
010
011
100
101
111 7 adet al ağ oluşturulabilir...
geriye kaldı 5 adet
2 üzeri 5 den yani
00000 ve 11111 e kadar 32 rakam var...
bunlardan 00000 ve 11111 rezerve, biri ağ adı diğeri broadcast ipsi kaldı 30...
böle çözülür bu
-
İşi bilmeyen adam network anlatıyorsa vay haline : )
Kaynağa ihtiyacın olursa cisco netakademi hesap bilgilerimi verebilirim materyallere bakabilirisin.
İyi çalışmalar. -
Remote Adminin firmasının ip adres calculatörü var onu kullanabilirsin hocam...